Додати запис

Чому я підтримую акцію «Я обираю ЄС!»

На неділю 24 листопада опозиційні політичні сили, рух «Третя українська республіка», та інші громадські об’єднання запланували провести у Києві та обласних центрах акцію «Я обираю ЄС!» з вимогою до української влади підписати у кінці місяця на саміті Східного Партнерства Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Далеко не завжди я солідарний з нашою опозицією, її діями, вимогами та підходами. Але я переконаний що підписання Угоди про Асоціацію це - історичне питання НАЦІОНАЛЬНОЇ ваги та МАЙБУТНЬОГО кожного свідомого українця.

Асоціація України з ЄС - це перший крок із повноправного входження нашої країни до спільноти країн об’єднаних у Європейський Союз, а це уже дає можливість сподіватись у недалекому майбутньому:
- на справедливе судочинство;
- проведення вільних і чесних виборів;
- зниження корупції, яка у нас досягла катастрофічних масштабів;
- реальне самоврядування у громадах;
- спрощення і відміну візового режиму з країнами ЄС;
- чесну конкуренцію у бізнесі та можливість виходу українських товарів на європейський ринок;
- якісні товари та продукти харчування за доступними цінами.

Україна велика держава, з потужним і далеко не використаним промисловим та аграрним потенціалом. В Україні понад 45 млн. мешканців, переважна більшість яких прагне європейського вибору та хоче жити за нормальними законами.

Я переконаний, що тих, хто не хоче економічної та політичної інтеграції з ЄС критично мало. Я розумію, що українська влада на догоду певним олігархам та внаслідок тиску Росії може відтягнути європейську інтеграцію на невизначений час, щоб виторгувати кращі умови для олігархічного бізнесу. Вони це можуть собі дозволити, бо вони та їхні родини уже давно у Європі…

Але пересічним громадянам набридло жити в умовах очікування кращої долі для себе, своїх дітей і держави загалом.

Саме тому я вважаю, що не потрібно чекати, коли влада прийме рішення за нас. Потрібно чітко вимагати прийняття усіх рішень, які дозволять підписати Угоду про асоціацію у найближчий тиждень. В іншому випадку ми на довго відійдемо від європейського курсу і економічно зблизимось з Митним Союзом. Які це буде мати наслідки для майбутнього – мабуть кожен може уявити сам.

Хтось скаже, що пізно уже вимагати, що тиснути на владу треба було раніше.

Ні, не пізно! Сьогодні історичний момент для такого громадянського кроку!

Тому закликаю усіх, хто поділяє такі думки і кому не байдуже майбутнє України, прийти у неділю, 24 листопада, на Театральний майдан та чітко заявити свою позицію.

П.С. Вважаю, що захід має пройти під національними прапорами та прапорами Європи, лише під гаслами, що мають значення для нашого європейського майбутнього: справедливість, чесний та справедливий суд, чесна конкуренція, вільні вибори, гідність та права людини. Жодних партійних прапорів та мінімум вузько політичних гасел!!!

П.П.С. Текст був написаний два дні тому для блогу на "ВолиньМедіа". За останню добу ситуація погіршилась, але народ здається починає просинатись. Тому в неділю ми повинні показати владі, що нас , тих хто прагне європейського вибору, мільйони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Без політиків і політичних вимог Янукович розведе усіх як котли. Чи може ви наївно мріє те про те що ПР прислухається до ваших мрій і зміниться
Відповісти