Додати запис

Батрачте, луцькі вчителі! А ми собі премії випишемо…

Шановні луцькі освітяни! Вас відправляють у відпустки власним коштом? Скорочують години? Не платять за те, за що раніше платили?

Терпіть!!! Ми знаємо, що вам важко, але терпіть. Терпіть, зціпивши зуби, адже міським освітнім чиновникам треба виплачувати премії та надбавки!

Спантеличені? Обурені? Розгублені?

Але це факт: коли урізають навантаження вчителям, коли змушують їх іти у відпустки власним коштом, коли скорочують години роботи в міських дитсадках, чиновники управління освіти Луцької міської ради на чолі з начальником Олегом Гребенюком і далі отримують премії за свою роботу. Про це, зокрема, свідчать копії наказів управління освіти про преміювання працівників апарату за січень та лютий 2012 року, які є у розпорядженні «Хронік Любарта». Згідно з цими документами, вибрані освітні чиновники отримували премії у розмірі від 10 до 50 відсотків посадового окладу. При цьому сам Гребенюк не забув і собі додати 40% до посадового окладу «в межах фонду оплати праці».

Нагадаємо, як на одній із сесій міської ради Олег Володимирович слізно розповідав депутатам, що на потреби луцької освіти бракує 29 мільйонів гривень і що мусово вдаватися до заходів жорсткої економії. Очевидно, вони не стосуються самого управління освіти.







Ми попросили прокоментувати ситуацію начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка, проте наразі він на лікарняному. Тому «Хроніки Любарта» бажають йому якнайшвидшого одужання та сподіваються, що він неодмінно висловить свою думку з цього питання.

…гниє з голови

Окрім документів, що засвідчують виплату премій і надбавок у Луцькому управлінні освіти, «Хроніки Любарта» просили надати й документи, що стосуються виплат премій міському голові та його заступникам. Натомість отримали лише витяги із розпоряджень міського голови №12-рг від 25 січня 2012 року та №33-рг від 21 лютого 2012 року, в яких просто зазначалося, що у розмірі 40 відсотків посадового окладу преміюються працівники апарату виконавчого комітету. Кого саме преміювали – вказано не було.



Цих розпоряджень міського голови теж нема на сайті Луцької міської ради. А відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», акти індивідуальної дії, якими і є розпорядження міського голови щодо працівників виконавчих органів міської ради, повинні оприлюднюватися на офіційному сайті так само, як й інші нормативно-правові акти органу місцевого самоврядування.

Також цей закон відносить до порушень законодавства про доступ до публічної інформації надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації. Тобто, надавши нам лише витяг із розпоряджень міського голови, а не повний текст розпоряджень, чиновники порушили ч.1 ст. 24 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

До слова, хочеться зробити комплімент тому-таки управлінню освіти Луцької міської ради, яке, на відміну від своїх колег із Ковеля, завжди надавало документи на наші звернення.

Тож чого боїться Микола Романюк разом зі своїми заступниками? Можливо, подвійної моралі, коли просять освітян «трішки потерпіти», бо «немає грошей»? Хоча насправді гроші на преміювання себе, коханих, є…

"Хроніки Любарта" №13 (104) від 5 квітня 2012 року
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в міській раді з нарахуванням премії отримую 1414 грн., без неї матиму 1037 грн. І три дні за власний рахунок я теж брала. Ви вважаєте, що я наживаюся на вчителях? А скільки ви отримуєте в місяць? Відскануйте свою з/п завірену бухгалтерією! А питання про премії дуже цікаве, адже відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування" з/п посадовця складається з доплат за категорію, ранг у вигляді премії. Чи Ви думаєте, що нам дуже подобається мати цілу купу обов'язків, проходити сотні первірок за мінімалку?!! Наполегливо прошу оприлюднити свою податкову декларацію відповідно до чинного законодавства, чесний Ви наш.
Відповісти
Відповідно до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", щорічно до 1 квітня зобов.язані подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік такі особи:

