Додати запис

Нас нарешті почула Європа

У підсумковій декларації, прийнятій на Вільнюському саміті Східного партнерства, йдеться, що Україна та ЄС взяли до уваги позиції один одного і продовжують підтримувати зобов'язання підписати Угоду про асоціацію. Декларація називається "Східне партнерство: дорога вперед".

Зокрема, в декларації зазначається, що учасники саміту відзначили рішення українського уряду тимчасово призупинити процес підготовки для підписання Угоди про асоціацію та глибокої, всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Вони також відзначили безпрецедентну публічну підтримку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Який політичний досвід винесла Україна із саміту? По-перше, нас нарешті почула Європа, дослухалася до наших вимог, побажань і потреб.

Друге, нам вдалося надати європейським партнерам переконливі аргументи, які почули. Чи не вперше ми висували свої умови, ведучи діалог у форматі «рівного з рівним».

Сталося те, чого ми десятиліття прагнули: Україну сприйняли, як рівноцінного партнера на міжнародній арені. Наші аргументи лунали настільки переконливо, що Євросоюз погодився на паузу в підписанні Угоди. Тим паче, що Президент Віктор Янукович назвав європейцям дату ухвали Угоди з ЄС – березень 2014-го.

Зараз важливо вирішити і зняти всі проблемні питання, і як ми знаємо, вже найближчим часом Україна і Європейська комісія повернуться до їх обговорення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Холуй, почитай в "Українській правді", як почули твого зека і Арбузова. Почитай, що сказали представники європейських країн. Там трохи по-іншому пишуть, а ти тут найнявся адвокатом. Справжня Україна соромилась на саміті за такого президента.
Відповісти
Европа отрядила на переговоры с Януковичем хозяйку саммита, президента Литвы Далю Грибаускайте, канцлера ФРГ Ангелу Меркель и главу Еврокомиссии Жозе Мануэля Баррозу. По их итогам г-жа Грибаускайте не стеснялась в выражениях. «Украина повторяет путь Белоруссии, отказываясь от модернизации в обмен на российские кредиты», — заявила президент Литвы. И добавила: «ЕС остается открытым для стран, которые готовы стать на путь демократизации и экономических реформ. Но для таких решений требуется мужество и политическая воля. Если их нет, попадаешь в зависимость от так называемых "друзей", которые, используя сомнительные средства, пытаются привязать к себе соседей. В свое время Литва также имела дело с давлением со стороны России, но не поддалась на него…».
Відповісти
Саша, шо ти пі.... Їдь в свою Вижву і інтегруйся там. Клоун-полішук. Борин лизун!
Відповісти
Коректно,змістовно, в європейському дусі.Подібне отримав Янукович в Вільнюсі.
Відповісти
Курилюк, вслухайся , що кажуть розумні люди в світі. Якщо не хочеш, щоб Україна стала суцільною старою вижвою.
Відповісти
Тебе й слухати не хочеться! Ви окупанти Волині й України. Почуємо що ти скажеш, коли Європа дасть оцінку розгону майдану. Ну, ви вже дістали!
Відповісти
Пройде не так багато часу і публічно проклянуть кожного "регіонала", а ух нащадків можуть бути проблеми. Так природа звільняється від непотрібу
Відповісти
І не тільки почула, а і побачила. І очманіла!
Відповісти
Шавка, закрий свій пердильник. Бачиш, як події розвиваються. Чому ти лізеш в лайно? Ти в ньому по горло і ще хвилю здіймаєш. Вчися в Башкаленка - той хоч мовчить.
Відповісти
Цікаво виригує чиновник. Ще Хемінгуей писав, що поняття честі має і кишеньковий злодій, і вулична шлюха, але у кожного своє. В Курилюка позиція середя - між першим і другою.
Відповісти
Прихвостня окупантів почула Європа? - Щоб ти здох сволото!
Відповісти
щ о б ти З Д О Х прихвостень окупантів!
Відповісти
Звертаю увагу вдруге: помилка в заголовку. Прислівник "нарешті" відокремлюється комами, якщо наголошує, що член речення, при якому він стоїть, завершує сказане або якщо дає оцінку факту, що звершився. В нашому випадку звершений факт: "почула Європа". Виправіть, чим підкреслите "грамотність" чиновника.
Відповісти
Сашюля! Ти тільки подивись! Яка всенародна любов тебе обступила. Чиновники від ПР сраму не ймуть, але і такім починай пакувати речі.
Відповісти
Не висловлюю комусь підтримку чи непідтримку, але з такими коментарями дорога в псіхушку на Теремнівській, а не в Європу, поки ми не навчимося поважати думки інших, ніяка Європа нам не світить, бо ми там просто напросто НІКОМУ БЕЗКОШТОВНО ТАКІ НЕПОТРІБНІ, хочете в Європу, то як кажуть москалі "Претендуеш-соответствуй"...
Відповісти