Додати запис

Хто з волинських нардепів допомагає ПР не пускати опозиціонерів на президентські вибори

24 жовтня 2013 року Верховна Рада ухвалила проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків (№2054а) у другому читанні та в цілому, який дає підстави заборонити брати участь лідеру УДАРу Віталію Кличку у виборах президента 2015 року.

«За» відповідний законопроект проголосувало 239 народних депутатів, проти – 38, утримався – 1, не голосувало 136. Про результати голосування можна дізнатися тут.

Варто зазначити, що усі волинські нардепи-олігархи з Волині не забули простягнути руку підтримки Партії регіонів та дружньо віддали свій голос за сумнівну політичну ініціативу. Їхня позиція збіглась з позицією ПР та КПУ, депутати яких від Волині також підтримали зазначені поправки. Натомість волинські нардепи від ВО «Свобода», УДАРу та «Батьківщини» не дали жодного голосу на підтримку шулерського закону.

Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк, Степан Івахів та Ігор Палиця – народні депутати, які йшли у парламент під маскою «незалежних», але вкотре продемонстрували свою відданість Партії регіонів. В особі місцевих «благодійників» влада отримала осіб, які завжди готові підставити своє «незалежницьке» позафракційне плече режиму Януковича.

Усіх чотирьох мажоритарних обранців можна привітати із черговим покращенням статистики спільних голосувань з владою. Звісно, досить швидко у волинських ЗМІ з’явиться чергова порція коментарів та статей від цих чотирьох олігархічних побратимів, де вони прагнутимуть постати в образі таких собі автономних та незалежних від Януковича депутатів. Проте головне – не слова, а вчинки. А вчинки Ігоря Єремеєва, Сергія Мартиняка, Степана Івахіва та Ігоря Палиці у парламенті стабільно солідарні з Партією регіонів.

Проголосований закон передбачає внесення змін до двох статей Податкового кодексу – 70 і 170-ої:

«Фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України. У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні».

Жертвою цієї нової норми може стати Віталій Кличко. Адже він тривалий час мешкав саме у Німеччині. А отже не проживав в Україні останні десять років, що автоматично не дозволяє йому балотуватися на майбутніх виборах. Так податкове дітище Азарова-Тігіпка прислужилось для введення нібито економічної, але насправді політичної норми.

Проти ВО «Свобода» та особисто Олега Тягнибока використовується інша технологія: масштабна інформаційна війна з обливанням брудом політичної сили та особисто її лідера, флагманом якої виступає газета «Експрес». А Юлію Тимошенко під різноманітними приводами не хочуть випускати з в’язниці, щоб вона не прийняла участь у президентських виборах разом з іншими опозиційними до Януковича кандидатами.

І в цій політичній грі волинські олігархи грають на боці влади, будучи її відданими та залежними пішаками на великій шахівниці.

Петро Герасименко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПЕТРЕ,це не шулерський закон,а правильний правовий акт.Для Кличка Україна так як для мене Зімбабве.Ніхто його не примушував жити в "екзилі"і займатися політикою в Україні.Він хотів і рибку з"їсти і на... сісти.Не вийде."Покращувачі" пильно слідкують за всім і всіма, і все під контролем.
Відповісти
Рівно як ніщо не заважає лідеру свободи їздити на метро замість крутенькоі тачки і не брехати виборцям про володіння нерухомістю! Бо якщо добренько придивитись, то й свого партійного лідера ви, шановний авторе, можете спокійнісінько називати олігархом!
Відповісти
Ще хай Тягнибок скаже що він не власник 99% акцій газпрому, шо насправді то не він тіньовий кардинал який керує Україною і ООН, і що в нього власного космодрома немає. Це все шо тут ляпають різні тролі схоже на щось таке: "Вав ,у тебе 10 млн доларів є, ой та прибідьняйся я у тебе 50 коп бачив".
Відповісти
Найцікавіше те, що це провокація, адже прийняті поправки стосуються податкового кодексу , а не закону про вибори. Якийсь не дуже обізниний депутат ляпнув про те, що тепер Кличку перекрили кисень, а решта розумак підхопила)))
Відповісти
Лісвнику. Хватить ліс красти, а не статті коментувати. Уяви 20 років пропрацював лісником, а тут ВРУ вирішить, що всі працівники лісу є кримінальними злочинцями? Що тоді робитимеш? І згадай норму Конституції, що не може бути прийнято закону, який звужує або обмежує права!
Відповісти
лісник - читайте книги ,хоч обкладинки й не пишіть маячню про акти,екзил й рибок.Ваша спроба виглядати ерудитом вийшла жалюгідна,наразі.
p/s
Роботодавці слідкують,пильно))))
Відповісти
А чому близько доби коменти, які співпадали з поглядами автора на сайті не відображались? Олігархи проплатили чи лісник лісом дав? А щодо суті тушкованих незалежних благодійників, то вже неприємно про них згадувати, я б їх в абсолютний ігнор відправив.
Відповісти
Пр в своєму дусі. Поливають брудом інші опозиційні сили, то знову і своїх не забувають по тюрмам садити (депутат с Одещини). тому Волинські депутати трійка мажоритарщиків грають з ПР одну політ гру.
Відповісти
Волинські нардепупатріоти знову відзначились, і це відбувається постійно! Як не дихнуть так збрехнуть!!! Скільки питається в задачі мешканцю волині можна навішати лаши??Безкінечно(
Відповісти
Прокуроре,я такий лісник,як ти прокурор.Це мій черговий "НІК".Алєксєєву!Пане Ігоре,не вам судити про мою ерудицію,краще задумайтесь,що про ерудита-Алексєєва пишуть люди,а значить вони і такої думки про вас, і про ваше керівництво партійною організацією,і про ваше найвище керівництво партією.На сьогоднішній день в Україні склалась така ситуація,що кандидата в президенти на вибори 2015року просто НЕМАЄ!!!Люди побачили на що здатна влада і на що здатна опозиція.Акція "Вставай Україно"це вже історія,яку навряд чи хтось буде згадувати(до речі люди запам"ятали як ваш лідер брав участь в цій акції),а так звані сьогоднішні кандидати(разом із Тимошенко),це УЗУРПАТОРИ!!!Їхня стратегічна мета-узурпація влади і власне збагачення.Крапка.
Відповісти
Ліснику ти який нік не візьмеш - нікчемність залишиться. Судячи зі стилю маєш внутрішньо закладену на підсвідомому рівні зверхність та надмірну самовпевненість... Хто і який кандидат - люди розберуться, але не варто за виборців все вирішувати й принижувати від імені всіх (чи більшості)
Відповісти