1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

а) Президент України, Голова Верховної Ради України, його Перший заступник та заступник, Прем'єр-міністр України, Перший віце-прем'єр-міністр України, віце-прем'єр-міністри України, міністри, інші керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, та їх заступники, Голова Служби безпеки України, Генеральний прокурор України, Голова Національного банку України, Голова Рахункової палати, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим;

б) народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутати місцевих рад;

в) державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування;

г) військові посадові особи Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів військових формувань;

ґ) судді Конституційного Суду України, інші професійні судді, Голова, члени, дисциплінарні інспектори Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, службові особи секретаріату цієї Комісії, Голова, заступник Голови, секретарі секцій Вищої ради юстиції, а також інші члени Вищої ради юстиції, народні засідателі і присяжні (під час виконання ними цих функцій);

д) особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, державної кримінально-виконавчої служби, органів та підрозділів цивільного захисту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, особи начальницького складу податкової міліції;

е) посадові та службові особи органів прокуратури, Служби безпеки України, дипломатичної служби, митної служби, державної податкової служби;

є) члени Центральної виборчої комісії;

ж) посадові та службові особи інших органів державної влади;

а) посадові особи юридичних осіб публічного права, які не зазначені в пункті 1 частини першої цієї статті, але одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету;

***
Як бачите, журналістів чинне законодавство не зобов.язує подавати свою декларацію про доходи будь-куди, не кажучи вже про її оприлюднення.

