Додати запис

Роздуми професора медицини… в наручниках

У Володимирі-Волинському, у присутності викладачів медколеджу, мої руки скрутили за спиною, одягли наручники і впихнули у легковик. Поруч сіли двоє в «цивільному» і повезли до Луцька. Руки терпнуть, а мозок аналізує – за що одягли наручники? Серце реагує по своєму – може і зупинитись: вік, стрес, хрусткі судини, у яких – холестерин, ліпіди і всяка інша непотріб (про все це я не один раз розповідав студентам на лекції в медінституті).

Слава Богу, серце втихомирилось, а мозок миттєво віддзеркалив все життя.

…Повоєнне важке сільське дитинство. Мати в колгоспі, батько загинув на війні. Вічна пам'ять про матір і вітчима, які виховали мене! Виникли в пам’яті десятки вагонів із вугіллям, піском, цементом, які я навантажував і розвантажував на станції Гнівань – совковою лопатою (називалась «шуфля») після закінчення середньої школи, перебуваючи на посаді грузчика (в трудовій книжці записано – «вантажник»).

Пригадав трирічну службу в Радянській армії, примірювання костюмів пісочного кольору для відправки в «гарячі» країни для надання допомоги…

Потім – роки навчання в Чернівецькому медичному інституті. Перше призначення на посаду головного лікаря в село Берездів на Славуччині, де колись працював Павка Корчагін (Микола Островський). Не віриться, що з колективом побудував там триповерхову лікарню власними силами (про це ми написали нащадкам у пляшці з шампанського, яке відкоркували, а саму пляшку із посланням закопали під фундаментом).

В селі пройшло становлення, як лікаря-гастроентеролога, де вперше в умовах сільської лікарні застосував беззондове дослідження шлункового соку (інтрагастральна РН-метрія), вступив до аспірантури. Вічно буду пам’ятати професорів Самсон Олену Іларіоновну і Ясинського Цезаря Володимировича, які визначили мій шлях до науки.

Незабутня зустріч у селі Берездів із Юрієм Щербаком – майбутнім послом України в США, Канаді, Ізраїлі, відомим письменником, а тоді – лікарем-епідеміологом, який у 1970 році приїхав із фурою білих мишей для проведення досліджень з метою виявлення холери, яка в той час була зафіксована в Одесі. Це вже тепер я прочитав його роман «Час смертохристів» і його давнє оповідання «Двохповерховий будинок», де він описав ці події, згадавши в тому числі й про мене.

В Ізяславському районі на Хмельниччині мені вдалося запровадити новий метод профілактики виразкової хвороби, захистити кандидатську дисертацію, побудувати лікарню (приємно, що про це нещодавно згадала мій заступник Валентина Гросачук у своєму відгуку на мою попередню статтю «Кримінальна «подяка» професору – від влади»).

Згадав вручення подяки від Міністерства охорони здоров’я України за зразкову підготовку лікувальних закладів до Олімпіади-80 – це вже на посаді начальника обласного управління охорони здоров’я у Хмельницькій області, в той час наймолодшого в України – у 35 років. Згадую мудрих організаторів охорони здоров’я – Анатолія Юхимовича Романенка та Андрія Михайловича Сердюка – нині президента Національної Академії медичних наук України, при яких я формувався як організатор охорони здоров’я.

Добра згадка – про Вінницький медуніверситет, де я захистив докторську дисертацію. Завжди пам’ятатиму щирість професора Процек Олени Герасимівни, яка допомагала в захисті дисертації. Там я отримав два патенти на винаходи – про методи прогнозування виникнення захворювань шлунково-кишкового тракту, які були навіть узяті на «озброєння» у Збройних Силах. Люди знаючі зважать, як непросто було захистити докторську у колишньому Радянському Союзі, не те що тепер…

За цей період були злети, падіння, догани, подяки – але я ніколи не робив людям зла. Мені приємно, що у відгуках на мою попередню статтю мої вороги та недруги так і не змогли пригадати, що б я у когось щось забрав або ж зробив комусь зле.

…Руки «заклякли», і я попросив звільнити мене від наручників, але опери сказали: «Не положено». І тут промайнула думка про цінність і філософію життя, здоров’я і перехід у той світ, «де немає радості і печалі». Згадав колишніх номенклатурних працівників, генералів, суддів, прокурорів, яких консультував, будучи на посаді головного терапевта в області. Вони вели себе так (коли були при владі і здоров’ї), нібито будуть вічно на своїх посадах, ніколи не захворіють і не відійдуть у вічність…

…Силоміць знайшов зручне положення для рук – і найшли спогади про Волинь. Як організатора охорони здоров’я і науковця мене запросили у 1993 році реалізувати задум прогресивних людей Волинського краю про створення вищої медичної освіти. Це була ідея лікарів, від імені яких виступив Володимир Карпук, у майбутньому – народний депутат України. Підтримували цей задум представники влади Володимир Блаженчук і Антон Кривицький та багато інших.

