Додати запис

МВС vs журналіст. Публічна дискусія

Не пройшло і доби, як з’явилася реакція нашої рідної міліції на моє відео "Незаконне затримання з "маскарадом".

Шановні панове міліціянти (зокрема пане О.Терещук), дайте відповідь на прості запитання, які виникають у мене після перегляду Вашого офіційного пояснення:

1. Невже Ви вважаєте нормальним, що переодягнуті працівники МВС, не представившись, не показавши жодних документів та посвідчень особи, застосовують сльозогінний газ і б’ють людину в обличчя? Невже два великих міцних співробітника міліції (а за словами потерпівшого їх було більше) не можуть провести затримання без пролиття крові? Для чого, після того, як потерпівший сів у автомобіль і вже отримав порцію газу, бити його у обличчя?

2. Ви можете надати докази того (саме у цій справі, яку Ви інкримінуєте потерпівшому), що він відмовлявся пускати працівників міліції у формі в квартиру, коли вони йому пред’явили постанову про обшук? Ваші працівники вилучили всі відеозаписи з камер спостереження та домофону. Будь ласка, надайте відео доказ того, що Ваших працівників ніхто не пускав?

3. Хто дав наказ проводити таку "костюмовану" операцію? Ми хочемо знати ім’я цього героя, тому що це безпрецедентний випадок, який виділяє наше місто на фоні інших, які не можуть так творчо підходити до справи.

4. Чому людину, яка показала своє посвідчення, Ви називаєте невідомою особою? Невідомими особами були чоловіки в формі "Волиньгазу", а я свою особу не приховував. Я готовий з Вами познайомитися. Думаю Вам не тяжко буде мене знайти. Залюбки з Вами сяду в кафе і скину посилання на статті законів, які регламентують роботу журналістів. Щоб Ви і Ваші працівники достеменно вивчили, що знаходитеся на службі народу і особистого секретного життя під час виконання обов’язків не маєте.

Запрошую до публічної дискусії. Впевнений, що редакція "ВолиньПост" надасть Вам таку можливість.

Дуже дякую, що слідкуєте за моїм життям і роботою. Відповідатиму Вам взаємністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 67
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рекомендую : Розшукуються порушники прав людини :
http://www.youtube.com/watch?v=k49yiPr9QBs&list=FLcWIuwltvfPLJ1F4Pw5-VVg
Відповісти
О, тепер, Сергію, тримайся. Зловив "правоохоронців" на гарячому - порушенні прав людини. Треба довести справу до кінця. В коментарі керівник людей в синьому каже, що це був підозрюваний. Але якщо підозрюваного били, бризкали газом в обличчя, незаконно затримали без пояснення причин і пред'явлення документів - це порушення прав людини. В них був лише ордер на обшук квартири і не більше. Така справа може розглядатись на європейському суді з прав людини. Людям не треба боятись боротись за свої права коли їх нахабно порушують "правоохоронці".
Питання до генерала - скільки коштує замовити бригаду братків у формі, чи переодягнених, щоб вирішити свої комерційні питання? Може в пана генерала є прайс-лист?
Відповісти
Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність.

Ніхто не може бути заарештований або триматися під вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом.

У разі нагальної необхідності запобігти злочинові чи його перепинити уповноважені на те законом органи можуть застосувати тримання особи під вартою як тимчасовий запобіжний захід, обґрунтованість якого протягом сімдесяти двох годин має бути перевірена судом. Затримана особа негайно звільняється, якщо протягом сімдесяти двох годин з моменту затримання їй не вручено вмотивованого рішення суду про тримання під вартою.

Кожному заарештованому чи затриманому має бути невідкладно повідомлено про мотиви арешту чи затримання, роз'яснено його права та надано можливість з моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника.

Кожний затриманий має право у будь-який час оскаржити в суді своє затримання.

