Додати запис

«Незалежний» мажоритарник чи підневільний Партії регіонів?

Минув вже майже рік після того, як в нашій державі закінчились виборчі перегони. Їх особливістю стало те, що після голосування за партійними списками у виборчі змагання знову повернулась мажоритарна система. Владці навели масу «переконливих аргументів» на користь змішаної системи голосування, яку в свою чергу підтримала так звана «опозиція».

По мажоритарних округах у передвиборчу боротьбу кинулась маса «незалежних» кандидатів, які годували виборців «крихтами з панського столу» у вигляді благодійної діяльності. Досі перед очима стоїть передвиборчий білборд при в’їзді в Ковель зі сторони Луцька: “Чи дамо олігархам виграти вибори за наші ж гроші?» Як показав результат виборів – дали. Більшість знову ж голосувала лише шлунками, не залучаючи до цього процесу власний розум.

Псевдоблагодійна допомога та гроші зробили свою справу. У всіх виборчих округах, крім одного, перемогли «незалежні кандидати, самовисуванці», а, за великим рахунком, просто олігархи, які виступали під брендами «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», «Патріота Волині», «Європейського вектора».

«Бдагодійність» цих кандидатів була банальним бізнесом: коли одна рука давала, а інша - вдесятикрат забирала, коли прямий обов’язок держави щодо турботи про своїх громадян просто замінювався так званою «благодійністю», а точніше – псевдоблагодійністю. Хоча для пересічного українця видерти хоч якісь крихти з панського столу було за щастя. Розрахунок робився на те, що, чим голодніший пес, тим він слухняніший, сильніше махає хвостом та лащиться до хазяїна...

Не був виключенням і Турійський «незалежний кандидат» пан Мартиняк. Ось що про нього пише сайт «Чесно»:

«Причетність до корупційних дій. Мартиняк Сергій Васильович на чолі благодійного фонду «Європейський вектор» провадив доброчинну діяльність упродовж 2010-2011 років переважно у районах, що входять до округу, де він балотується, що може розцінюватись як непрямий підкуп виборців. Зокрема, це роздача продуктових наборів напередодні Великодня і Дня Перемоги, реалізація програми «Турбота», в рамках якої пенсіонерам в усіх населених пунктах безкоштовно роздавали ліки, проведення конкурсу проектів для отримання грантів на фінансування громадських ініціатив.

З Сергієм Мартиняком пов’язують будівництво офісних приміщень на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Сайт «Перець Волинський», спираючись на результати журналістського розслідування ТРК «Аверс», повідомляє, що орендарем ділянки є громадянка Марія Поцілуй – нібито мати бізнесмена і депутата Волинської обласної ради Сергія Мартиняка. Там само повідомляється про спробу передачі ділянки в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд» і будівництво на цій території житлово-офісного центру. Підримуєш владу – будуйся в заповіднику!

Час від часу, розгортаючи районну чи обласну пресу, натрапляєш на звіти команди Мартиняка про благодійну діяльність цього депутата та його ініціативи. Не є виключенням в цьому плані і недавнє засідання сесії Турійської райради.

Примітно, що цього разу команду представляли помічник народного депутата Мартиняка, екс голова обласного осередку «Фронт змін», який був в складі обєднаної опозиції, ті, що на виборах 2012 року розповідали, нібито я працюю на Мартиняка. Але час показує, хто є хто.

Бравурно, на мажорній ноті рапортував представник народного депутата про благодійні та інші успіхи свого патрона на теренах Турійщини. Та простеньке моє запитання: чи був пан Мартиняк на так званому «виїзному засіданні Верховної Ради», що стало прямим порушенням Конституції, де крім інших темних справ, розпилювався і бюджетний пиріг, раптово обірвало мажорний темп доповіді розгубленою відповіддю – так, був на виїзному засіданні...

Нещодавно, зайшовши на сайт «Української правди», натрапив на статтю Вадима Гудими «З ким ви, позафракційні?», де в категорії «Голосування позафракційних нардепів «За» разом із владою» пан Мартиняк зайняв «почесне» друге місце, набравши 95 відсотків від усіх голосувань.

Дозволю собі процитувати декілька речень із цієї статті: «Багато позафракційних, які активно заявляють про свою опозиційність до чинної влади, швидко стають «конструктивними» у випадку, коли владі треба «проштовхнути» той чи інший закон. Виявилось, що значна частина позафракційних нардепів, яка під час інших голосувань - переважно не надто важливих - може голосувати разом з опозицією, проти пропозицій влади або, найчастіше, просто «не голосувати», у момент голосування за законопроекти в цілому достатньо активно підтримує пропозиції влади». І браво допомагають наші благодійники красти мільярди з народної казни.

