Додати запис

«Волинь» у сезоні 2012/2013: трохи висновків

Висновок №1:

Луцька "Волинь", яка розпочала чемпіонат "за здравіє", завершила його "за упокой".

Нині "Волинь", за чутками, шукає нових власників, бо в Коломойського, за чутками, грошей на клуб нема.

Загалом сезон 2012/2013 найбільш схожий на один з перших в Прем'єр-лізі, коли лучани на зимову перерву пішли третьому місці, а в підсумку вилетіли з "вишки".

І тоді причиною такого падіння стали проблеми з грошима, а саме - розпродаж частини гравців основи.

В цьому сезоні "хрестоносці" взимку "дрейфували" біля зони єврокубків, а навесні - біля зони вильоту. При тому, що питання прописки в ПЛ вирішили в передостанньому матчі, зігравши внічию з "Говерлою".

Підкосили луцьку команду фінансові труднощі. Гравцям і працівникам клубу не платили зарплату, через нібито деструктивну поєдинку президента клубу Василя Столяра. Хоча той каже, що його хочуть "виперти" з клубу.

Щодо гри "хрестоносців", то в першій частині сезону можна було ставити "4-", то в другій - "2". Лише декілька гравців не звернули увагу на невиплату зарплат і далі принаймні імітували боротьбу на футбольному полі. Були й такі, що просто ходили по ньому, формально виконували свою роботу.

Важко сказати, враховуючи тисячі підводних каменів українського футболу та всіляки "мутки" в ньому ж, чи змогла б вижити "Волинь" без Кварцяного. Думаю, що змогла б, бо футболісти таки отримали якісь гарантії, які примусили їх грати і бігти з "Говерлою". І навіть без Кварцяного вони б вирішили це просте завдання.

Хоча й цих гарантії було недостатньо для Рамона Лопеса і Валентина Ілієва, які поїхали з клубу. Особливо шкода Рамона, який був одним з небагатьох толкових легіонерів.

Висновок №2:

Трансферна кампанія. Ефективність від придбань "Волині", я б сказав, 30%.

В першу чергу, провалом було підписання болгарського дуету захисників, які не показали того, чого від них очікувалося. Не зрозуміло, для чого тягнути в команду Ілієва, якщо на контракті Масло, як мінімум не гірший за болгарина захисник.

Занєв - це взагалі катастрофа. Знову ж - не кращий за Леандро.

Незначну ефективність від трансферів Олександра Насонова та Абайомі Овонікоко можна зрозуміти з поправкою на їх молодий вік. Важко щось говорити про Олега Шандрука, він чимало відіграв на незвичних позиціях, але щоб наднадійно і не скажеш.

На мою думку, не стали корисними трансфери Душана Савича та Даніеля Суботича, попри працьовитість першого та талант другого. Савич принаймні двічі врятував "хрестоносців" від поразок, а Суботич забив кілька голів, став "піражком" і всьо...

100% потрапляннями були трансфери Аржанова і Бікфалві - відчувалося, що це люди з "іншої планети". Вони зробили гру "Волині" небезпечнішою та різноплановішою, але гроші-гроші-гроші. Та й Аржанов не захотів міняти столицю України на столицю Волині.

Добротним був трансфер Сергія Пилипчука, але й його мотивацію підкосили проблеми з невиплатою зарплати.

Думаю, не варто й згадувати про Наконечного і ще кілька трансферів, які ні до чого путнього не привели.

***

Що чекає "Волинь" в сезоні 2013/2014? Невідомо.

Все залежить від позиції власника. Можливо, він дійсно продасть клуб або ж дасть мінімальний бюджет і скаже Кварцяному - працюйте з тим, що є, Віталій Володимирович.

Час покаже
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
футбол для Луцька це як стриптиз для сім"ї-дорого,некрасиво і смішно!!!Такий весняний ху.бол видала волинь(пишу назву маленькими буквами хоча гра тягне на ...0?ніхто не спасе це збочення що показала команда на весні!!!
Відповісти