Я науково та економічно обґрунтував цей задум. У Волинській області були і є більше 50 висококваліфікованих фахівців медико-біологічного профілю, які мають наукові ступені докторів і кандидатів наук. А це – головне при створенні вищої медичної освіти. В області існувала та ще й досі існує потужна матеріально-технічна база обласної та міської клінічних лікарень…

В результаті був створений медико-біологічний факультет – і раптом наступна влада передала вищу медичну освіту сусідам на Галичину. Ох, як було жаль і боляче! Краще було би мене вигнати і поставити свого, волинянина (адже я уродженець Вінницького краю), але зберегти престижну освіту на Волині. Адже планувалося готувати лікарів за спеціальною програмою (на кшталт «спецназу» в охороні здоров’я), які могли би бути висококваліфікованими сімейними лікарями. На сьогодні їх було би вже більше тисячі – фахівців, яких сьогодні нагально потребує населення Волині, особливо сільське…

Факультет забрали, я залишився без роботи… Хотів повернутись до себе додому, але сумління мучило – мені тут дали державну квартиру, і я мав перед собою внутрішнє зобов’язання відпрацювати за це для волинян.

…Без жодної копійки з бюджету я створив студентське містечко для навчання у Луцькому біотехнічному інституті, як філіалу Київського Міжнародного науково-технічного університету. З повагою і вдячністю згадую тодішнього мера міста Луцька Антона Кривицького та президента університету Юрія Бугая, які сприяли розвитку і становленню інституту. З Юрієм Бугаєм у мене були дружні, щирі стосунки та цивілізовані ринкові відносини, засвідчені нотаріально (на жаль, Юрій Бугай, світла йому пам'ять, помер у 2003 році).

Теж без жодної копійки із бюджету був створений Володимир-Волинський медико-технічний коледж, а близько 500 його випускників вже успішно працюють у первинних ланках охорони здоров’я. Без мудрості й далекоглядності мера міста Саганюка Петра Даниловича такого закладу в окрузі ніколи не було би.

Розвиток і становлення закладів такого типу було важким: перевірки, скарги, заздрість, але ми йшли вперед, бо усвідомлювали, що робимо добру справу, яка потрібна для людей, а в цілому – для держави.

У 2010 році я вирішив збавити «оберти» в своїй діяльності і підшукав собі заступників – сім’ю Гнатюків (Наталію Євгенівну і Богдана Адамовича). Сприяв захисту дисертацій Наталії Євгенівни, дав пристойну заробітну плату обом. І вони «віддячили» мені за це – надали неправдиву інформацію спадкоємцям Юрія Бугая про те, нібито я їх обдурив і забрав їхнє майно. Хоча насправді всі правочини, які я будь-коли вчиняв, відбувалися на законних підставах. Той правочин, який нині мені інкримінують, був належним чином завіреним досвідченим нотаріусом Троц Юлії Борисівни.

Проте Гнатюки та Бугаї-молодші, заручившись лобіюванням прокурора Волинської області Параки А.А., судді Вищого господарського суду України Демидової А., розробили схему рейдерського захоплення всієї моєї власності та знищення мого бізнесу. Задля цього розпочали брудну кампанію компрометації мого імені. Злоби чи ненависті до Гнатюків у мене немає, Бог створив їх такими – і лише Він їм Суддя…

В результаті Володимир-Волинський медико-технічний коледж був закритий, не зважаючи на те, що всі батьки і студенти, представники міста і громадськості написали письмові звернення до Президента України В.Януковача та до Міністра освіти і науки Д.Табачника про необхідність збереження коледжу, який украй необхідний для чотирьох віддалених районів області. Проте влада так зманіпулювала із поданням інформації у ЗМІ, що винними зробила Стеценків і все-таки закрила коледж. А хто з цього виграв? Сільське населення Волині не матиме медичних фахівців, які їм вкрай необхідні. Отака «мудрість» влади!

Накладені арешти на мої юридичні і пенсійні рахунки. Одночасно порушені кримінальні справи проти моєї дружини та проти мене. Почалось моральне, матеріальне і фізичне знищення мене і моєї сім’ї.

У зв’язку з цим пригадав телепередачу Савіка Шустера про Волинську трагедію. Гірко й боляче за тисячі безневинних жертв, але, слава Богу, нащадки спромоглися на примирення. Та особливо вразили деякі факти, які почув із вуст першого Президента України Леоніда Кравчука та міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Леонід Кравчук нагадав, що Україна та Польща були в однакових умовах після розвалу пострадянського простору, але сьогодні в Польщі набагато потужніша економіка охорони здоров’я. А Дмитро Табачник наголосив на поглибленні співпраці з Польщею в різних галузях.

Але мимоволі напрошується запитання: чому тоді міністр дав згоду на закриття медичного коледжу у Володимирі-Волинському, за якихось 9 кілометрів від кордону з Польщею? Адже Табачник не може не знати, що наші сусіди за Бугом живуть на декілька років більше, ніж у нас, а кожен десятий українець не доживає до 35 років, а кожен четвертий – до 60. Смертність українців щороку вартує Україні 48-90 мільярдів гривень через недовиробництво ВВП.

