Додати запис

Християнин і Майдан

Чи можна християнам бути на майдані? Чи можна брати участь у акціях протесту? Таке питання мені задала одна знайома. Ось, що я думаю про це.

Християнин, як громадянин держави має право мати свою думку щодо державотворчих процесів, брати участь у голосуванні, протестувати проти свавілля влади, якщо протести в рамках закону. Ісус Христос і апостоли використовували певні методи протесту проти звинувачень і свавілля влади. Наприклад, Христос не відповідав на запитання, протестував проти охоронця, який його незаслужено вдарив. Апостол Павло вів захист в суді, апелював до Верховного суду, опротестовував незаконне побиття і вимагав публічного помилування.

Стояти на майдані — не гріх. Так само, як лежати на пляжі чи сидіти на лавочці ))) Головне, мотиви, з якими ти там стоїш. Насилля допускається лише для захисту себе чи інших осіб. Але не допускається помста, вандалізм, мародерство. Християнин може співати, молитися, кричати, мовчати, аплодувати разом із усіма, але не повинен вестися на провокації чи виконувати незаконні або аморальні накази.

Те ж саме стосується тих, хто сидить вдома і не підтримує протести. Головне мотивація. Якщо є осуд, брехня, неправдиві коментарі, виправдання чиїхось гріхів — це для християнина теж гріх. Краще робити свої звичні справи і молитися за мир та спасіння людей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До римлян 13 1 Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. 2 Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противиться, самі візьмуть осуд на себе. 3 Бо володарі пострах не на добрі діла, а на злі. Хочеш не боятися влади? Роби добро, і матимеш похвалу від неї...
Відповісти
А чому всю цитату не дали?

"Бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо недармо він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! Тому треба коритися не тільки ради страху кари, але й ради сумління. Через це ви й податки даєте, бо вони служителі Божі, саме тим завжди зайняті".

Зверніть увагу, що представник влади — це слуга, а не начальник чи суддя. Христос пояснював, як повинен вести себе той, хто хоче бути першим. Він повинен служити. До того ж, влада — це месник злочинцям, а не народові.

І ще одне. Згідно з конституцією України, то влада — це народ. А міліція, судді, депутати, прокурори — це лише наймані робітники, які повинні представляти і захищати інтереси народу. Якщо народ — це влада, то значить народ — Божий слуга. тільки наші найманці позбавили законну владу "меча", як колись зробили филистимляни з Ізраїлем.
Відповісти
Когда Павел пишет послание, римляне олицетворяющие власть ,являются для Иудеи оккупантами,но тем не менее он называет их "служители Божьи".
Конституция же не более чем человеческое постановление,-христианин:гражданин Царства Небесного,
руководствуется Священным писанием в своей жизни.
Відповісти

Це ЛУКАВСТВО
2-е до солунян 3
1 Наостанку, моліться, браття, за нас, щоб ширилось Слово Господнє та славилось, як і в вас, 2 і щоб ми визволилися від злих та лукавих людей, бо віра не в усіх. 3 І вірний Господь, що зміцнить вас і збереже від лукавого. 4 А про вас покладаємо надію на Господа, що й чините ви, і чинити будете те, що наказуємо вам.
Відповісти