Про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено родичів заарештованого чи затриманого.
Відповісти
1. Рішення суду про затримання не було.
2. Нагальної необхідності затримувати людину і не дозволити її госпіталізацію, коли самі медпрацівники це запропонували, не було.
3. Коли заходили в квартиру і зачитували підстави обшуку та права понятих, права підозрюваного зачитані не були.
4. Дружина не знає точно, де зараз її чоловік, до нього не пускають ні її, ні адвокатів. Права на телефонний дзвінок також він був позбавлнений.
Відповісти
Ми так і не зрозуміли, дружок твій закон порушував чи ні?
Відповісти
Та навіть якщо і порушував!!!! Скільки у нас реальних бандитів ходить по вулиці, на яких правоохоронцям просто наплювати! А тут знайшли першого ліпшого і давай його мочити, видно не заплатив кому треба.
Відповісти
Звичайно порушив, Шараєвський, як прикормлений (читай продажний)журналіст, намагається його відмазати, це зрозуміло як білий день
Відповісти
Ось відео, як ці доблесні працівників міліції у формі хотіли проникнути в квартиру першого разу, тут видно все і форму, і посвідчення, і постанову. Браво,просто браво нашим правоохоронцям!!!!!
http://www.mediaavers.com/news-on-time/yak-pravoohoronci-vlamuvalisya-do-kvartiri-luchan-video
Відповісти
Це відео ніяк не відноситься до даного випадку, Це абсолютно різні люди і кримінальні справи
Відповісти
Тільки підрозділи міліції однакові - чомусь, що для 1 разу, що для 2 разу, напевно для того щоб продемонструвати іншим свій інтелектуально-силовий потенціал, та в разі невиконання "прохань" їх подальшу долю. Видно Оксана добре володіє інформацією щодо кримінальних справ, оскільки у цих коментарях вперше йдеться про ще якусь КС - іншу.
Відповісти
GUA, не трогай бабу... на цих відео реально видно різні мордєльнікі, а значить, що й за різними фактами. Хоча у тому що на першому відео десь писало що по мєнтам заведено КС, значить на особу до якої ломились нічого не велось походу
Відповісти
Віталька. Так ОС міліції напевно ж немаленький штат має... На мою думку ось реальна причина! https://www.youtube.com/watch?v=okq-ZBQV564 , тому й різні "обли-ща"
Відповісти
Зараз почнуть на допити тягати всіх клієнтів "громадянина В". Хто там на халяву НТВ любив подивився? :)
Відповісти
нас багато - нас не подолати))) пів Рожищ)
жаль що тему прикрили а то кльові канали були і не дорого по 50 на місяць. а коли відключили то пів міста без тєлєка залишились
Відповісти
ото й ще будете сидіти)
Відповісти
напевно таки да!
Відповісти
НЕГАЙНО ПЕРЕДАЙТЕ МАТЕРІАЛ НА ТЕЛЕБАЧЕННЯ!ЛЮДИ ПОВИННІ ЗНАТИ ЩО ВІДБУВАЕТЬСЯ.
Відповісти
Кращого друга і журналіста не знайти.
Сергій ти СУПЕР!
Як ГОНГАДЗЕ!
Хочу познайомитися з тобою.
Відповісти
Як на мене, найлегше трубити про те, що хтось порушив права серед публіки, яка не орієнтується у цих аспектах! Я вирішив самостійно розібратися і був просто шокований після проведеного власного журналістського розслідування. Його результатами власне і хочу з Вами поділитися... Гр. В (той самий, що й на сайті http://www.nkrz.gov.ua/uk/activities_nkrzi/news/1352127393/) протягом тривалого часу займався злочинною діяльністю - шарінгом (http://ru.wikipedia.org/wiki/Кардшаринг), який кваліфікується за ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 176 ККУ, та незаконним використанням радіочастотного ресурсу України (ч. 2 ст. 146 КУпАП). Незважаючи на те, що у 2012 році йому було запропоновано припинити протиправну діяльність (на той момент він платив "дань" Рожищенським мєнтам), В. продовжував скоювати злочин. На сьогодні цей бідний чолов'яга у місяць заробляв близько 40 тис. грн. За ці ж