З болем у душі змушений був написати лист у Польщу, в місто Хелм, ректору Інституту міжнародних відносин та суспільної комунікації про розірвання угоди про співпрацю у зв’язку із закриттям Володимир-Волинського медико-технічного коледжу. Адже його студенти мали вивчати передовий досвід польської страхової медицини…

Звертаюся до громадськості Володимирського краю, народних депутатів України з проханням запросити Табачника та Климчука відвідати Володимир-Волинський медико-технічний коледж, бо для того, аби приймати такі непрості рішення, варто було би побувати в його стінах. А осучаснене приміщення цього коледжу – це колишня Брусилівська казарма, в стіни якої вдалося вдихнути нове життя.

Поки ще є можливість це життя реанімувати. Якщо ж цього не станеться, то муляжі й скелети будуть викинуті на смітник, а приміщення знову перетвориться в забуду Богом і людьми казарму. Хочу, щоб усі зрозуміли: коледж потрібний не пенсіонерам Стеценкам, а простим людям, які народилися в цій окрузі, отримали б відповідну освіту і залишилися б рятувати інших життя на тій землі, де вони народилися.

Чомусь прийшла думка про важке шахтарське дитинство Президента України Віктора Януковича, який усе подолав і став керівником держави. Я подумав: невже йому не потрібні такі люди, як я, які практично з нічого здатні зробити щось? Адже у хаті мого діда Степана і Олександри в садку під глеком у селі Сутиски на Вінничині збираються 3 доктори і 5 кандидатів наук, яким вони дали генетичне коріння? Невже Президенту та іншим керівникам держави такі люди не потрібні?

Звертався я за допомогою до впливових людей, але вони натякали: «ти замовлений». Слідчі прямо говорили: «віддай майно Бугаям, і від тебе відстануть». Тепер я зрозумів, чому більшість людей не довіряють судам. Приклад судді Демидової А.: із 103 суддів Вищого господарського суду всі шість моїх справ вона забрала до себе, не зважаючи на жорстку комп’юретизовану систему розподілу (а згідно з теорією ймовірності, не може бути 6 разів потрапляння в одну точку!).

Прокурор Парака А.А. подає до суду сфальсифіковані факти, нібито моя дружина була проректором і брала хабарі у студентів приватного закладу. Насправді моя дружина – пенсіонерка, і просто організовувала прийом спонсорської допомоги, яка передбачена Статутом цього приватного навчального закладу. Подібні речі є породженням та рудиментом старої радянської системи, але досі її не позбулися навіть у державних закладах.

Згадав, як жаль, що вже немає в живих мого друга Степана Сачука, головного редактора газети «Волинь-нова». Степан Дорофійович, я впевнений, організував би за всіма цими фактами об’єктивне журналістське розслідування і опублікував би його результати, після чого істина та справедливість були б відновлені.

Досі я з надією звернувся за допомогою до «батька» області – губернатора Бориса Клімчука, але він не тільки не допоміг, а й навіть відвернувся від мене. Йому теж, мабуть, не потрібні люди в області, які внесли до бюджету мільйони гривень, дали роботу більше 100 сім’ям, зекономили для держави більше 70 мільйонів гривень (підготувавши безкоштовно для держави більше 2 тисяч фахівців), побудували навчальний корпус, гуртожиток, спортивний медичний центр, та ін. Я ж із собою його не заберу, всіх поховають у шкарпетках…

Промайнула думка: а чи перейду я вулицю, щоб привітатись із Борисом Клімчуком, коли він буде не при владі? Хоча ще сподіваюсь, що мудрість Бориса Петровича буде направлена не на помсту, а на розуміння ситуації, аби за будь-яких обставин нам не соромно було глянути один одному в очі.

Подумав, як важко моїй дружині зі мною, 9 раз переїжджала, але зуміла виховати двох достойних синів – професора і полковника, сьогодні вона – мати чотирьох онуків. Я щасливий, що я маю такого супутника в житті. В ці непрості хвилини мене підтримує образ мого батька Семена, про якого я лише тепер дізнався, що він під час війни був мужнім і хоробрим, за що нагороджений орденом Слави.

