Додати запис

Гайда у Коктебель – на море вина і джазу!

«Оксамитовий» пляжний сезон на південному березі Криму знову стане для любителів джазу «морем» подвійного відпочинку. В «Країні коньяків» Коктебелі 12-15 вересня 2013 року вже водинадцяте відбуватиметься Міжнародний фестиваль «Джаз Коктебель».

Волею Божою мені як журналісту уже вчетверте випадає нагода представляти волинську журналістську братію на цьому воістину незабутньому дійстві. А воно справді кожен раз по-своєму незабутнє. Скажімо, на десятому, ювілейному «Джаз Коктебелі» справжній фурор серед гостей та глядачів творили джазмен світової величини, сербохорват Горан Брегович та відома грузинська джазова співачка Ніно Катамадзе. Серед його учасників були гості з багатьох країн, зокрема з Британії, Франції, Нідерландів, Німеччини, США, близького зарубіжжя.

На «Джаз Коктебелі»-2013 організатори обіцяли показати ще й кубинський джаз. І свого слова дотримують: серед гостей фестивалю – запальний джазовий скрипаль із кубинськими корінням Омар Пуенте, який виступить у складі латино-квартету.

Особливістю цьогорічного «Джаз Коктебелю» буде те, що власне джазовому дійству передуватиме арт-фестиваль сучасного мистецтва Artishock, що розпочнеться 9 вересня 2013 року.

– Чотирьох днів, які триває музичний фестиваль, для багатьох замало, вони готові приїжджати на «оксамитовий» сезон у Коктебель на тиждень-два, – розповідає президент фестивалю Лілія Млинарич. – Artishock триватиме сім днів. Він безкоштовно проходитиме під відкритим небом у різних точках селища. Арт-фестиваль торкнеться всіх видів і жанрів сучасного мистецтва – від ленд-арту та світло-арту до літератури та незалежного кіно.

Вже за традицією, «Джаз Коктебель» проходитиме на трьох фестивальних сценах: головній – Nu Jazz, камерній Волошинській, розташованій у саду Будинку-музею Максиміліана Волошина, та експериментальній Open Stage.

На головній фестивальній сцені, розташованій на самісінькому березі моря, де полюбляють ніжитися під коктебельським сонцем нудисти, виступлять її цьогорічні хедлайнери – британський електронщик Саймон Грін (Bonobo), французький трубач Ерік Трюффаз, його колега-експериментатор із Норвегії Нільс Петер Мольваер, французи Telepopmusik. Із вітчизняних музикантів – неординарний «український швейцарець» Луї Франк, група The Hardkiss та «останні романтики пітерської сцени» Billy's Band.

Буде на коктебельських пагорбах і багато іншої британської музики. Глядачів Nu Jazz здивують спецпроектом The Selector Party. На сцену піднімуться також яскраві представники нової британської музики: групи British Sea Power і Submotion Orchestra, мультиінструменталіст Patrick Wolf та спеціальні гості проекту – Red Snapper.

Серед учасників-хедлайнерів Волошинської сцени цього року – Herbie's EXPLO 3000, Jacob Karlzon Trio, Plaistow, David Helbock, Yuko Okamoto Quartet, Zoe Gilby. Словом, джазу вистачатиме на всі смаки!

Поза всяким сумнівом, милуватимуть око відвідувачів «Джаз Коктебелю» й неповторні краєвиди цього прекрасного куточка Криму, який досі залишається чи не найбільш таємничим та прекрасним на півострові. Особливий феномен Коктебелю можна вловити навіть на чуттєвому рівні. Саме тут по-справжньому переживаєш найяскравіші і незабутні емоції, вловлюєш усю повноту життя.

Унікальність «Країни Коктебель» подарована вулканом Кара-Даг, який виник ще у юрський період близько 150 мільйонів років тому і багато в чому сформував екологію Коктебеля. Вулканічні породи вплинули на склад місцевих ґрунтів, збагативши їх мінералами та мікроелементами. Такі ґрунти вважаються ідеальними для вирощування виноградної лози. Виноробству також сприяє м’який клімат, адже гори захищають місцевість від холодних північно-західних вітрів.

