Додати запис

Про любомльські дорожні неприємні «сюрпризи»

Вчора, 2 квітня, я спокійно поверталася з-за кордону додому вулицею 1 Травня, що в Любомлі. Десь посеред дороги «налетіла» на дивний горб, після чого машина одразу ж «заглохла» і зупинилась. Спробувала завести – не вийшло. Зупинила іншу машину, попросила чоловіків, щоб підіпхнули, аби завести, – не вийшло. Зупинила ще одну машину, щоб відтягнути свою на найближчу станцію техобслуговування. Це вже вийшло. Парадоксально, але вона виявилась за кілька десятків метрів від місця моєї «пригоди».
Було пізно, година 19-20, темніло. Однак працівники СТО оглянули машину та приблизно визначили, що від удару щось трапилось з мотором.
Власне, сам удар був не надто сильним. Передні колеса просто наскочили на це дивне підвищення асфальту - і все, машина зупинилась. Може, я неуважний водій? Але як же можна бути уважною, якщо цього підвищення, так схожого на «лежачий поліцейський», абсолютно не видно на асфальті, бо воно широке і плоске? Як можна бути уважною, якщо ніякого попереджувального знака, що на цій вулиці вас очікує такий от «сюрприз», немає ні з одного, ні з другого боку? Тобто виходить, що пригальмовують перед оцим «дивом», в основному, тільки місцеві жителі, які знають «сюрпризи» любомльських доріг? Я ж уже 10 років не проживаю в Любомльському районі та й вулицею 1 Травня їхала тільки тому, що так ближче було повертати з митниці додому. Тож ніяк не могла очікувати такої неприємності!
Більше того, місцеві жителі розповіли, що такий же «лежачий поліцейський» є на ще одній вулиці Любомля – Поштовій. Заради цікавості, сьогодні проїхались Поштовою. Дійсно, і тут необачних водіїв (маю на увазі тих, які не прижмурюються, коли їдуть, а, мабуть, так і треба робити на наших дорогах) чекає неприємність, тільки трохи вища і вужча. На вулиці ж 1 Травня підвищення, як я зазначила, плоскіше і ширше. Навіть важко сказати, яке з них небезпечніше для вас і вашого авто. Але факт залишається фактом: горби прямо на вулицях є, і від них може серйозно постраждати ваш психологічний стан і ваш автомобіль, як це сталося зі мною.
Люди розповіли, що ці бугри – наслідок підняття труб, що прокладені під асфальтом, або ж опущення самого асфальту. Дуже дивним виглядає при цьому відсутність реакції з боку відповідних служб, що мали б реагувати на такі речі: і міської влади, і державтоінспекції.
На жаль, коли неприємна пригода трапилась зі мною, цих служб я оперативно не повідомила. На той момент дуже розхвилювалась і переживала через вагітність. Напевно, якби й повідомила, вони сказали б мені, що треба бути уважнішою і обережнішою на дорозі, не їздити на такому терміні на авто, що якийсь попереджувальний знак вони не мають тут права ставити, бо нема причини, що я сама винна і так далі.
Я ж цим категорично не згідна, бо переконана: нормальний районний центр (а таким я й вважаю Любомль), розташований поряд з міжнародним кордоном, повинен мати і нормальну якість доріг. Так, вони поганенькі, як і скрізь в Україні, бо влада відремонтувала тільки стратегічні дороги – задля милування ока і зручностей закордонного туриста. Однак на такі речі, як підняття труб прямо на асфальті чи опущення асфальту, потрібно реагувати негайно. Та ніхто не реагує. Може, не знає? Сумніваюсь. Може, ніхто про це просто не говорить? Швидше за все, так і є.
Насправді ж мені як жительці Любомльського району насамперед прикро і незручно перед гостями з інших областей України та з-за кордону. Особливо за людей з-за рубежу. Це ж їхатиме людина, наткнеться на такий от «лежачий поліцейський» і вкотре згадає державу Україну «незлим тихим» словом. А нам що, тільки цього й треба? Мабуть. Бо ж легше нарікати на нестачу чогось, на бездіяльність когось і на дурість ще когось, аніж просто взяти і змінити елементарну погану ситуацію, на яку і великих коштів, і дуже розумних кадрів не потрібно. Лише бажання і трохи совісті з відповідальністю.
P.S. Сьогодні ледве знайшли майстра, який спробував розібратися у причині «поломки» машини. Наразі попередня версія – мотор заклинив, бо від удару злетів ланцюжок, який знаходиться в ньому. А мотор – це серйозно. І сума за ремонт буде, мабуть, чималенькою. Моє ж розслідування ситуації продовжується…
На фото: один з "лежачих поліцейських" на вулиці 1 Травня в Любомлі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж це в тебе за машина така, що від такого горбка мотор клинить???!!!
Хоча з твоєю позицією що щось треба міняти, і з дорогами, і з чиновниками, які за ці дороги відповідають, і з людською пасивністю, яка все стерпить - погоджуюсь...
Відповісти
Молодець, Олюся! Таку важливу тему підняла! А можна ще зачепити темку "Чому у миші хвостик шилом?". Дрібніє наша професія, бля!
Відповісти
Точно, дрібніє. Раніше хоч псевдоніми придумували. А зараз просто - "колега". Ще й з малої букви... І ділові такі, зверхні, гонорові! Бо анонімні.
Ех, "колеги", ви навіть не уявляєте, до чого це з боку огидно дивиться...
Відповісти
Блондинка
Відповісти