Може, хтось із тих, хто це читатиме, зрозуміє ці роздуми професора медицини, навіяні перебуванням у наручниках. Бо якщо я не знайду розуміння в своїй країні, змушений буду звертатися до Європейського Суду та інших міжнародних організацій із захисту прав людини. А ще не треба забувати про Суд Божий…

Григорій Стеценко,
доктор медичних наук, професор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 69
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жаль, що раніше не знав цю людину особисто. Чесно пройшов через усі щаблі в кар'єрі - від вантажника до держслужбовця, доктора та професора. Направду людина заслуговує поваги! Не те що теперішні скороспечені (за бабло) "проФФесори" від Партії регіонів...
Відповісти
Журналісти "Волиньпосту" - сайту, який викликає у мене повагу! А й справді, можна провести резонансне журналістське розслідування, не щодня ж у нас професорів медицини в кайданках водять. До того ж, дочка губернатора, я так розумію, як нотаріус там фігурує і той фатальний папір оформляла...
Прочитає пів-України! Реально цікавий сюжет. Панові Стеценку - щирі співчуття, що живе у такій бандитській і невдячній державі.
Відповісти
Так,дійсно,не завжди зустрінеться той факт,коли "друг"Стеценко стояв над могилою сого друга в Києві-БУГАЯ,а в кишені уже лежали документи про кражу приміщень-"допоміг"дітям Бугая!!Наволоч,яких мало!!!Пригрів змія Бугай...не хотілось би бути на місці дітей Бугая!!! а тепер нехай і у дітей стеценка будуть такі ж "друзі"як він сам...демьянівна всьому місту розповідала,яка сволоч її невістка з Києва-переписала квартиту на себе!!Бог все бачить!!!
Відповісти
Пану Стеценку за всяких умов потрібно буде звертатися до Європейського суду.
А по-друге,нічого в області не робиться без благословіння керівника ВОДА,це ж ясно,як білий день.
Подібну історію я пережив сам,тому знаю,про що кажу.
Відповісти
Реально кримінальні справи "шиті білими нитками". Цікаво, де тут порушені інтиереси держави, якій ці приватні навчальні заклади реально сплачували всі податки? Чому прокурор Парака від імені втрутився в ці "розборки" між приватними засновниками?! Які державні інтереси він тут знайшов?
Відповісти
Якщо дружина Стеценка не була посадовою особою в інституті, то кримінальна справа проти неї розсиплеться вже при першому ж розгляді об'єктивним суддею. Невже в Україні не залишилося порядних суддів? Тоді - справді в Європейський суд.Істина має восторжестувати!
Відповісти
якраз дружина Стеценка і була посадовою особою в інституті-проректор !!!про це свідчить звіт в центр зайнятості,до речі підписаний самим Стеценком!!! і порядні судді є в країні-не всі лише професори є порядними!!1і СТЕЦЕНКО СЕРЕД НИХ!!а може і правда треба звернутися в Європейський суд!!!тоді точно посадять сімейку Стеценків"професорів-"аферистів!!!
Відповісти
Є всетаки надія,що у нас ще залишились порядні судді.
Відповісти
Надія вмирає останньою...
Відповісти
Cтеценко вік прожив, а ще такий по-дитячому наївний! Апелює до совісті Президента, Табачніка, Клімчука... Надіється, що вони передумають і йому допоможуть. Та нема в них совісті, тільки страх і жадоба наживи! Все можна змінити, лише викинувши на смітник історії таку владу. Як вона без докорів сумління викидає на смітник Ваші муляжі та скелети.
Відповісти
"сьогодні вона – мати чотирьох онуків" проффессор КУРИТЬ теж конопельку....
Відповісти
Падло недавав жити простим людям, крав, не платив налоги та здирав хабарі!Садити на нари таку наволоч!
Відповісти
Скотина дітей дурив вкрав з дружиною дитячі гроші та втік, але є бог на небі, так тобі і треба!
Відповісти
Гнатюки проснулися...
Відповісти
А кто еще может писать такую гадость-только гнатюки
Відповісти
Чув, що Гнатюки - непорядні люди, але не думав, що їх хтось ще й сюди допустить, інститут розвалювати
Відповісти
- Підсудний, ваше останнє слово!
- Двадцять тисяч!
- Суд іде на нараду.
Відповісти
От даремно він згадав суд Божий.
На цьому суді буде взято до уваги в першу чергу те, хто і як навчав студентів медицині, а в другу чергу - скільки за це дерли грошей.
Дуже добре, що влада нарешті позакривала ті шарашкині контори.
Відповісти
ОБЕРЕЖНО СТЕЦЕНКИ!!!
Відповісти