З 1879 року, від самого заснування в Коктебелі виноградарства та виноробства, коньяки та вина «Коктебель» виробляються за класичною технологією на основі унікальних рецептур. Коктебелівські майстри ретельно дотримуються багаторічних традицій, до яких із 2002 року долучили ще одну, особливу – ТМ «Коктебель» стала незмінним партнером Міжнародного фестивалю «Джаз Коктебель».

Зрештою, в цьому немає нічого дивного, адже натуральні коньяки та вина «Коктебель», як і хороший джаз, – близькі за настроєм, емоціями, станом душі, вони доповнюють один одного. А з поєднання традицій та імпровізації власне й народжується справжнє мистецтво.

Стародавній вулкан Кара-Даг, свіжий морський бриз, якісний джаз і, звичайно ж, вишукані коньяки та вина від ТМ «Коктебель» – ось рецепт успіху фестивалю, який здобув славу найбільш значущого у Східній Європі. Коктебель – Щастя є!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саша, хватить бухати за кошти обдуреного тобою електорату!
Відповісти
И ни слова про бабосы!
Да там билеты на один концерт 4 года назад не меньше 100 грн. были.
Раньше были бесплатные концерты на сцене на пляже, как сейчас не знаю
Там симпотно конечно.
Відповісти
на закусь "фелічіту" і погнали...
Відповісти
Гарно написано! От навіщо пану Олександру політика, він журналіст прекрасний. А покликання журналістики - інформувати, а не боротися.
Відповісти
Пані "Нінуля"! Чомусь вважав, що ви дівчинка трішки ширшого інтелекту. Як відомо, завдання журналіста - тримати під постійним прицілом владу з тим, аби вона не трансформувалась в самовладдя. Тобто - боротися з владою. Журналіст - перманентний борець з владою, якщо навіть вона золота чи позолочена, опозиціонер будь-якої влади. А "інформувати" - поняття (чи категорія) - дещо вужчі. Інформувати можна про усе: від сексу до політики й економіки. Тут різні завдання і ефекти.
Відповісти
"завдання журналіста - тримати під постійним прицілом владу"- ах от в чому проблема. Я ж то думаю чому на Волині читати взагалі немає чого. Журналісти як моськи тявкають, а толку - нуль. Завдання журналіста - аналізувати суспільні, культурні, економічні, політичні процеси. А те про, що ви говорите - це понти малолєток і дурнів.
Відповісти
Ви хоч у одного журналіста читали заклики не коритися, домагатися? Хоч один журналіст добився правди в справі про пожежу в старому універмазі? Далі публікації пліток справа не пішла. Жодного журналістського розслідування. Ніхто з журналістів не допоміг потерпілим орендарям роз'ясненням їх громадянських прав, оформленням актів про нанесені збитки... Та сама історія з Межигір'ям. Пофоткали, написали репортажів, кілька разів пропіарились на акціях і усе.
Не журналістська це справа - бути в авангарді опозиції.
Відповісти
По-доброму заздрю Пирожику. "На халяву" їздити на такий фестиваль до Криму за рахунок організаторів - це справді те, що можна назвати Божою милістю
Відповісти
Піражок,візьми з собою........
Відповісти
Скоро Пирожик зможе взяти з собою когось хіба на нари-за діла Вікторова сяде
Відповісти
Да фото девочки топлесс с коньячком много о чом говорит о человеке
Відповісти
Алкаш рекламує алкоголь) от вам і Свобода))))
Відповісти
правильний чувак - рекламує тьолку з голими цицьками, а це по нашому. САШІ - ПОВАГА
Відповісти
Хватить заздрити. Гайда на Коктебель! Пирожик класно його прорекламував - справді аж самому захтілося...
Відповісти
Однако быков тут нет чтобы чето рекламировать
Відповісти