Додати запис

Замах на Конституцію

Стаття 6 Конституції України визначає чіткий поділ державної влади в Україні на законодавчу, виконавчу та судову.

Така норма існувала в Україні аж до сьогодні, коли народних депутатів Балогу та Домбровського позбавили мандатів.

Тобто фактично Вищий адміністративний суд України перебрав на себе повноваження ЦВК, визначаючи хто депутат, а хто ні, та перебрав на себе повноваження Верховної ради, визначаючи коли і як треба проводити вибори.

Ще в березні місяці Володимир Шаповал, голова ЦВК, попереджав – якщо Павла Балогу та Олександра Домбровського позбавлять мандату – почнеться повний колапс судової системи. Але його не почули і запустили процес нівелювання законодавчої гілки влади в Україні.

Навіщо нам вибори? Є суд, він і буде вирішувати, хто депутат, а хто ні. Конституції каже, що єдиним джерелом влади в Україні є народ – це теж не правда, вся влада в суду, а народ – це виключно платники податків та споживачі соціальних виплат. Ось така сумна держава вибудовується.

Я обіцяв своїм виборцям в Раді не битися й не блокувати трибуну. Але за таке можна комусь і в обличчя засвітити. Це прецедент, який дуже чітко ілюструє, що сьогодні через механізм суду можна тиснути на будь-якого депутата – мажоритарника та списочника, позафракційного та партійного.

Зараз в кулуарах Верховної ради немає жодного депутата, який би цього не розумів. Принаймні я ще жодного не бачив, хто б оплесками зустрів сьогоднішні події.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Івахів, ти не бійся - якщо будеш справно голосувати як потрібно Партії регіонів і підтримувати її політику, то ніхто тебе позбавляти мандату не буде. ще й тендери будеш вигравати хороші з своїм другом Єремеєвим. все буде пучком, не переживай. головне - не забувай служити Януковичу і ПР.
Відповісти
таке треба було писати у 2011, коли яник згвалтував Конституцію, а не зараз, коли страшно, що відберуть манда. Зараз це виглядає, як банальний страх втратити свої кошти, витрачені за кампанії і за своє майбутнє, а коли вся адміністрація і сільради "пахали" на кандидата це було нормально???коли підкуповуваои виборців все було нормально???
Відповісти