Чуйка підказує, що під іменем "Колектив біотеха" криється не сам колектив, де є багато порядних людей, а ці придурки Гнатюки, жадібні до грошей та боязливі як зайці. Є така думка, що коли у Стеценків закінчаться проблеми, вони почнуться у Гнатюків. Причому по обєктивним причинам.
Відповісти
Барабан на 100 % правий. І Гнатюки це відчувають, тому що в самому інституті "разброд і шатанія". Як тільки реально почтуться стправи по Гнатюкам, значна частина викладачів готова свідчити проти Гнатюків. Бо є за що.
Відповісти
"разброд і шатанія"_це демонівни слова...сядь,сучара.і мовчи..дуже "хочеться" в тебе на дачі попрацювати людям,"заскучились"!!! у тебе не залишилось ангелів охоронців-втікли!! тепер ти одна,стара і ванюча відьма!!!
Відповісти
Я так собі думаю, що і Гнатюки, хоч і дебіловаті люди, але розуміють, що небезпека поряд. Чув, що десь ділились із людьми своїми побоюваннями, що їх можуть "прийняти"
Відповісти
Когда уже эти гнатюки, параки, бугаи и прочие ... наедятся?!!
Когда перестанут пить кровь с порядочных людей???
Ведь какой же надо быть сволочью, как надо не бояться Бога, чтобы среди бела дня осуществлять рейдерские захваты Волинских учебных заведений? И, спрашивается, зачем???
Ведь гнатюки организовать работу этих учреждений не могут по причине недостатка ума. И получается - ни себе, ни людям. Граждане! Давайте не терять из виду беспардонные действия этих парак-гнатюков, а то они без общественного внимания совсем распоясались!!!
Відповісти
Вірно поет каже!
Давайте не будемо байдужими!
Не можна залишати без суспільної уваги таке хамство з боку загарбників та їх правоохоронних і судових прихвостнів!
Потрібно витягувати усі їх діяння на світло, тоді вони припинять свій бешкет і сваволю, та розбіжаться як таргани!
Відповісти
Дивно, а чому це досі громадськість Волині ніяким чином не відреагувала на таке бесчинство з боку правоохоронців та зневагу до людей праці, високоосвідчених представників медичної інтелегенції? Де реакція профспілок, в тому числі галузевих, де мітинги, де пікети, де протести? Адже без реакції на таке свавілля рейдери як ті пірати і далі будуть продовжувати свій чорний промисел! Громадою зупинимо злочинний наїзд на Стеценків!!!
Відповісти
дійсно,чому прокуратура ніяк не реагує,що у "ПРОФЕСОРА-СТЕЦЕНКА!!"-4 ПОСПОРТИ УКРАЇНИ І 4 ІДЕНТИФІКАЦІЙНИХ КОДА!!! МОЖЕ І НА ЦЕ ВІН НАПИШЕ СТАТЄЙКУ??? АФЕРИСТ,ЯКИХ МАЛО!!!!В ТЮРМУ,НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВІК!!!
Відповісти
Мітинги та протести - це правильно. Але обстановка в країні така, що нормальні люди і вийшли б на захист Стеценків, але бояться. "Как бы чего не вышло". Але всякі бугаї-гнатюки-параки на це і розраховують, тому і безчинствують. Головна проблема ще - байдужість та побоювання. Не треба боятись, бо вони при посадах не вічно. Скоро стануть звичайними громадянами. Стеценки, тримайтесь!
Відповісти
Земной поклон Вам, уважаемые профессора Григорий Семёнович и Надежда Демьяновна Стеценки!!!
За наше обучение, за частичку сердца, отданного нам, за навыки и умения, переданные нам при освоении профессии!!!
А невзгоды все пройдут. И алчные захватчики бугаи-гнатюки-параки захлебнутся в собственной жёлчи, а нормальным людям - почтенным учёным - будет всегда почёт и уважение!!!
Відповісти
Земной"поклон"сыну Стеценка-СЕМЕНУ ГРИГОРЬЕВИЧУ СТЕЦЕНКО от "благодарных "студентов!! Вы числились долгие годы в биотехе,получали халявные денежки.а мы вас ни разу не видели!!Попросите вашего папу-"професора" написать статью о вас и непременно с фотографией.ато мы даже вас в лицо и не знаем...не забудьте упомянуть также за что вас выгнали с прокуратуры в Киеве и сняли все пагоны..может и у вас,как у вашего папы-афериста тоже 4 паспорта Украины?? и не забудьте написать где еще вы "работали!",получая халявые денежки и не являясь!!!??? так куда же смотрит пркуратура???
Відповісти
Ці бугаї-гнатюки-параки, мабудь, і досі люблять природу. Незважаючи на те, як вона над ними познущалась. Це ж якими треба бути інтелектуально обмеженими, щоб не розуміти, що заробляють люди, тільки створюючи щось, а не руйнуючи. Кому ж від цього користь від того, що знищили два волинських ВУЗи?
Якби ж їм хоча б грам розуму, то вони б зрозуміли, що набагато вигідніше вибачитися перед Стеценками і попросити їх знову очолити ці навчальні заклади з тим, щоб відновити їх роботу.
Відповісти