кошти, замість легалізації і отримання відповідних ліцензій та дозволів, він купив продажного журна*люшку Сергійка, який відразу почав трубити про порушення з боку працівників УМВС, УДЦР та ДДН НКРЗІ шляхом розміщення різноманітних УГ-них відео (http://board.lutsk.ua/topic/138084-borc-z-provaiderami/). Проаналізувавши матеріали, розміщені в Інтернеті, я зробив висновок про те, що під прапором чесного журналіста такі особи як Сергій лише позорять нормальних журналістів, які можуть ось так провести файний аналіз. Таким чином, у мене виникло одне прохання, від себе - більше не звертайтесь з Вашими матеріалами до редакцій, грошей за них Вам ніхто не дасть - по перше ці відео-ролики зняті по типу: а давайте зараз підійдемо до якогось мєнта і будемо його 100 разів просити показати посвідчення, знімемо його, а потім викладем це відео в Інтернет, типу яку важливу роботу ми провели у суспільстві)) Якщо хочете бути нормальним журналістом - не зв'язуйтесь з криміналітетом, і захищайте нормальних людей, вивчайте питання взяток, обмальовування дитячих потягів, злочинних дій лікарів, хуліганства серед молоді, та ін. Питань море... А наразі Вам -1.
Відповісти
Откуда інфа в 40к грн ?
Наше сознаніє рісує желанія, без сознанія ми тваринкі і живемо ігстінктами.
Вапрос - какой інстінкт толкає тебе делать гавно другім ?
Відповісти
to military - вопрос виновен или не виновен гр.В будет решать суд. Здесь речь идет о нарушении прав человека при задержании и обыске. Не надо быть великим юристом, чтобы не видеть этого. А если у бы у гр.В был легально зарегистрированный травматический ствол? И он, вполне обосновано, применил бы его для своей защиты от посягательства неизвестных граждан в непонятной спецодежде? Вы бы тогда кричали о нападении на сотрудника милиции? А, как бы Вы реагировали, если бы на вас напали люди в спецовках, какие носят дворники? Вы бы защищались всеми доступными способами? Не надо заниматься демагогией, менты явно нарушили закон и должны отвечать за это. А гр.В пусть ответит за свои преступления.
Відповісти
Ви абсолютно праві!!! Підтримую на 100 %! Я би при наявності зброї неодмінно відкрив би вогонь! Адже при обшуці мєнти вели себе не професійно! Це так! Тут сумніву немає!
Відповісти
и для чего провоцировать на огонь - рановато! вы же потом героями будете причём сразу же, а вот камеры как раз и показывают сущность! а с ней вам бесполезно сражаться.
Відповісти
Ага, а завтра до вас прийдуть мєнти у формі Волиньгаза і пов`яжуть.Якщо ви звичайно не з ними у спільності.в чому я дуже сумніваюсь...
Відповісти
Дуже схоже по тексту, що military має пряме відношення до ментовки. Може це і є той худощавий слідак з відео?
Відповісти
Ну не обов'язково. Може людина просто в курсі ситуації
Відповісти
Якщо і в курсі, то я би не радив про це говорити! Багато знати = бути ворогом)) У нашому суспільстві краще бути нічого не знаючим бараном)
Відповісти
а все такі, звідки цифра 40 тис. грн? хто рахував і як?
не схоже це на "...проведеного власного журналістського розслідування"))
Відповісти
Як там? military! для чого цей гламур... написав би правду, мусор, навіть не мєнт! Щоб багато неписати - але, якщо вже ви знаєте комп'ютор і навіть досконало ним володієте на рівні користувача!, то у вас є унікальний шанс зрозуміти об'єктивну сторону складу злочину по ст. ККУ наведених Вами, тому що жодна машинка "Зінгера" навіть від підібраної належним чином "Іголочки" несправиться із кваліфікацією, хіба справиться на неї. Але незабуваємо де ми живемо! - особливо 2-3 останніх роки...
Відповісти
Вибачайте, але я не зрозумів на рахунок 2-3 останніх років... Про що йде мова.

