Додати запис

Кого лякає об’єднання позафракційних депутатів?

Супроти чого б не виступати – аби проти. Це стає постійним гаслом опозиції.

На цей раз опозиціонери заявили про те, що не підтримають рішення про зміну чисельності депутатських груп, а саме зменшення кількості депутатів для створення таких груп до 15 чоловік.

Опозиційні політики на всі лади заявляють, що таким чином влада планує об’єднати позафракційних, щоб потім максимально використовувати їх в своїх цілях.

Ярими супротивниками утворення депутатських груп виступили і комуністи. В єдиному пориві супротиву створення позафракційних груп опозиціонери об'єднались з комуністами, забувши ідеологічні розбіжності. Всі вони одностайні в думці – позафракційні депутати не повинні об’єднуватись, адже кожен з них може приєднатися до якоїсь політичної сили.

Тобто, з можливих варіантів - вибір серед різномаіття партій, представлених в парламенті. Інших бачень не існує.

Нам знову пропонують формулу: хто не з нами, той проти нас. Виникає питання: чому частина депутатів не має права на свою думку? Опозиції подобається навязувати судження, що будь-яка думка, відмінна від опозиційної, завідома хибна.

Звичайно, багатьом вигідно, щоб позафракційні депутати діяли поодинці – так у них значно менше впливовості. Про партію «виборці» ніхто й не згадує.

За голосними заявами опозиціонерів і комуністів, швидше всього, криється небажання ділитися впливом та мати сильних конкурентів. Бо ж багато сказано про те, що з позафракційними намагатимуться співпрацювати регіонали, а про те, що співпрацю з нами можна налагоджувати опозиціонерам – ні слова.

Тим часом, позафракційні депутати, хто пройшов у Верховну Раду без жодної партійної підтримки, висловлювали ініціативу про створення позафракційної груп ще рік тому. Адже діючий регламент Ради позбавляє нас багатьох повноважень, таких як право на виступ, на представництво в переговорах представників фракцій, на участь у погоджувальній раді, тощо.

То чому ж і опозиція, і комуністи проти, щоб позафракційні мали рівні права з іншими народними депутатами? Певно тому, що з групою депутатів, так чи інакше, доведеться рахуватися, тоді як на депутатів-одинаків можна не зважати.

Ми, депутати, що не є членами жодної політичної сили, в першу чергу в об’єднанні позафракційних груп вбачаємо згуртування сил для відстоювання інтересів виборців на рівні з партійними колегами. Ініціатива полягає в об’єднанні депутатів, обраних по мажоритарних округах, а не перебіжчиків, що не знайшли порозуміння з партійними колегами.

Опозиціонери ж, вочевидь, побоюються, що депутатські групи можуть створювати і депутати, які покинули лави партій.

Позаяк нещодавно депутати, які вийшли з "Батьківщини", теж заявляли про намір створити групу.

Політики егоїстично змагаються за впливовість, вочевидь, мати рівноправних колег зовсім невигідно…

Народний депутат України Сергій МАРТИНЯК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супроти чого б обєднуватися – аби обєднуватися. Саме так хочеться Вас перефразувати. Навіщо Вам обєднуватися? Лячно зробити публічний крок і вступити в Партію регіонів? Ви ж з нею синхронно голосуєте за усі закони, то навіщо Вам те обєднання, якщо все одно будете голосувати як Чечетов махне. Не блазнюйте перед виборцями!
Відповісти
Хитро написано
Відповісти