Додати запис

Бородіно для Януковича

Події 29 листопада, пов’язані з українським провалом на Вільнюському саміті, нагадали мені Бородінську битву. Тоді, у 1812 році французам знадобилося тільки півдня, аби перемогти армію Кутузова. Це дало змогу війську Наполеона безперешкодно зайняти Москву.

Але ключовим стало те, що було потім. Бо тільки переступивши поріг такого бажаного для себе Кремля, французький імператор зрозумів: це поразка. Не здолавши морозів, не витримавши ізоляції, окупанти змушені були тікати з країни.

…Зараз, не підписавши Угоду про асоціацію з ЄС, Янукович себе прирік на блокаду. Він – той, на кому лежить відповідальність за відмову від підписання.

Що далі? Ніхто не вірить у покращення економічного становища. Нікому не треба президент, який у вирішальний для країни час не зробив того, чого від нього чекали всі. Він – як Наполеон, який сидить похнюплений у Кремлі, дивиться через вітраж вікна на столичні пожарища, і розуміє – це його «лебедина пісня»…

Не підписавши сьогодні Угоду про асоціацію, Віктор Янукович підписав власне зречення влади у 2015 році.

Що робити далі? Головне – не розходитися, не ховатися у свої клопоти, виливаючи невдоволення, як і раніше, у розмовах і соцмережах. Діяти! План простий. Об’єднуватися, готуючись до 2015 року. Тоді отримаємо реальний шанс змінити владу.

Пам’ятаємо, що режим «громадянської війни мирними методами» ніхто не відміняв. Багато від нас не треба – вийти на вулиці і мирно, але наполегливо заявити, чого хочемо.

…Наполеона доконала російська зима. Не звикла його армія до таких морозів. Не була готова. А у нас є свої «зброя», якої український президент боїться не менш, як французи – холоду. Це – наше єднання. Це мирні акції протесту десятків, сотень тисяч українців на вулицях. Це наші столичні, області і районні Майдани. Це наша готовність стояти там і в мороз, і в сніг.

Проти таких «морозів» наш доморощений Наполеон-Янукович ніколи не набере для свого «війська» ні шкарпеток, ні рукавиць, ні шапок-вушанок. (хоч в останніх він, кажуть, профі ;)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більшість лучан це зрозуміють.
А цікаво, якщо цю статтю опублікавати в Донецьку чи Харкові, яка буде реакція читачів, така як в Луцку? Як думаєш?
Відповісти
підтримую
Відповісти
хватить нити, тиж типу там кричав на все горло що один із лідерів майдану...і що без політики, не усвідомлюючи те що самі ж стали рушієм політики в руках влади, давай йди на майдан підтримуй його і збирай людей на київ а не сидить в теплому приміщені і тролити і писати статті...і чого чекати нам 2015 року, потрібно діяти!! а то більше уже народ не піднімется...одне скажу ваш зірковий час майданутих закінчився!!!
Відповісти
Бородино было бы, если бы подписал.

И если уж вспоминать историю, то ноябрь-декабрь 1812 года не были такими уж дико морозными: холода прищучили французскую армию уже далеко после отступления домой. и вовсе дело было не в морозе, а в том, что французам в России делать было нечего, они и ушли.
Кстати, выборы 2015 года выиграет таки Янукович: чудес не бывает.
Відповісти
Зміни влади через майдан не відбудеться,потрібні більш радикальні міри :треба заблокувати ВР і розпустити іі ,наступні вибори не дадуть цій владі більшість голосів_це єдиний вихід без крові змінити і відправити це кодло у відставку.
Відповісти
Я знову мушу засмутити малограмотного Пащенка. За 200 років після Бородинської битви жоден історик, жоден письменник, жоден політик не посмів назвати її переможця. Згодом сам Наполеон в своїх мемуарах назвав її «битвою гігантів», чим дав зрозуміти, що переможців в битві не було – кожен був достойним свого противника. Кутузов не вийшов з битви переможеним, а просто відступив, знаючи, що після важких втрат Наполеон не зможе його переслідувати. Цей тактичний і стратегічний хід Кутузова зберіг Росію. Деякі сміливці сказали, що ніби переміг Наполеон, але ця перемога «піррова», тобто – перемога дорогою ціною. Я повідомив Пащенку те, про що знає половина хлопчиків-третьокласників. Рекомендую йому почитати Євгенія Тарлє, Манфреда. І обов’язково - Стендаля: його Наполеон брав з собою на війну з Росією.

Відповісти
погоджуюся, є прогали в історичній освіті)))
Відповісти
більше того, французи завжди вважади, що вони виграли битву при Бородіно, хоча, в даному випадку, це не важливо...
Відповісти
Не тільки в історичній. Сам стиль життя - прогалина...
Відповісти
До чого тут Бородіно? Тут визволення від власної тупості і совковості. Мірилом нашого відставання є памятники Лєніну...обком КПУ в Луцьку.
Відповісти
Пащенко пробуй, стукайся , пиши далі. Може ти ще не такий пропащий? Хоча завдатки негідника добрячі.
Влада і доступ до владних коштів робить з людей ідіотів і сліпців. Всі одразу купують цяцьки і хизуються між собою, бо нам це давно вже не цікаво - ми дивимось набагато далі( мислячі проєвропейські люди).
Подивись на нероб при владі, говорунів і сценарістів, це програне життя тільки вони заходять у кабінети влади.
Відповісти