Додати запис

Коли нарешті луцька влада зверне увагу на пішоходів?

У Луцьку сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинула 3-річна дитина. Аварія трапилася приблизно о 19:00 5 листопада на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів.

У місці, де сталася трагедія, з одного боку вулиці тротуар, як після бомбардування. З іншого - взагалі немає. Після дощу (як в ТОЙ день) та в темну пору (коли сталася аварія) пройти спокійно цей відрізок на Воїнів-інтернаціоналістів неможливо!

І цією дорогою щодня користуються тисячі лучан.

***

Вперше я звернувся до міської влади із проблемою тротуарів на Воїнів-інтернаціоналістів у квітні 2012 року. Тоді подав звернення з детальним фотозвітом та позначенням на карті проблемних точок.

За місяць отримав відповідь від Соколовської, суть якої зводилася до: «ви все правильно пишите, але грошей в бюджеті немає».

Ще за місяць місто отримало додатковий транш від держави на луцькі дороги. Воїнів-інтернаціоналістів потрапила в перелік вулиць, на яких планують зробити ремонт, проте у 2012-му нічого зроблено не було.

У 2013 на частині непарної сторони вулиці поклали вживану бруківку, а зараз йдуть роботи по влаштуванню бруківки (між садочком та магазином за адресою Воїнів-інтернаціоналістів, 1а).

***

Вчергове проблему тротуарів на цій вулиці піднімав перед Миколою Ярославовичем 13 березня 2013 року, коли він відповідав на запитання на чаті ВолиньPost.

Тоді Романюк відповів: «Я взагалі за те, щоб за один рік зробити всі тротуари і всі вулиці в Луцьку, зняти це питання й забути про нього. Але, на жаль, на все не вистачає коштів».

Можна довго сперечатися, що відсутність коштів – проблема надумана, треба менше красти, завжди можна знайти резерви, перекинути з інших статей бюджету етс. Та зараз цього робити не варто.

Але є одна обставина. Тротуари та пішохідні доріжки служать довше, ніж проїжджа частина, і на їх облаштування потрібно на порядок менше коштів. Навіть «косметичний» ремонт тротуарів дозволить їх експлуатувати протягом багатьох наступних років.

Тому пропоную з коштів, які виділяються в бюджеті на ремонт доріг, хоча би відсотків 10 спрямовувати на ремонт тротуарів та пішохідних доріжок.

Треба ж колись почати думати і про пішоходів!

***

Не буду однозначно стверджувати, що цієї страшної аварії вдалося б уникнути, але відсутність в саме цьому місці вулиці Воїнів-інтернаціоналістів нормальних тротуарів та освітлення наштовхують саме на такі думки.

Ми ж не будемо це доводити емпіричним шляхом. Правда, Миколо Ярославовичу?






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А до чого тут смерть дитини?
Відповісти
Мені не хочеться в коментарі переповідати весь зміст написаного вище.

Перечитайте ще раз.
Відповісти
Там треба знак "Увага діти" і обмеження швидкості. Це район школи № 26 – найбільшої школа міста. Діти вчаться у 2 зміни. У 19-20 год учні повертаються з другої зміни. В тому місті не те що пішохідний перехід треба, а навіть лежачі поліцейські. А то лише міську раду з усіх сторін переходами обгородили.
Відповісти
Проспект Перемоги весною закрили на ремонт проiжджоi частини, А НА ТРОТУАРИ НУЛЬ УВАГИ.
У владi наче бидло, яке допалося до авто i окрiм нього свiту не бачило.
Навiть в центрi Луцька вулиця Кривий Вал не вiдрiзку вiд Хмельницького до Набережноi повз музичну школу - що тротуари, що проiжджа частина в жахливому станi.
I це ЦЕНТР поряд з мiською радою!!!
Відповісти
Андрійку! Прислівник "нарешті", який вказує на звязок думок, відокремлюється комами як вставне слово (в заголовку). Нам би, журналістам, варто було б це знати. А про владу і пішоходів - правильно. Але ми про наслідки задумуємось тоді, коли смажений півень в дупу клюне.
Відповісти
і службовці, і мер повинні вийти на вулицю. Можливо, тоді і прозріють. Таких вулиць і тротуарів годі шукати в інших містах...Для небажання є 100 причин... Планувати треба розумно, а не в політику гратися.
Відповісти
І з центру на ДПЗ не дійти, там пішохідна частина просто не передбачена.
Відповісти
Однак, на недешевий благоустрій меморіалу кошти знаходились і будуть знаходитись завжди. Нашому меру, якщо він хоче бути переобраним, треба навчитись розставляти пріоритети. Ніхто не спорить, минуле треба пам'ятати і шанувати, але не ціною безпеки та комфорту мешканців міста.
Відповісти
Проблема тротуарів та пішохідних доріжок є актуальною і вирішувати її потрібно обов'язково.
Пішоходи це виборці і вкладені кошти в облаштування пішохідних доріжок повернуться голосами "за".
Тим більше, що голоси водіїв втрачені назавжди.
Відповісти
Коли влада зверне увагу на підарасів, які їздять по тротуарах, як по дорозі?
Відповісти
Ага, в нас і на фонтан гроші виявляється будуть, а на тротуари ні :(
Відповісти