Тому наполегливо прошу Вас, Ольго, вчити чинне законодавство. Може хоч тоді порушень в тендерних закупівлях буде менше.
Відповісти
Ще є Податковий кодекс, який говорить по фізичних осіб і їх декларування доходів! Дуже цікавий, раджу глянути! Якщо ж Ви живете лише на з/п, оприлюдність цифри, які завірені бухгалтерією. Але ж ні, ви починаєте сваритися. Чи у Вас "рильце в пушку"? Ви за прозрість? Будьте прозорі!
Відповісти
Тільки заради того, щоб задовільнити Вашу цікавість: за 2011 рік отримано доходів у вигляді заробітної плати 29 878 грн., з яких утримано 3 827 грн. Інших доходів не задекларовано.
Відповісти
А щодо Податкового кодексу, то раджу звернути увагу на п.179.2. Там теж дуже цікаво!
Відповісти
Ольга, чому вас держслужбовців не вигнати із своїх насиджених малооплачувальних місць? Так що мовчіть, в простих людей тільки й остались, одні журналісти, які хоч трохи стараються захищати інтереси народу.
Відповісти
Чому ви така жорстока? і чому якщо людина працює на державу, то вона не "проста" людина? звідки у вас "простих" людей стільки злості?
Відповісти
Натала, а ви багато бачили дерслужбовців, котрі самі потрапили на державну службу, а не через "блат"?
Тут до держлужбовців в карман, пардон, ніхто не заглядає, але Ленін казав ділитися - тай премі треба давати тим, хто х заробив!
А то виходить пані Ольга така бідна нещасна з своїми колегами, а що ж казати за вчителів? Тай робота у вас не пильна, пасьянси розкладати, тому не бідкайтесь. А взагалі - мало платять - шукайте, де більше дадуть, але в умовах сучасного ринку такі "працівники" нікому не потрібні, бо в підприємця щоб заробити треба працювати, а ті тільки пасьянси вміють розкладати і звіти липові писати!
Відповісти
Дякую, Андрію. Ти молодець і дуже це все цікаво. Оце "людянісь"! Такою "людяністю" Романюк розгубить свій авторитет, як губить овечка бобляхи. Очевидно, і йому в кріслі голови міста живеться далеко краще, ніж жилось в кріслі першого секретаря обкому комсомолу ЛКСМУ і на жидівській посаді лихваря. Дерибан заповідника "Старе місто", протизаконне виділення ділянок під забудову мажорам... А що людям?
Відповісти
Коли ж ви наїстеся, пане гребенюк і ваша команда? То ви собі премію за наші зняті години наколядували? Поверніть наші години!
Відповісти
спостерігаю за зміною керівників в останні роки і ще раз переконуюсь, що єдиним нормальним та порядним на цій посаді був Махомед М.Х., але за це його, як то кажуть, "пішли".
Відповісти
Ха-ха-ха! Розсмішили!!! 15 років пропрацювала в школі під керівництвом Махомеда М,Х. - це він ввів у школи "пожертви" з батьків і цим все сказано.???
Чи може державний службовець з "зарплатою та з нарахуваннями премії 1414 грн" (як писала Ольга) побудувати за 2 роки двоповерховий будинок?! А Михайло Хомович зміг, побудував, облаштував. І чому досих пір його не можуть відправити на пенсію??? Напевно знає і має чим ділитись.
Відповісти
якби не ті пожертви - наші діти вчилися б у школах з розбитими шибками, без ремонту приміщень, а можливо і взагалі приміщення пішли би з молотка, як частина дитсадків, які не було за що утримувати. що з того вийшло сьогодні - пояснювати не треба. а він був проти віддавати дитсадки під різні фонди, які сьогодні в них сидять.
і якщо ви такі файні, то визнайте, що не для себе ті кошти збирав Хомович, а для виживання школи.
і підкажіть, де той двоповерховий будиночок?
про пенсію - фахівця його рівня на заміну ще не виростили)
Відповісти
а де факти?
самі собі вигадуєте і брешете.
він на ДПЗ в багатоповерхівці живе все життя, знаю, бо сусіди, в одному підїзді живем. нашо дурню вигадувати про будинки?
аби гівном полити людину.
Відповісти
Правда те що нижчий персонал міської ради, облдержадміністрації отримує мінімальні заробітні плати. Журналістів та інтернет видань навелося стільки, ну що ж потрібно з мухи роздути слона. Вам за це ж платять!
В мене знайомі працюють вчителями і повірте звичайний вчитель отримує зарплату вдівічі більшу ніж персонал органів влади, а ті хто має роки вислуги і години інколи і втричі... Зауважте, що коли з центральних каналів говорять про підвищення заробітніх плат - це лише вчителі і медики. Ніхто нічого проти і немає... Давайте позвільняємо увесь адмінперсонал влади (якщо підняти питання від не самий найбільший в державі), залишимо їх голодувати на мінімалці (чи всім йти у журналісти!), пересадимо їх з кабінетів у базарні черепашки... Тобі точно ми всі заживемо, як в Європі.
Відповісти
"Журналістів та інтернет видань навелося стільки" – стільки ж, як і працівників, спеціалістів і методистів в УПРАВЛІННЯХ.
Відповісти
Щось не розумію. В управлінні зарплата мала, у вчителя велика? озвучте працівників управляння, котрі добровілно відмовились від посад і перейшли на роботу у школи...
Відповісти
А хіба законно самому собі виписувати премію? Мабуть премія для начальника управління має бути визначена міським головою?! Прокурори, дайте коментар!
Відповісти
Відповідне розпорядження міського голови є.
Відповісти
Олександру. Журналістів не багато розвелось, просто вони стоять тріскою в очах чиновників. І ще треба їх більше, аби відучували чинуші, що влада для тих, хто їм довірив владу, а не народ для влади. Щодо твоєї мізерної зарплати, то йди вантажником чавунного литва чи зварником до Чорнухи, і заробиш 5-6 тисяч. Тут свобода вибору. Але, попереджую, зварники не насиджують геморой в мяких кріслах і не ходять по мяких килимах. А ще дякую Андрію за те, що він періодично відкриває завісу на діяння міських чиновників.
Відповісти
Про що ви говорите? Ваші гіпотези про те чим замаються чиновники - не більше ніж здогадки. Так можна казати про всіх: бухгалтер цифрочки додає на калькуляторі; журналіст записує бездумно що хто сказав; дільничий лікар п'є чай, доки пацієнти чекають в коридорі; актори театру - бухають; поети - козли; громадські активісти - продажні. А ваш спільний захист вчителів від чиновників нічого не вартий, бо Андрій завтра напише як класні керівники оббирають батьківській комітет і ви всі кинитеся "обкладати" вчителів. Не заглядайте одне до одного в гаманці і не треба моралі. Тут в "колонці автора" одна "ображена" питає: "на що витрачають сплачені мною податки?", а сама отримує заробітну плату "у конверті". Ви в своїх статтях і коментарях тільки і знаєте, що гидоту писати, а за всіма послугами, які ви отримуєте стоїть людська праця, можливо не ідеальна, але нехай кине у мене камінь той, хто ідеальний.
Відповісти
У цивілізованих країнах після подібних публікацій чиновнк звільняється з посади, у Китаї - йде на розстріл. І тільки у нас роботу, яку мають виконувати півдесятка чоловік, "робить" ціле чиновниче кубло. А в коментарях ви обурено намагаєтесь довести свою неймовірну потрібність бухгалтерам, юристам, лікарям, акторам, поетам і т.д., особливо коли вас ловлять за загребущі ручки навіть у таких дрібницях.
Відповісти
Я не зла, а обурена......
Відповісти
Необхідність роботи чиновників цього управління доведена результатами двох тендерів.
Відповісти
Вопрос: Кто врет?
Варианты ответа:

1.Андрей Лучик,

2.Ольга ЛЕВЧЕНКО
которая опубликовала ст "ВОЛИНЬ — У ТРІЙЦІ ЛІДЕРІВ РЕГІОНІВ" где сказано: "Наша область поступилась лише економічно сильнішим Дніпропетровській і Київській областям". (газета "Волынь" от 05.04.2012)

Відповісти
Ольга, якщо у вас держслужбовців така тяжка та низькооплачувана робота, чому ж за неї так триматись. Є дуже багато робітничих професій, і перевірок мало і зарплата трохи більша.
Відповісти
В Польщі на одне місто є один інспектор. Для чого тримати таку "армію" перевіряючих і контролюючих, а методичну допомогу можуть надати і вчителі-методисти на місцях, у школі. А то "загружають" паперотворчістю і відписками школи. Коли вчителі і інший персонал повинні виконувати свою безпосередню роботу - вчити дітей.
Відповісти
Директор має відстояти свій колектив, а не чимдуж виконувати команди зверху, і не боятися, що його за це звільнять.
Відповісти
От дивлюся на вас і думаю: одне одного готові поз'їдати. Ми не заслуговуємо на повагу.Поляки праві - ми якесь бидло. Ні щоб взяти за "дупу" того Лучика, який робить все це, бо будує собі ім'я і мріє потім його подорожче продати. А ми віримо Гузям, Ющенкам, Шелепам і надіємося, що вони, як добрий цар, дадуть нам все і захистять нас бідних. В Німеннині люди, коли їм не дають ЗП - страйкують, а не жаліються в соц. мережах. Стадо.
Відповісти
Чому ніхто не згадає про вихователів днз ? Яка в них зарплата? Чому їм не оплачують заміни ? А якщо вони заміняють , то за велике слово ДЯКУЮ ?
Відповісти
Це у нас у всіх так.Про що можна говорити,коли половина колективу у нашому садочку не отримує навіть індексації? Бо "не заслужили".Наскільки мені відомо,то і наша бухгалтерія також не сидять без гарної премії.А ми навіть на день дошкілля не можем її випросити...
Відповісти
Це ми будемо сидіти вдома за власний рахунок а вони будуть собі кишені набивати!!!!!!!!!!
Треба гнати їх з посади всіх ціх дам
Відповісти