Радик, щось мені здається, що мєнтам є чим займатися і без читання нашої переписки)) більше скажу - їм на неї мабуть начхати. Але ж ми як українці мусимо на рівному місці пересваритися щоб дійти до істини.

На рахунок 40 тис. - знайомий один розповів - колега В. по бізнесу. Може й збрехав - я не знаю. Але тут всі пишуть припущення, а не факти.
Відповісти
Хоча ти і не є, в процесуальному розумнінні, особою, якій необхідно щось пояснювати (див. КПК)
На 1. Якщо працівник міліції, в даному випадку сл. Поліщук, саме він головна процесуальна фігура, в рамках кримінального провадження вважає, що доцільним проведення оперативних дій саме так,т о це його процесубальне право, нічого він не порушив. Совї посвідчення працівники в уніформі Волиньгазу могли б і не показувати, якшо вони є працівниками, наприклад 7, тобі достатньо того, що показав Поліщук, він слідчий і за дотримання законності в даному випадку відповідає саме він. Щодо "били" і "сльозогінний газ" це все ліирка: як говорив один поважний суддя "СЛОВО К ДЕЛУ НЕ ПРИШЬЁШ".
На 2. Тобі, як такому -растакому, ніхто нічого доказувати не повинен, або отримай посвідченя адвоката або бігом в їдь в Київ та сдавай іспити на суддю, але повідомлю, що якщо слідчий (процесуально незалежна особа) вважає за доцільне вилучити віде, товін його і вилучає, з дотрманням процесульних вимог Закону.
На 3. Див 1, "це могли бути працівники спеціальних підрозілів" яким всзагалі, з міркувань безпеки життю таздоровю, як їм сообисто так і членам їх сімей, дозволено форму не носити, тим ільше при проведенні оперативних заходів. Це рішення слідчого і воно може обжадуватися у встановленому законом порядку, ну і явно не тобою.
На 4. чого ти вцепився до одягу Волиньгазу, див все написане вище. Щодо секретності прочитай ЗУ "Про ОРД" і іншу повязану з цим літературу. Щодо секретності, то на місці тих працівників ОВС, яких ти засвітив, життя чиїх сімей ти можливо поставив під загрозу, я вже давно б подава на тебе до суду, позбавив права говорити, писати і користуватися засобами відео-, фото-фіксаці, разом з корочкою журналіста, якщо вона в тебе є. Спершу ртреба мозгами думати що ти в мережу ллєш, і про наслідки.
Ну а щодо твого товариша, то ящо він дійсно шарив (зврерни увагу я не стверджую, а говорю "якщо")то він мав би й знати що так все й закінчиться.
За орфографію прошу вибачення пере усіма читачами, спішив, але й хотів трохи надоумити Сергія. Не бачити тобі з заказними статейками премій.
Відповісти
Всьо чотко, есть рожи, імена...
Відповісти
:-)Ой! так багато написано, навіть й вигляд має! - але багато незначить вірно. напевно 111 треба не лише знати такі назви як КПК, 7, Про ОРД-))), але й знати що саме там написано, щоб читачив так сміливо покроково посилати:-)))
Відповісти
шановний 111 знає зміст ст. 3 Закону "Про міліцію"?
Хто не хоче світитися - носить маску, як по тєліку показували.
Відповісти
Ух, як мусора загавкали )))
Відповісти
Радше - засмерділи
Відповісти
Після виправдань і купи тексту від мєнтів - не бачу різниці між мєнтами і кримінальними елементами. І мова одна і наїзди і піна з рота.
Відповісти
Как сказал психологг: "Сотрудники ОВД - єто теже преступники, только с агресией напрвленой в социально корысное русло"
Відповісти
Після побаченого і почутого, хто хоче йти в міліцію?
А як важко працюється тим, хто вже там! Не позаздриш.
Відповісти
ВЕЛИКА ПОДЯКА РЕДАКТОРУ І автору СЕРГІЮ ЗА ІНФОРМАЦІЮ!
ВИ НАЙКРАЩІ на Волині!
Відповісти
Да кто вообще дал им право так избить человека? И за что - за вонючий шаринг?!!! Он что убил кого-то, обокрал или изнасиловал? А провели такую спецоперацию, как будто задержали как минимум наркобарона. Уважаемые товарищи "Міліціянти" вы следующий раз приходите не в форме газовщиков, а сразу в костюмах клоунов.
Відповісти