Цікаво, а чи можливо це було б десь у Польщі чи в Америці, або у Європі, щоб так зухвало познущалися із високоповажних професорів медицини? Мабудь, що таке може трапитися лише у нас - в Азіопі. Але чому ж за цим спокійно спостерігає обласна адміністрація, інші державні чи громадські структури? Чому не проінформують про таке безчинство Президента України? Адже такий "безпредел" рейдерів у змові з правоохоронцями підриває саму довіру до Держави!
Не будьбо байдужими!!!
Треба діяти!!!
Відповісти
Якби це було у Польші чи в Америці-то стеценко вже б давно сидів!і син,який ні за що отримував гроші(не працюючи,і не зьявляючись на роботі-так як це було в біотесі-теж би сидів а не відпочивав по елітних куточках) а жінка стеценкова-демьянівна(преславута надійка!),яка довгі роки знущалася над дітьми-теж надовго сіла б!!!це тут вона викручується як той демон..але є і не куплена феміда-посадять.. справді треба щоб адміністрація не сиділа спокійно і не спостерігала-а запрошувала смі на всі суди і активно приймала участь...ДО РЕЧІ СУД ПО СТЕЦЕНКУ ГРИГОРІЮ 23.07.2013 НВ 11 ГОД.У МІСЬКРАЙОННОМУ СУДІ-ПРИХОДЬТЕ ВСІ СТРУКТУРИ І ГРОМАДСЬКІСТЬ І РОБіТЬ ВИСНОВКИ І ДІЙТЕ.. настав час діяти бо грошам і наглості стеценка нема кінця!!!
Відповісти
Надежда Демьяновна и просто Гриша, вы так всё раскрутили и всё просрали из-за жадности!!!Если вы думаете, что на ВП развернув детскую трескотню=это вам поможет, вы ошибаетесь. Пишите сами статьи, а потом к ним и комментарии живя в элюзорном мире интернета и думаете донесёте свой бред до людей? Да вы просто смешны вас ни кто не поддежит из-за своей жадности про вас ни кто слова хорощего не скажет.Поймите вы все надоели.Вы хотели обещаниями всем и вся решить вопрос, без реальных денег просто ходя по кабинетам и партиям тогда вы просто жалкие клоуны!И крайне прошу в Киев не ездить,это безполезно!!!ВАШЕ ВРЕМЯ УШЛО!!!
Відповісти
Знать, добре комусь наступив на мозоль Стеценко цією статтей, що стільки в коментах чиєїсь істерики!
Відповісти
50% демьянівна, 50% Гнатюки ось і всі персоонажі!
Відповісти
Гадаю, тут іще не один цікавий персонаж випливе...
Відповісти
Ну сколько же можно измываться властям и рейдерам над добропорядочными людьми?
Доколе будет присутствовать такое их кровожадное стремление захватить иммущество образовательных учреждений Волыни и незаконно репресировать уважаемых профессоров Стеценков?
Люди!
Пора и совесть иметь!
Ведь всякая бесчеловечность будет наказана на небесах!
Відповісти
Это роздумы выжевшего из ума "професора"...КЛОУНЫ...
Відповісти
Є відчуття, що всі коментарі проти Стеценка пише одна людина. Під різними іменами ховається Гнатюк. Бо більше йому немає кому допомогти. Ось сам і строчить неправду. Сволота...
Відповісти
стеценко наступив на мозолі всьому Луцьку і Києву теж!!--чому прокуратура не реагує,що у нього 4 паспорти України і 4 ідентифікаційних кода!!! надіємось,що після стеценківських статей з коментами знайдуться спеціально обучені люди,яких цей фвкт зацікавить! а заодно і перевірити чи є вища освіта у його преславутої надійки стеценко?? є докази,що немає!!! то що?ще не одна кримінальна справа проти сім'ї аферистів?-а стецько потім напише,що його "знищують"-не любить сімейка правди...може хай перевірять синочка-семена стеценка, який довгенькі роки числився і не з'являвся в Луцьку в біотесі,а зарплату досить пристойну(навіть по київським розцінках!)отримував!!хай напише стеценко то ж за що його сина стеценка семена вигнали з генеральної прокуратури..хай напише як стеценки не видали досі документи Кроку м студенам коледжу..."уважаємий""професоре"!!!схаменіться-ви-маразматик,який любить молоденьких дівчаток..ви-психічно хвора людина!!!з вас такий лікар,як з клоччя батіг!!!не забудьте написпти за що вас поперли з вінничини!!!
Відповісти
Свідерко і Ткачук! Ви були в Гнатюків холуями, ними й залишитесь. Виженуть Гнатюків - і ви станете для всіх справжнім непотребом. Холуям завжди така доля...
Відповісти
то твій Ульчак халуй а ти біля нього..твоя доля-жити з адвокатом,поки не посадять,а посадять всеодно..а на зоні будеш-пєтухом! І КЛІКУХА ТВОЯ БУДЕ-СЕКРЕТАРКА!!
Відповісти
стецько,ти-тупенький таки дійсно!! ти-молодець,якби не твої статті,люди б і не знали,який ти аферист!купа паспортів,купа кодів,діти твої,як ти, теж пристосувались:на дурняк гроші отримують,не працюючи!!і жінка без диплому про вищу освіту! і крадене в кращого(покіцного)друга майно! ти-страшна нелюдь в "професорському" обличчі!!! ти будеш а аду горіти!!!
