Додати запис

Про Єремеєвський популізм

Нещодавно в наш Ківецівський район завітав народний депутат Ігор Єремеєв. За дев'ять місяців після виборів волинський олігарх таки надумав відвідати свій виборчий округ. Напевно, засидівся "незалежник" у Верховній Раді.

Та й важка це справа: на словах засуджувати політику Партії регіонів, а на ділі – голосувати так, як це потрібно владі.

Представники Ігоря Єремеєва напередодні приїзду нардепа діяли специфічними методами. Ніякого оголошення, що народний депутат особисто буде вести прийом громадян, не було. Можливо, не хотів Ігор Миронович відвертої розмови з народом, щоб уникнути зайвих і незручних йому запитань. А їх до нього справді накопичилося немало.

Це і його голосування за кандидатуру прем'єра Миколу Азарова та спікера Володимира Рибака, і виграні тендери за завищеними "золотими" цінами, і офшорні компанії на Кіпрі, і підтримка сумнозвісного закону про векселі.

Не підтримав волинський "благодійник" постанову про проведення виборів у Києві, позбавивши киян права обирати владу. Зате не забув Ігор Єремеєв своєю присутністю "благословити" путчистське засідання "регіоналів" та комуністів на Банковій 4 квітня. А за півмісяця рука "незалежного"-самовисуванця не спромоглася піднятися, щоби відправити уряд Азарова у відставку.

Очевидці розповідають, що Ігор Миронович разом зі своїми друзями-олігархами з Волині поспішно витягнув карточку для голосування, коли настала мить з'ясувати, "хто є хто". Цими діями уряд Азарова отримав від нардепа з Волині вотум довіри на продовження політики "покращення".

Здавалося б, про такі кричущі факти діяльности народного депутата у Верховній Раді мали б написати місцеві волинські ЗМІ. Яким же було моє здивування, коли я, відкривши черговий випуск "районки", не побачив жодного слова про "трудові подвиги" нардепа у парламенті. Навпаки, у численних публікаціях, які присвячено Ігореві Єремеєву, немає і натяку на явні ознаки постійної і взаємовигідної співпраці олігарха з владою. Гострі питання до "благодійника" взагалі відсутні.

Як мешканець Ківецівського району не знайшов я відповіді і на питання про те, чому ж олігарх не голосував за скасування "пенсійної реформи", коли питання виносили перший раз і були всі шанси одержати його підтримку серед парламентарів. Але тому, що шестеро депутатів, серед яких і Ігор Миронович, відмовилися проголосувати "за", його виборці і мешканці округу й надалі будуть виходити на пенсії у старшому віці.

Не дізнався я, як і усі жителі Ківецівського району, про те, яким чином народний депутат з'явився на Банковій на так званому "виїзному засіданні парламенту" і за що там голосував. Не зміг пояснити Ігор Єремеєв, як йому вдається, попри його на "опозиційну" риторику на блоґах, збагачуватися на вигідних тендерах і бути серед "щасливців" разом із Ахметовим, Фірташем, Коломойським, сином Януковичf

Нардеп Єремеєв любить повторювати: "В мене одна партія – 250 тисяч виборців". Хочеться нагадати цьому позафракційному майстру політичного пристосуванства, що далеко не всі мешканці нашого округу голосували за нього. Крім того, не варто самовисуванцю забувати про те, як і на кого працював адмінресурс під час виборів. І яку функцію відіграла благодійна Єремеєвська організація "Волинська родина" зі своїми 200 гривень в обмін на ксерокс паспорта...

Писати гарні статті на "Українській правді" і так само гарно діяти – це дві великі різниці. Можливо, Єремеєву варто перестати займатися демагогією, а почати дбати про свій округ не на словах і в майбутньому часі, а саме зараз. Адже про себе нардеп дбає дуже добре, про що свідчить зростання його мільйонних статків. Залишається сподіватися, що мешканці 23-го виборчого округу дадуть об'єктивну оцінку діям нардепа Ігоря Єремеєва.

Олександр Вронський,
голова Ківерцівської міської організації ВО "Свобода"

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому "Свобода" бачить тільки депутата Єремеева? А Палицю в Швейцарії не видно? Якійсь однобічний підхід
Відповісти
не трогайте Єрьому підараси! Він з народом і зробив для народу один більше чим вся Свобода для Волині Підараси!!!!
Відповісти