эх... бедного дядю поносу ударили((( да у нас на районе каждый день пацанва дерется, а этот уже сопли жует)) Вся переписка ни о чем, а коментаторы жалкие неудачники
Відповісти
Взял бы ник другой что бы подчеркнуть свой ДЕБИЛИЗМ, а то прячешся за другими. КОЗЕЛ ТЫ.
Відповісти
О, еще один мент нарисовался!!! Если так нравиться - то и сиди у себя "на районе" с разбитым носом. Тут единственный жалкий комментатор - это ты, уважаемый гость. Не можешь ниче умного написать-сопи дальше в две дырки, а пацанва подрастет и проломит тебе башку и наши "доблесные правоохренители" тебе вряд ли чем помогут потому что будут заняты поимкой ужасных злобных киберприступников. Других же преступников отловили уже всех наверное.
Відповісти
В ТЕБЕ НАПЕВНО ПМС. ЗДАЄТЬСЯ ТАК ЦЕ В ЖІНОК СКОРОЧЕНО НАЗИВАЄТЬСЯ: ПОГАНИЙ НАСТРІЙ, ДРАТІВЛИВІСТЬ, БОЛІ ЗНИЗУ ЖИВОТА, І ЯК РЕЗУЛЬТАТ В БОШКУ ВІДДАЄ?!?!?!?!?!?!?!
Відповісти
Видимо Гость все-таки придумал себе новый ник!!!
Відповісти
Эххх, наверное ПМС...
Відповісти
Сергію скільки сьогодні коштує продажний журналіст, який прилетить по першому дзвінку дружини звинуваченого і буде всіма правдами і неправдами вигороджувати злочинця?
Відповісти
Зврени увагу на автоські колонки Сер-гея, здебільшого пише про наболіле: ГЕЙ-ПАРАД У ЛУЦЬКУ, тут ще й випала можливість в ментовські казарми попасТИ. У ПРАТИВНЫЙ СЕР-ГЕЙ.
Відповісти
Коментатори! Це безглуздо, принизливо і вульгарно
так принижувати самих себе. Не варто таке писати про серйозні речі!
Відповісти
СЕРЙОЗНО - ЦЕ КОЛИ ОБЭКТИВНО. А ТУТ ПОДЗВОНИЛИ ДРУЗІ, І ПОТРІБНО ТЕРМІНОВО ВИРУЧАТИ КОРЕША, БО Ж ВІДРІЖУТЬ ШАРУ ДОМА. І Т.Д.
ВІН НЕ ЖУРНАЛІСТ, ВІН СТУДЕНТСЬКИЙ АМАТОР. Я АБСОЛЮТНО НЕ ПІДНОШУ МІЛІЦІЮ, ПРОСТО ХАЙ МАЄ ПОВАГУ ДО СВОЇХ КОЛЕГ, АДЖЕ ВІН І ЇХ КОМПРОМЕНТУЄ ТАКИМ ПІДХОДОМ ДО СПРАВИ!!!!!!!!!
КИМ ВІН СЕБЕ ВОЗОМНИВ: цитата: "Залюбки з Вами сяду в кафе і скину посилання на статті законів, які регламентують роботу журналістів. Щоб Ви і Ваші працівники достеменно вивчили, що знаходитеся на службі народу і особистого секретного життя під час виконання обов’язків не маєте." НУ КЛОУН. ЙОГО Ж ЛЮБИЙ ЮРИСТВ ПРАХ РОЗІТРЕ. ТЕЖ МЕНІ ЗНАТОК ЗАКОНІВ. ТАКИХ ТРЕБА НА РАННІХ ЕТАПАХ ПОПУСКАТИ, А ТО ЩЕ ПОДУМАЄ ЩО ВІН НЕ ВОНО.
ВИБАЧТЕ, АЖ ЗАКІПІЛО.
Відповісти
НЕХАЙ ПРОСТО ЗАЙМАЄТЬСЯ ГЕЙ-ПАРАДАМИ.
Відповісти
Читаючи такі "киплячі" коментарі відразу ж видно яким інтелектуальним потенціалом забезпечені на сьогодні ОВС! - і як вони проходять тестування на IQ? - хоча міністр запевняє громадян, що таки здають, напевно не тести, а те, що вимагають й зачим приходять, посилаючись на ОРД, 7, КПК, добре хоч знають про існування такої нормативно-правової бази. Так що НА ЖАЛЬ! відео Шараєвського, відображає маленьку частинку реалій дійсності сьогодення. А скільки таких Шараєвських сьогодні? та скільки гр.В. - ніхто незадавався питанням!!!
Відповісти
сьогодні шарлаєвських вистачає)))
Відповісти
Мабуть, ви Сергію були в долі зі своїм другом - комбінатором. Вам стид і сором, що ви захищаєте правопорушника.
Відповісти
Покажіть но свою силу в документальному відображені реальних дій міліціонерів. Тоді і зробимо висновки, хто і кого захищає.
Відповісти
Сьогодні вкотре читаючи цю новину жахаєшся....
Одразу хочу звернутись до усіх, хто, так би мовити, підтримує нашу міліцію, яка повиннна була б стояти на захисті конституційних прав людини: шановні, громадянин В. не є гвалтівником чи вбивцею, це порядний батько-сім’янин!!! Тому не підтримую протиправні дії міліції з "кіберзлочинності" щодо порядку проведення затримання...
По-друге: що таке кіберзлочин??? Цікаво, чи самі борці з кіберзлочинністю знають значення слова "кібернетика"???! Чи може навіть не знають де на клавіатурі знаходиться Escape!? ;)
Відповісти
Кіберзлочин – це злочини, пов’язані з протиправним використанням кібернетичних комп’ютерних систем. Найчастіше вони мають корисливу спрямованість й відрізняються високим рівнем латентності й анонімності.

