Додати запис

“На біса тим дітям дитячий садок?”

У пікантному становищі опинився голова Волинської облдержадміністрації Б.Клімчук. Точніше, він сам себе у це дуже цікаве становище загнав.

24 жовтня 2013 р. Борис Петрович, як і обіцяв, підписав розпорядження про передачу нововолинського дитсадка прокуратурі. Рука йому не здригнулася, совість не замуляла.

Ось він, цей вікопомний документ, який разом із рішенням Нововолинської міськради від 30 серпня увійде в історію Великого Волинського Дерибану.

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ


24 жовтня 2013 року м.Луцьк № 424

Про погодження передачі нерухомого майна

з комунальної у державну власність




Відповідно до пункту 4 Порядку подання та розгляду пропозицій щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність та утворення й роботи комісії з питань передачі об’єктів у державну власність, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482, ураховуючи рішення Нововолинської міської ради від 30 серпня 2013 року № 25/8, на підставі листа прокуратури Волинської області від 10 вересня 2013 року № 13/2-56 погодити передачу нежитлового приміщення загальною площею 696,1 кв. метри, розташованого за адресою: вулиця Маяковського, 19, м.Нововолинська, з комунальної власності територіальної громади міста Нововолинська у державну власність для розміщення прокуратури міста Нововолинська.

Голова Б.КЛІМЧУК



Зверніть увагу: в розпорядженні не зазначено, що нежитлове приміщення – це колишній дитячий садок, конче потрібний сьогодні місту. Так, якась непевна, геть нікому не потрібна будівля в центрі міста стоїть пусткою, чекає на порядного господаря…

Ач як лукаво чиновники сформулювали: “для розміщення прокуратури”. Та ж прокуратура там давно розмістилась! Уже й обжилась, і незле: службові квартири на першому поверсі облаштувала. Вочевидь, із зухвалим порушенням законодавства, бо треба ж виробити силенну-силу дозволів на перепланування комунальної будівлі, яка, до всього, перебуває в оренді.

А ті дозволи навряд чи хто надав – навіть такому великому цабе, як прокурор міста. Бо ні на чию посадову голову таке не налазить. Робити у прокуратурі міні-готель, кімнати для приїжджих чи квартири з усіма вигодами – це сміх і нонсенс!

Ще, може, бар там облаштувати – “У дядька прокурора”? І магазин, аби прокурорські далеко по горілку і ковбасу (закреслено) по молоко і хліб не ходили?

Хоча – чом би й не відкрити спецбар зі спецмагазином? Це ж працюють орли з ранку до ночі. Викорінюють у Нововолинську корупцію і посадові злочини. Треба їхній дорогоцінний час берегти.

А земельна ділянка, самі бачите, розкішна – понад 30 соток. Як казали лучани за часів мера Шиби – зашибись! Ну, діток прокурорських на газонах можна бавити. Ну, картопельку, кріп і шпинат попід вікнами прокуратури вирощувати. Ну, тренажерів понаставити – для постійного надування щок і вдосконалення хапального рефлексу. Ну, зробити парковку з власною автозаправкою – аби по бензин на трасу не ганяти.

А ще ж скільки вільного місця залишається! Якраз садок вишневий насадити і колодязь викопати. Чи артезіанську скважину пробити. А шо? Справжній чоловік має посадити дерево, виростити сина й викопати криницю.

А справжній прокурор має накопати на мера і його команду компромат… і успішно закопати – в обмін на 2-поверхівку з земелькою в центрі міста.

Грошову оцінку земельної ділянки експерти ще не робили. Упевнена: цифри вас ошелешать. Кілька мільйонів гривень – це так, на око, навздогад.

І ці кілька мільйонів Віктор Борисович Сапожніков разом із Борисом Петровичем Клімчуком люб’язно подарували коханій державі і непідкупній прокуратурі.

Не лише міській прокуратурі, а й Генеральній. Міська в дитсадку на 30 сотках лише сидітиме – законність у Нововолинську пильнуватиме. А Генеральна всією цією нерухомістю з Києва управлятиме. Євроремонти-євродизайни фінансуватиме.

І тут кожен із чиновників подбав про свій інтерес.

Мер тепер має святий спокій і мир-дружбу-жуйку з міським прокурором. Губернатор – те саме з прокурором Волинської області. А раптом яка халепа – то й перевіряльникам із Генеральної прокуратури нагадає: “Я ж вам задурно, хлопці, цілий маєток у Нововолинську віддав, забули?..”

Два слова про квадратуру особняка. Цифри, що їх оприлюднили журналісти різних видань, і цифри, зазначені в розпорядженні Клімчука, не збігаються. Репортери дружно писали про 784 кв.метри. У документі йдеться про 696 кв.м. Цікава усушка-утруска , чи не так?