Відповісти
ти-ПОДОНОК,яких мало...згадай,гад,ят ти,сволоч,викликав до себе в кабінет студенток і зустрічав їх зі спущеними штанами..ти-хворий і збочинець!!! чекай статті про себе від ображених батьків і дітей!! тобі і в церкву іти не можна,бо ти і там збирав дань,сволота!!!
Відповісти
згадай,як ти вигнав мене з інституту за те,що я тобі,старий пердун,відмовила!!! і студентів було б набагато більше,якби ти не приставав до нас і не чіплявся!!! і слава була би краща про інститут!!!
Відповісти
а я перевелася в другій вуз,бо старий Стеценко запросив до себе в кабінет,пропонував застрахуватися в граве і ліз мені під юпку своїми грязними лапищами!пригадуєте мене,Григорію Семеновичу? думаю,що ні-бо ви до наших всіх дівчат лазили!!встидно було комусь розказувати(а ви на це надіялись!)але ці ваші плачущі статті про вас,такого "правильного" дістали!!!
Відповісти
Читаючи всі ці коментарі напрошується висновок: думав Стеценко Г.С. викликати до себе співчуття, розжалобити читача, та промахнувся. Інформація посипалась така, що певно і сам не радий. Щось може правда, а щось ні - АЛЕ ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ??? Чи не так?
Відповісти
Почитав тут цікаву інформацію. І те у Стеценів не так, і інше. Але чомусь у всі ці плітки не вірю. Тому що пишуть їх Гнатюки. Це всі розуміють. То нехай Гнатюк Богдан Адамович також напише, де зараз його перша жінка з дітьми. Якщо забув, то нагадаю, - в Італії, на заробітках, не від гарного життя. І діти поневіряються там же. А чому запитаєте? Тому що є така людина - Гнатюк Богдан Адамович, у якої людського нічого не залишилось. Сволота та мерзотник. Така думка моя, його колишньої дружини, та багатьох інших людей, хто його знає. Можете самі поцікавитись, адресу та телефони дружини не складно знайти.
Відповісти
Підтверджуємо, що Гнатюк саме такий, як про нього пишуть. Погана людина. Зла несе багато людям. І в біотехнічний прийшов, щоб зло принести. Тому Гнатюки - геть із Біотєха!!!
Відповісти
О..,Видно добряче припекли Стеценків коменти... знаю Богдана Адамовича добре-то хочу сказати,що він цієї дурні не читає і не пише-це точно!!! і його особисте життя до справ Стеценка відношення аж ніяк не має(треба було вам,Стеценко,писати статті про Богдана Адамовича сім'ю або про Аллу Борисівну Пугачову-у неї вже 5 шлюб-а шана від людей велика!!)а на рахунок колишньої дружини Адамовича-то вона більше 15 років живе в законному шлюбі з німцем і виховують дітей,і зі всіма вона в гарних стосунках,на відміну від вас,Григоріє Семеновичу(ви гуляка ще той!!) А про вашу київську невістку-Валентину Стеценко знає увесь інститут-про неї "гарну"славу зробила свекруха-Стеценко Надія-як Валентина переписала квартиру на себе,як чвасто втікає,коли ви приїжджаєте і як через знахарок ви хотіли їх розвести.вона ще бідна не знає,як її свекруха обзивала.. а може їй буде цікаво?хай напише...
Відповісти
Колеги! давайте всі напишемо справжню статтю про Стеценків! запросимо долучитися усіх,кого вона гнобила і обзивала,усіх,до кого шанований Стеценко нагло приставав...відішлемо заклики до усіх працівників коледжу(добре,що ми не підписали те,в що знову нас мала втрутити демонівна!) а інтересненька статєйка получиться!!! а заодно і попросимо перевірити усі паспорти Стеценка і диплом про вищу освіту надіїї стеценко..можливо долучаться і журналісти?(адже він просив журналіського розслідування!!!)
Відповісти
то ти хто ?_подруга,жінка чи "прочитав"???-якийсь трансвестит?? а стаття то Стеценка! і про нього! ви щось напутали а може загубились з орієнтацією???
Відповісти
треба в біотех поставити назад Гришу і Надю СТЕЦЕНКІВ!!ТАК "ХОЧЕТЬСЯ "НА ЕКОЛОГІЧНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ ПОПРАЦЮВАТИ,покрасити і потаскати доски,одягнутися чмошніками,щоб Надя Стеценко здерла одежу для невістки в Київ!!! а як "заскучились" за матами і навіженими криками!!!!
Відповісти
