Додати запис

Вибух позитиву

20-21 червня благодійники майже з усієї України з ’їхалися до Києва, щоб поділитися своїм позитивним досвідом та успішними реалізованими проектами в напрямку допомоги онкохворим дітям. Цьому посприяв Національний інститут раку, організувавши за підтримки БФ «Запорука» (Київ) секцію неприбуткових організацій «Медицина та громадськість разом за життя онкохворої дитини.

Регіональна зустріч Міжнародної конфедерації батьків дітей хворих на рак» в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Діагностика та лікування хворих на саркоми кісток і м’яких тканин у дітей та дорослих», що відбулася в столичному готельному комплексі «Турист».

Обговорювалися питання професійної благодійності, психосоціальної допомоги дітям під час та після лікування, паліативної допомоги тощо.

Крім основного роду діяльності – фінансової допомоги, яку надають більшість благодійних організацій, було представлено й декілька нових видів арт-терапії під час лікування важкохворої дитини.
Зокрема, метод «барабаннотерапії», який полягає у музичному постукуванні паличками щосили по барабанах, внаслідок чого дитина позбувається своїх страхів й отримує чудовий настрій.

«Лікують» діток створенням мультиків у Києві, в Одесі, у Луцьку (відділ організації благодійності та соціального служіння волинської єпархії УПЦ КП). Також розважають діток та проводять терапію сміхом лікарняні клоуни у Рівному, Києві, Одесі. У столиці дітлахам дозволяють раз у рік розмальовувати акварельними фарбами справжнісінькі автомобілі.

І це лише крапля в морі тієї роботи, що проводять люди, котрі боряться до останнього за життя дитини!

Щороку кількість благодійних організацій, які працюють в напрямку допомоги онкохворим дітям збільшується. І єдиним їхнім спільним бажанням є зініціювати на державному рівні повне фінансове забезпечення дитячих онковідділень, щоб хворі діти та їхні батьки не думали, де взяти кошти на лікування, а раділи кожному дню, проведеному разом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.