Додати запис

Вибори у Луцьку: погані новини для Романюка і Клімчука

18 серпня відбулися проміжні вибори до Луцької міської ради, які стали ще одним бенефісом влади грошей у сучасній українській політиці. Перемогу на них з суттєвим відривом здобув Ігор Поліщук – головний юрисконсульт благодійного фонду нардепа-олігарха Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Формально наслідки цих виборів поки що мало на що впливають. Але вони закладають певну основу для подальших процесів у місцевій політиці в найближчі роки. А також є своєрідним попереджувальним сигналом для міського голови Миколи Романюка.

На фоні останніх подій особливо дивує політична короткозорість мера Луцька Миколи Романюка. У 2011 - 2012 роках саме він вірою і правдою допомагав Ігорю Палиці здійснювати свою «благодійницьку» роботу та перетворювати Луцьк у власну вотчину. Тоді Романюк не соромився згадувати про Палицю і його фонд де потрібно і непотрібно, створивши режим найбільшого сприяння для «людини Коломойського».

Але, схоже, Ігор Палиця зовсім незадоволений роботою міського голови і не відчуває жодної вдячності за вірну передвиборчу службу. За інформацією джерел, нардеп-олігарх планує висунути свого кандидата, який має на нових виборах замінити вже непотрібного йому Романюка на займаній посаді.

Одним з можливих варіантів на роль «палицівського» мера є перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук. Саме він брав активну участь у агітаційній кампанії за Ігоря Палицю під час виборів до Верховної Ради у місті. Стиль поведінки Кравчука вже зараз свідчить про те, що він має серйозне лобі. Та і поводиться Святослав Євгенович часто не як заступник міського голови, а мінімум як справжній мер.

Якби Миколи Романюка застосовував елементи стратегічного мислення у місцевій політиці, то він давно мав би вжити контрзаходів проти своїх опонентів. Проте мер чомусь не усвідомлює, що над ним згущуються хмари і продовжує робити помилки за помилкою. Фактично ж, риє собі яму власними руками.

Тривожні попередження для очільника Луцька пролунали, коли у низці «пропалицівських» видань почали з’являтися критичні публікації про роботу. Але Микола Романюк не лише не звернув на це особливої уваги, а ще й умудрився стати ініціатором заслуховування під час сесії міської ради звіту благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Таким чином, він зайвий раз пропіарив того, хто, схоже списав його з політичної карти міста.

Перемога «людини Палиці» Ігоря Поліщука опосередковано зачепила і Бориса Клімчука як одного з провідних «регіоналів» області, який рік тому зазнав масованих і принизливих за своєю суттю інформаційних ударів від Ігоря Палиці.

Нинішній нардеп тоді напряму звинуватив його у вибиванні грошей на вибори для Партії регіонів. Також у провину губернатору було поставлено те, що він вимагав у Палиці відкликати з Верховної Ради законопроект «Про обов'язкове володіння та використання державної мови» і погрожував зняти його кандидатуру з виборів у випадку відмови. Крім того, Борис Петрович нібито змушував Ігоря Палицю зазделегідь написати заяву про вступ до Партії регіонів.

Орієнтовані на Палицю ЗМІ відверто наголошували, що основним мотивом Клімчука, який спонукає балотуватися його у народні депутати, є бажання заховатися від кримінальної відповідальності. Також голову Волинської ОДА звинувачували у тому, що він змушує людей селитися у аварійний будинок по вулиці Рівненській, у знищенні історичної частини Луцька, у будівництві елітної дачі біля озера на території Шацького національного парку та в проблемах школи у селі Гаразджа.

Борис Клімчук став навіть героєм негативних сюжетів про свою діяльність на телеканалі «1+1», які побачила вся Україна. Однак, рік назад Клімчук так і не наважився відповісти на всі випади команди Палиці проти нього, мовчки проковтнувши їх. Хоча удари по його репутації були доволі болючими і принизливими.

Мрії Бориса Петровича стати народним депутатом також не здійснилися. Він здався, навіть не намагаючись вступити у боротьбу з Ігорем Палицею. Міф про потужного та впливового волинського політика розвіявся неначе дим за кілька днів. Клімчук зазнав ганебної поразки від Палиці, навіть не розпочавши битви за мандат.

Пройшов рік і у Луцьку призначили проміжні вибори до міської ради. Партія регіонів висунула своїм кандидатом Аркадія Яворського, самовпевнено розраховуючи «прибрати» округ до своїх рук. Втім, інші плани були у олігарха-«благодійника». Очевидно, що команда Палиці розглядала ці вибори як спробу ввести свою людину до складу міської ради. Що і було зроблено.

А Борис Клімчук через рік часу так і не наважився відповісти Ігорю Палиці за велику порцію особистих принижень. Хоча, можливо, губернатор просто зачаївся і чекає на слушну нагоду для цього моменту…

Герасименко Петро
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для Вітіва та його шестьорок новини хороші? Чи погані?
Відповісти
а це не вашого розуму діло, кеп.
Відповісти
А може Романюк і не хоче боротися за нову каденцію?