Як не крути, а будівля, віддана прокуратурі задарма, коштує кілька мільйонів гривень. Отже, підсумуємо: нововолинська територіальна громада внаслідок мерсько-губернаторсько-прокурорського альянсу втратила 10-12 мільйонів ЩОНАЙМЕНШЕ.

Ви будете сміятись, але за оренду дитсадка прокуратура всі ці роки справно платила! Аж одну гривню на рік. За всю величезну площу. Хоча ніде в Конституції не написано, що прокуратура – це заповідник привілейованих.

Питається: чому ж міська влада не продовжила такий вигідний для прокуратури (й дуже невигідний для громади) договір оренди? Чому зробила замість меншого зла в рази більше – взагалі позбулася свого нерухомого майна?

І чому мудрий, як змій, патріарх-губернатор замість покласти край цьому дерибану особисто схвалив його і погодив?

А тому, що весь компромат на мера з губернатором тепер заритий отут:

Як за старих радянських часів, наприкінці зацитую державного мужа. Голову Волинської облдержадміністрації Б.П.Клімчука. Уже підмахнувши безпрецедентне розпорядження за №424, він обурено й саркастично заявив із приводу значно дрібнішої (лишень 4 сотки) оборудки в одному з райцентрів:

“Суддя махнув рукою і… забрав від школи землю на користь фізичної особи. Це нонсенс. Ну, стадіон, а на біса потрібний дітям той стадіон? Треба, щоб правильні люди збудувались у Рожищі”.

Забираємо сарказм і накладаємо ці святі слова Б.П.Клімчука на скандальну оборудку з нашою, панове, НАШОЮ нерухомістю:

- Ну, комунальний дитсадок, а на біса потрібен дітям той дитсадок? Треба, щоб правильні люди комфортно жили і правильно все “рішали” в Нововолинську!

Наталя Камишникова.
фотографія – http://ndilo.com.ua

Довідково.

На черзі в нововолинські дитсадки – 177 родин.

Із 3405 дошкільнят відвідують садки лише 2073, тобто 62%. Хоча уряд поставив завдання охопити дошкільною освітою усі 100% дітей.

Групи в дитсадках Нововолинська переповнені на 48%. Це як ніколи багато. Вихователі й батьки малечі тихо стогнуть. Адже переповнені групи – це підвищена захворюваність дітлахів і значно гірший догляд.

Але, як зазначив класик волинського дерибану, на біса потрібні дітям кращі умови?..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ви до суду від якоїсь громадської організації позов подайте.
Відповісти
Дякую,я над цим працюю. ))
Відповісти
Ви поглянте, як вони розбудовуються у Луцьку. А як відремонтували своє приміщення. Любо-дорого.
Тенденція, однако! В країні баранів.
Відповісти
Вони дозволяють собі тільки те, що МИ з ВАМИ їм дозволяємо. На всіх рівнях. У нас дитяча поліклініка у 15-му мікрорайоні тулиться вже 4 роки в... бойлерній (я про це писала неодноразово). У вибухонебезпечній діючій котельні-майстерні. На ремонт іншого приміщення дали 95 тисяч. Освоюють їх 2 роки. Діти тим часом лікуються серед газових балонів.
А бруківочку у сквері ударно поклали за місяць, освоїли одразу 420 тисяч. На бруківочку владі коштів не шкода, а на дітей начхати. Так і тут.
Відповісти
Ну зі скверу пара-трійка бруківчин прилипла до потрібних рук - це зрозуміло. А якщо з дитсадка пара-трійка малюків ненароком прилипне - куди їх?
Відповісти
Уклін Вам Наталя за таку позицію. Нелегко. Але хтось мусить "перти плуга". Жаль, що мало таких людей. Бо жили б вже у іншій країні.
Відповісти
А ви заходьте до мене в друзі чи в гості на Фейсбук. Чи ВКонтакті. Я от нещодавно відкрила для себе людей із Уфи. У них там акції екологічного спротиву - їм накидають завод "Кроноспан", як у Нововолинську. Вони створили не просто групу на 30 тисяч учасників Вконтакті (Уфанародпротив) - вони змінили у своєму місті атмосферу! Я туди забігаю віртуально - подихати. Чистим повітрям людського братерства. Уже й забула, що так буває. :))
Відповісти
Уфа взагалі сучасний мегаполіс. Ніколи не думав, що в російськфй глубинці є щось подібне. Але це Башкирія і вона лише географічно в Росії. Їдеш оренбурзьким краєм – бездоріжжя, п’янство, розруха. І тільки в’їдеш в Башкортостан – порядок відремонтовані зупинки, охайні будиночки. Це інші люди і вони дуже вболівають за свою Батьківщину. Не забувайте – це мусульманська країна і крім іншого там скрізь стоять нафтові вишки. Можливо той достаток, що вони створюють і поглиблює любов до свого, і підтримує людську гідність. А у нас задавлені злиднями люди уже махнули рукою на все. Аби вижити. От шакали цим і користають.
Відповісти