На виборах такі кандидати мають зелену вулицю, а для мене під час передвиборчої агітації придумали навіть таке, що ціну за металоконструкцію сцени змінили перед закритими воротами ПАТ «РТП» з 4 000 гривень на 29 500, змушений був поставити підпис в домовленості, інакше не відбулася б зустріч з виборцями в смт Мар’янівка, дякую що не оцінили конструкцію в 50 000 гривень, все одно й тоді б розписався, адже чекало більш як 250 чоловік. Була спроба затримати агітацію, напевне хотів Василь Іванович Нечай прислужитися владі, бо писав і в прокуратуру, і в міліцію просив порушити кримінальну справу, щоб зняти з перегонів – не вдалося.

Вже пізніше долучився до справи суд і все майно - під арештом, чекаю ще відповіді від касаційної інстанції.

От і виходить, що для одних вибори це складова бізнес-проекту, а для інших - чесна боротьба та арешти майна. Народ має знати правду, щоб не повторити помилок. Не здаємося і, як писав великий Кобзар, «Громадою обух сталить та добре вигострить сокиру...»

Володимир КРАСУЛЯ,
Голова Волинської обласної громадської організації «Волинські патріоти», депутат районної ради
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви на кого наїхали? ну нічого, приїде до вас Пиза і дасть вам жару. будете знати як наїжджати на перспективного нардепа
Відповісти
Там сама катерина присуцтвує!ви
Ще під стіл ходили а його начальники крепкі гаспадарникі були..не трогайте селянськокамсамольську геліту бо голод буде..хто вам все тут построїв'хліб давав...без них все пропаде..йой що ж то буде..
Відповісти
Оце врізав! Молодець, Красуля - і красивий, і розумний. Це вам не прихвостень влади Тимейчук.
Відповісти
красивий і розумний - як та мавпочка - хоя розірвися :)))
Відповісти
Місцевий контрабандист знову вирішив податися в політику? Напевно геть важко на митниці стало, добро не дає...
Відповісти
"Незалежних" не буває,але треба бути чесним перед людьми , собою і любити Україну.
Відповісти
"Незалежних" не буває,але треба бути чесним перед людьми , собою і любити Україну.
Відповісти
Пане Володимире, скажіть будь ласка, в якій частині свого виступу на сесії Турійської районної Ради, з питання звіту депутата Верховної Ради я згадував Вас, іменем, прізвищем, чи іншим чином? Вся сесія записувалась паном Михайлом Шелепом. Можна переглянути.

Дайте будь ласка коротку, точну і конкретну відповідь, інакше змушений буду назвати Вас ПРИМІТИВНИМ БРЕХУНОМ.

І навіть не буду сподіватись на якесь вибачення.

Дякую.
Відповісти
Добого дня, пане Олександре. На сесії ви мене не згадували, дійсно у тексті були пропущені декілька слів.

Помилка виправлена, вибачте якщо це вас образило. Читайте статтю з доповненням.

Щодо брехунів, дивіться на сайті "Волинські патріоти" свій виступ в Локачинському районі. Допобачення.
Відповісти
Оце ? http://vopatriot.com/145-volinsk-patroti-bubnv-oleksandr-piza-durit-lyudey-na-svyat-sela-.html
Відповісти
з самого початку грунтувалась на брехні...З цим і живемо.
Відповісти
А фінансовані вами концерти, який підкуп виборців - прямий чи непрямий?
Відповісти
Ти пісню від продуктового набору відрізняєш?
Відповісти
Смішний хлоп! Спочатку не дав перемогти Карпюку забравши 8 тис. голосів, а тепер мочить Мартиняка, якому поміг.
Відповісти
Не 8 тис, а майже 9. Які шанси були в Карпюка коли в його команді працював Пиза і компанія? Скільки голосів завоював Загрева? Яку роль відіграв ударівець? А потім дійдемо до того хто скільки заробив в Києві і на місцях!
Відповісти
На сьогодні добре видно хто на кого працював. За Красулю ніхто нічого не говорить, а інші своє отримали і працюють далі.
Відповісти
А нас кидонули як пацанів
Відповісти
Красуля вирішив пустити крокодилячі сльози? сам же такий самий
Відповісти
Слава Богу мої сподівання стосовно порядності Володимира Красулі справдились!

Прошу вибачення за сумніви.

Думаю, що топити один одного це не допомога громадам.

Ми всі патріоти
Відповісти
А почему катіних ?
Відповісти
Що незалежні.хто присматрює за ними видно навіть по місцях як вони розсажуються в парламенті.зверніть увагу.цікавтесь автобіографіями так званих волинських олігархів там все їм логічно розписали їх історики.але логіка грунтується на біблейськосавєтскіх канонах.чудо на чуді.а спочатку була катерина..а скільки тут її,льоні,литвина добкінашмобкіна чорт голову зломить.чудо підприємці їх рук діло..раніше голів колхоза назначали зараз фенеменів 'підприємництва'.
Відповісти
"На виборах мера Москви явка склала ледь 40%.Решта 60 на кухнях лаяли владу, яка є корумпованою і не вирішує проблеми москвичів". Нічого не нагадує? Тож до наступних виборів, панове? Інакше - чому дивуватися?
Відповісти
Слухай http://www.youtube.com/watch?v=F0cUagenHjA
Відповісти