Відповісти
не хоче уже, він уже трошки підзаробив, і йому та робота уже набридла..хочется просто спокою, пити по вечорам і щоб ЗМІ не турбували, ну а там уже нехай синок щось мутить....він піде на відпочинок.
Відповісти
вже не має що красти
Відповісти
Палиця купує всіх, або кидає! Клімчук біля ніг і Романюк також, Кдар купляли а зара щей Батьківщину взули!!!! Схоже одна Свобода буде з ним воювати! А спаринг вже був, і ми знаємо хто виграв (Лазорко як фанера над Парижом).
Відповісти
Тобто ви хочете сказати що єдиним і односібним політичним гравцем вспливає Свобода? Можливо і так! Але одне точно нанаступних виборах вони з Батьківщиною поміняються ролями по кількості депутатів.
Відповісти
Як би Вітів був конкурентом Палиці то б про Новий Луцьк І самого Палкіна вже забули!
Відповісти
це точно...я згідний
Відповісти
а може Петрика Герасименка бісить, що окрім як під диктовку Вітіва він атк і не навчився більш нічого писати? і його так негарно поперли з ПП після перекупу видання бо як і ті журналісти він є і сам досить продажний журналіст, який звик ходити під спідницею Вітіва
Відповісти
Напевно вам нераз давали під те місце тому і такі злі! А Петро як наме один з найкращих аналітиків. О така вона правда!
Відповісти
піддупника бісить ця стаття..може то й і пише якийсь троль з чи регіональний чи Палечний))
Відповісти
взагалі то він сам пішов. про що є заява від 9 липня 2012 року.
Відповісти
да-да сабака лаеть а караван идьоть
Відповісти
та то зрозуміло що час проходить і рейтинг романюка і того клімчука падає, неха й би що там вони не ляпали з купленого ящика новин. а відомо що на волині всі ЗМІ продажні і провладні.. Зараз Герасименко написав правдиву статтю так давай його всі брудом обливати, бо ж правда очі то ріже.
Відповісти
Свобода і тільки вона наведе порядок спочатку на Волині а там і в Україні. і ті олігархи будуть сидіти й далі в швейцарії, бо боятимутся їхати в україну, бо а що тут робити коли підприємств їхніх тут уже й не буде)
Відповісти
та що то за мер, прогнувся уже давно під клімчука...а згадайте питання з ТРЦ буратіно, як то файно мер міста вирішив питання і подбав про людей, що чомусь злі люди палили авто підприємців..
Відповісти
скоро в червону книгу занесуть Клімчука і РОманюка, як вимираючий вид поліиків)))
Відповісти
Романюк, як і клімцук вже "відпрацьований матеріал" Кравчук ще "прогинається" щоб під роздачу не потрапити. Шкода, що Петро його діяння не висвітлю як вони є?
Відповісти
Палиця перестав утримувати Вітіва, то ж "свободівці" почали на нього гавкати. І будуть гавкати, поки Палиця знову не кине їм якусь подачку.
Відповісти
а хто тут гавкає на Палицю? навпаки відзначається як Палиця всіх кинув.
Відповісти
Герасименкам та іншим лузерам.
Клімчук висунувся у нардепи, шоб збрити з Палиці мільйон баксів, шо і було зроблено - тому і знявся.
Політика - це тупо гроші, а не піз..ж як в тебе і Вітіва
Відповісти
тобто виходить Борис Петрович взяв 1 мільйон при цьому отримавши насолоду від принижень штабу Палиці? не віриться що Клімчук так низько впав.
Відповісти
напевно Романюку справді нічого не світить. те що сьогодні від проявив чергову слабкість і дав добро на Шанхай у Луцьку під замком явно не сподобається Палиці. замість того щоб розвивати місто, мер нездатний розібратися навіть з тим ринком. та ви подивіться що робиться там.
Відповісти
ти в себе вдома спочатку розберись а потім каркай!
Відповісти
план штабу Палиці- "стратегія 2015":
1. дискредитація та усунення Миколи Романюка.
2. свій мер у Луцьку.
3. підконтрольна більшість у Луцькій міській раді. вона формується шляхом як введенням своїх депутатів типу Поліщука, так і купівлею прохідних місць у місцевих партій різного спектру.
4. новий удар по Клімчуку та його розгром. своя людина у Волинській ОДА. як мінімум на посаді заступника голови ОДА.
5. перетворення Луцька, а в перспективі і області у сферу впливу олігархічної групи Приват.
6. активна боротьба з Єремеєвим, Івахівим та Мартиняком за першість в області і право впливати на фінансові потоки та економіку.


План затверджений.
Відповісти
я то пенсії)) але, думаю, Палиця не потягне)))грошей і впливу не вистачить)))"Укрнафту" скоро заберуть, "Буковель" не платить податків, Коломойський не приїздить в Україну))) 1+1 їм, звичайно, в поміч, але складно це все, як не мене))а голос у ВР скоро подешевшає)))хоча з Романюком можна підсобити))) народ просить)))А Єрємєєв хитрий )))і Клімчук))там, звичайно, цікаво...
Відповісти
Ви забули про 7. перерозподіл власності в м. Луцьку на користь Палиці і Кравчука, як нового мера, та наступне обкладання поборами дрібного і середнього бізнесу в м.Луцьку, заміну більшості міських чиновників та керівників комунальних підприємств на "нових Поліщуків" від Палиці і Кравчука.
Відповісти
я просто дивлюсь футбол)))
Відповісти
Клімчук багато що зробив для регіону, а Романюк - для міста. і це - показник їх діяльності на посаді. мера обирали лучани і він для них працює, мабуть, найбільше серед своїх попередиників. проявляйте себе справами, панове!
Відповісти