Терещук каже на відео що в "...інтернаті..." шукає злочинців (http://p-p.com.ua/articles/38028/). Хай ще прочитає цей абзац, мозг вскипить!

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5_%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D1%85_%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B9#.D0.92.D0.B8.D0.B4.D1.8B

Термін "комп'ютерна злочинність" спочатку з'явився в американських, а потім і інших закордонних друкованих виданнях на початку 60-х років, коли були виявлені перші випадки злочинів, вчинених із використанням електронно-обчислювальних машин (далі - ЕОМ). Його широко почали використовувати практичні працівники правоохоронних органів і вчені, попри те, що для цього були відсутні правові підстави.
Один із документів ООН виділяє дві категорії кіберзлочинів:
а) кіберзлочин у вузькому розумінні ("комп'ютерний злочин"): будь-яке протиправне діяння, що вчиняється за допомогою електронних операцій, метою якого є подолання захисту комп'ютерних систем і даних, що ними обробляються;
б) кіберзлочин у широкому розумінні ("злочин, пов'язаний з використанням комп'ютерів"): будь-яке протиправне діяння, що вчиняється за допомогою або у зв'язку з комп'ютерною системою або мережею, включаючи такі злочини, як незаконне зберігання, пропонування або розповсюдження інформації за допомогою комп'ютерної системи або мережі" [5, с. 333].
Європейською Конвенцією про кіберзлочинність не виділено поняття "комп'ютерного" злочину. Натомість воно замінено терміном "кіберзлочин", який розкривають через перелік діянь.
У законодавстві України, у т.ч. і Кримінальному кодексі України, офіційного визначення комп'ютерного злочину не існує [10, с. 86]. Проте за змістом статей 361-363 розділу 16, а також суміжних з ними статей (ст.ст. 185-191, ст. 200), випливає, що йдеться про злочинність, пов'язану як з безпосереднім замахом на комп'ютери, комп'ютерну інформацію, мережі, так і на інші об'єкти, де інструментом здійснення злочинної мети є використання електронно-обчислювальної техніки.
http://www.referatcentral.org.ua/jurisprudence_load.php?id=4417
Відповісти
Все таки я права була. кришував і мав долю від бізнесу.
Відповісти
Від бізнесу не мав. Просто гарно платили))
Відповісти
Це може ствердити лише СУД!
Відповісти
http://jectiak.com/video/video-prikol/2556-vadim-galygin-otdel-po-borbe-s-internet-prestupnostyu-goroda-kostromy.html
Відповісти
Від одного з адвокатів громадянина В. була отримана інформацію про те, як міліціянти намагались хоча б якось прикрити своє "карнавальне шоу" та побої. У відділенні міліції майже 3 години підряд громадянина В. під тиском слідчий заставляв підписати адміністративний протокол про непокору працівникам міліції під час затримання. Слідчий почав писати протокол, свідомо, дочекавшись того моменту, коли правові захисники (адвокати) громадянина В. покинули приміщення міськвідділу, хоча мав можливість зробити це і при них.

Громадянин В. настоював на власній версії перебігу подій: його затримали і побили невідомі особи в одязі працівників "Волиньгазу", які не представилися. Документи вони пред'явили лише тоді, коли приїхала знімальна група і вони переодягнулися в цивільне (зафіксовано на відео).

Також громадянин В. неодноразово заявляв слідчому, що потребує присутності адвокату, і коли порадиться з ним, тоді буде мати можливість належним чином відреагувати на протокол.

Але слідчий не хотів нічого слухати, а лише вперто виконував вказівку від якогось начальника, з яким періодично зідзвонювався по мобільному телефону. Той у дуже наполегливій формі наказував слідчому "зліпити" протокол!!!

Слідчий дуже поспішав, нервувався, йому було необхідно у будь-який спосіб негайно підписати протокол. Після того як він почув з десяток відмов щодо підпису без присутності адвокату, він зіграв "ва-банк": привів двох підсадних понятих, сказав, що ось, цей чоловік, не хоче підписувати протокол. Далі вони вийшли в коридор і там, без присутності громадянина В., підписали документ.
Відповісти
Вчора відбувся суд по "адміністративному протоколу про непокору працівникам міліції під час затримання". У суді виявилось, що працівниками міліції був підроблений протокол допиту свідка. Оскільки сам свідок сказав що такого як там написано він не підписував.
Відповісти
http://www.mediaavers.com/events/zhurnalisti-vidpovili-tereshchuku-na-zakidi-pro-te-shcho-voni-krishuvali-pidpriiemcya
Відповісти