В статті Стеценко пише:"дружина не була проректором а просто збирала спонсорську допомогу.."---СТЕЦЕНКО Надія якраз була першим! проректором вузу-про ЩО свідчить звіт(підписаний самим Стеценком Г С В ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ! просто перевірити цей факт-прийдіть журналісти в центр зайнятості і подивіться звіт лбі. люди,чуєте!просто збирала спонсорську допомогу СТЕЦЕНКО НАДІЯ-"нормально"!!!це нормально???це вимагатєльство!! це здирництво це-кримінал!!!напишіть,хто знає,коли цю НАДЬКУ-ЗОЛОТУ РУЧКУ ВЖЕ НАКІНЕЦЬ ЗАСУДЯТЬ??
Відповісти
Нехай напише автор,чи допомагав він дружині Бугая після його смерті,його дітям?Дуже "допоміг"-все вкрав!Вкрав у дітей!-Жахіття!!! Цього горе-професора виганяли з кожної роботи-подивіться його трудову книгу!! БРЕХУН !
Відповісти
У "ПРОФЕСОРА" ТРУДОВА КНИЖКА ЗАЛИТА ЧОРНИЛОМ,ЩОБ ЛЮДИ НЕ БАЧИЛИ ЗА ЩО ЙОГО ПЕРЛИ З УСІХ РОБІТ...І ТУТ СТЕЦЕНКО-ВЕЛИКИЙ МАХІНАТОР!
Відповісти
То треба журналістам в цих коментах трудову книжку Стеценка просканувати-і це буде відповідь на всі питання!
Відповісти
Що тут пише цей професор-Стеценко? За яке страхування він пише,він що,думав за людей?За себе-за нарциза(так його називали )він думав! Як збагатитися! А задля цього вони з хворою дружиною-Надією Стеценко придумали аферистський метод заробляння грошей- всі,хто працював в коледжі і в інституті повинні були обов'язково "застрахуватися"!І кожен на 2ооо грн!Якщо,наприклад,людина прийшла влаштовуватися на роботу,то ця підленька сімейка вимагала застрахуватися в Граве,в іншому випадку не брали на роботу!Якщо людина не мала грошей,то вони позичали і люди з зарплати віддавали.. от так діяв,в додаток до всіх афер Стеценка,метод хабарництва..під назвою-СТРАХУЮЧИЙ РЕКТОР!!!
Відповісти
Уважно прочитав всю цю дурню! Звичайно, Стеценко Г.С.багато чого не договорює! Не зовсім так все відбувалося у Луцькому біотехнічному! Він багато чого замовчує! Його "кохана" дружина
отримала те, до чого вона йшла декілька років поспіль! Але відчувається, коли до коментів долучилася дебільний "ректор" біотеху! Цю мерзоту можна пізнати по її дурних висловах! Щиро співчуваю керівникам всіх вищих навчальних закладів! Бо їх колегою стала напів-даун Гнатюк Н.Є. Ця ідіотка щиро вважає себе чогось вартою у науковому світі! Жах!!!
Відповісти
Дуже важко,реально,зараз Стеценкам!!!Мати скільки бабла і все просрати... не дурно,тепер тим,хто там працює і керує буде важко,бо ж Стеценки-аферисти і будуть гадити,як нашкодівші коти...вони все своє і далі просруть аби комусь було хірово!!а буде їм ще гірше-бо ж бабла все меншає-адвокатам же треба відпочити...
Відповісти
Стеценкова жинка-Стеценко Надія запрошує усіх журналістів і всіх,хто ще не знає про всі махінації і знущання над студентами та їх батьками на Суд по Стеценко Надії 14.08.2013...
Відповісти
Дурням і телепням. Гнатюкам і Ткачукам. Стеценко дав вам кусокхліба, а ви зрадили його. Скоро вас Бугай вижене, і будете сосати ... в кращому випадку лапу, дурні!!! До зрадників в усі віки ставилися з презирством! Тільки барани цього не розуміють
Відповісти
Мабуть, у декого мізків не вистачає створити щось своє, то зазіхнули на чуже. А такі речі Господь не прощає. Рано чи пізно це таки вилізе їм боком!
Відповісти
то-то і правда!У Стеценка не вистачило мізків створити щось своє- усе вкрав і привласнив!А Господь не простить! Нехай покається,бо дорога в ад йому забезпечена!!!
Відповісти
Вкрав і привласнив - це факт. Гроші отримав, а користуватись не вмів. Чого вартий його ректорський автомобіль, в якому деякий час задні двері були мотузочкою прив'язані, бо відвалювались. Але студенти все одно їхали на трудовий десант на город (на задньому сидінні!!!). Можемо підтвердити. За це проставили перездачу.
Відповісти
16.09.2013.відбудеться суд над хабарницею-надійкою стеценко..вона-дьявол,бо ще так суд ніколи не затягувався...
Відповісти
знову судове засідання перенесли-тепер суд буде 07.11.2013. що ж на цей раз демон придумає???чому Стеценко не напише про сімейні "подвиги" дружини???
Відповісти
Перенос за переносом! І коли вже цього Демона посадять??? Всі,- і працівники бувшого мед.тех. коледжу і біотеху,- знають, що Надька брала, гребла немилосердно. Брала з студентів, брала з батьків, брала, де могла і що могла. Коли не могла витиснути "бабки", брала будматеріалами, лісом, мохом і болотом!!! Ніхто про неї доброго слова не скаже, мабуть вже і власні діти! А посадити її не можуть! Які ж ангели захищають цю хамку і хабарницю???
Відповісти