Додати запис

Враження з Польщі

Нинішню осінь я зустріла особливо гарно, з європейськими враженнями. Впродовж 3-5 вересня довелося побувати на VIII Економічному форумі молодих лідерів у польському місті Новий Сонч і на ХХІІІ Міжнародному економічному форумі у містечку Криниця-Здруй, що на півдні Польщі.

Разом зі мною завдяки волинській організації «Форум українських журналістів», очолюваній Володимиром Данилюком, у Польщі побували ще троє моїх колег. Організація співпрацює з польським «Європейським домом зустрічей – Фундацією Новий Став», який і запросив нас до себе.

Досі не траплялося бачити разом такої величезної кількості прогресивної європейської молоді, політиків, посадовців, дипломатів, громадських діячів, журналістів. Слухала, спостерігала, мислила. Поза форумом гуляла, придивлялася до життя поляків і постійно запитувала себе: «Коли вже ми так будемо?»…

Поважні гості і молоді лідери багато дискутували про майбутнє Європи. Говорили, звісно, і про Україну.

На молодіжний форум прибув навіть український віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Урядовець запевнив, що нинішня влада робить все для того, аби в листопаді у Вільнюсі була підписана угода про Асоціацію з ЄС. Публіка реагувала на такі слова українського владця дуже позитивно. Хочеться сподіватися, що це свідчення того, що Україна Європі таки потрібна. Власне про політику партнерства щодо України неодноразово лунало і від інших поважних посадовців з Європи.

Найбільше чекала зустрічі із Віктором Ющенком, але він, на жаль, не прийшов поговорити про історію Європи. Цим, схоже, були засмучені не лише слухачі, а й доповідачі. Хто як не Ющенко зміг би розповісти про Голодомор, про який у Європі насправді дуже мало знають…

Знаєте, якось дивно: можна було вільно спілкуватися з цікавезним екс-президентом Сербії Борисом Тадічем, який був активним учасником форуму, хоч і ходив з охоронцем, але не можна було навіть заглянути в очі Віктору Андрійовичу, який теж десь там був, тільки от, мабуть, не дуже хотів спілкуватися з мудрими українцями…

Фото з www.forum-leaders.eu
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поїдеш і привезеш зміни в державу...
Відповісти
Іра молодець.
Відповісти
Тільки лінивий не кине камінчика в Ющенка...
А Ви, золотце, напишіть йому листа з запитаннями.
Відповісти
Не хотив би я щоб в нас на Украини жилось так, як людям в криници-здруй...Те що и походили и попили водички минеральнои "Яна","Зубра" чи иншои, це одна сторона медали. Ви краще б запитали жителей Криници, як им там живеться, як вони виживають в цьому мисти без роботи.Скильки тих жителив виижають закордон, шукаючи соби роботи.
Відповісти
А де самі враження?
Відповісти
Враження-«Коли вже ми так будемо?»…-класична хохлячччччя жаба.
"Хто як не Ющенко зміг би розповісти про Голодомор"-справді сам бідолашний голодував.
Короче, Скліфасовскій.
АФФТОРІЦА, вочевидь, ще грандік бажає скачати з Євроунії.
А може вже і відпрацьовує.
Данилюк мимо грошенят не проскочить. Тільки ділитися не хоче.
Хай живе незаЛЬЙОЖна преса.
Відповісти
преса і трепортьори без кордонів...
Відповісти
Іринка - просто, спокійно, стримано і чесно.
Молодеь.
А хворих у нас ще багато.
І душевно і невиліковних.
Біда лиш, що можуть голосувати.
Відповісти
особливо віртуальний персонаж "Глокая Куздра"!)
Відповісти
Тушка ну ты бы уже и не лез лизать жопу селюшке Любистоцкой тебе, что мало жапы куриной Курчаковой . Пиза вы великий человек ибо олицтворяете гнилую предательскую хохлячую душу истенное лицо недорого продажной "ОО". Вы надежда и кумир всех недоумков шакалов перевертней типа Гузя и вам подобных полит - гиен!!!
Відповісти