Додати запис

І знову про Європу...

Повернемося до теми євроінтеграції. Я розумію, що наразі люди стоять не так за неї, як за зміну злочинної системи. Проте і надалі трапляються "чудові" пости про величезні мінуси для України після входження в ЄС (хоча насправді їй цього ніхто не пропонує).

Таке враження, що про ці мінуси пишуть люди, які були хіба що у Санкт-Петербурзі або Мінську. Люди, які хоч раз за життя були у країнах Європи (не на заробітках чи проїздом), ніколи не скажуть: нам і так добре, не треба тої Європи.

Я живу у Польщі лише два місяці і, повірте, змогла порівняти рівень життя в Україні і Польщі. Тут все на кілька рівнів вище - починаючи з громадського транспорту, який облаштований для людей із обмеженими можливостями, в якому є смітники, а водії автобусів і трамваїв їздять за кермом у костюмах і краватках!!! Про рівні дороги, думаю, не треба детально розповідати...

У супермаркеті я не стою півгодини, вивчаючи етикетку. Бо знаю: якщо пише "натуральний йогурт" - то він натуральний. У сосисках 97% (!!!) м"яса, а нежирний кефір можна купити за ОДИН злотий (!!!).

Якщо говорити про принцип "ціна-якість" - то і ціни на якісні продукти у Польщі нижчі, і якість їх - вища, ніж в Україні. Ринок настільки великий, що можна знайти все - на свій смак і гроші.

Ще дуже сказати кілька слів про правоохоронців. Можливо, хтось помічав, що польські поліцейські схожі на робокопів (у хорошому розумінні) - у них сучасна форма, ГОЛОВНЕ - фізична форма в порядку (спортивні, підтянуті мужчини, а не пузаті жирдяї), вони їздять на мотоциклах, а у спілкуванні - ТОЛЕРАНТНІ.

Коли ми робити акцію протесту у Позані проти ситуації, що склалася в Україні, то не встигли взяти дозвіл і акція вийшла спонтанною. Однак ми порушили польські закони. До нас, звісно, підійшли міліціонери, поспілкувалися з нами, і сказали: "Вибачте, ми поважаємо ваші погляди, однак повинні скласти протокол, бо це згідно із польськими законами правопорушення!"

І все! Ніякого хамства чи натяку на 50 грн, як це часто буває у моїй рідній Україні!

А сьогодні я була у лікаря, бо маю підозру на алергію. Звичайно, у мене є страховка, і я ні за що не платила.

Європейські умови приватної клініки дуже вразили, але ще більше вразив прийом! Лікар настільки була невимушеною і доброю, що мені просто хотілося розповідати про свої проблеми. У мене була незначна скарга, однак лікар дуже серйозно поставилася до цього і виписала направлення ще до трьох (!) лікарів - для комплексного обстеження. І в обов"язковому порядку - на контроль через три тижні.

Мені не стали виписувати стоп'ятсот непотрібних ліків, і відправляти у конкретну аптеку, щоб отримати свої відсотки за правильно виписані рецепти...

Я можу писати дуже багато. Однак, на жаль, ті, кому дійсно це треба прочитати - не прочитають.

P.S.
Нещодавно мій чоловік повернувся із Чехії. На моє запитання "Ну як?", він відповів "У нас жопа!" (це цитата)...

Якщо у Європі так погано, то чому українці масово їдуть туди вчитися і працювати? Якщо європейські продукти такі дорогі, то чому українці ходять на ринки і шукають польські пральні порошки, німецькі шоколадки, італійські макарони та оливкову олію?

Якщо наша харчова промисловість - не конкурентно спроможна, то вибачте, я в цьому не винна. І я через це не хочу їсти неякну їжу, бо комусь важко підняти стандарти...

І НАЙВАЖЛИВІШЕ! Вчора я спілкувалася із розумною людиною - польським професором. На моє пряме запитання: "Чи важко було полякам відразу після входження у ЄС?", він здивовано подивився і відповів: "Ні, всі задоволені!".

Не було ніяких підвищень цін на продукти чи комунальні послуги, не було економічної кризи чи підвищення рівня безробіття, не було масової міграції. Ці міфи складають ті, кому вони вигідні!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не було ніяких підвищень цін на продукти чи комунальні послуги, не було економічної кризи чи підвищення рівня безробіття, не було масової міграції--тебе проф. приснился.
Відповісти
Лицом к стене!
Ноги расставить!!
Голову опустили!!! Ниже!!!
Відповісти
Для українців солодка і мила Україна. А для хохлів, які чистять полякам курники і збирають полуницю, ночуючи також в курниках, в Польщі і ріки повноводніші, і цукор солодший, і море тепліше. Так було завжди. А ще не забула українську мову, не пшекаєш на польській? А рідну землю, ту, на якій мати під серцем виносила, не готова поміняти на краківське предмістя?
Відповісти
Я уточню: у Польщі я не на заробітках,а на степиндіальній програмі. Я всього приїхала на рік, щоб мати досвід у своїй роботі. Я планую повернутися, і повернутися в Україну.
І не смійте називати людей хохлами лише через те, що вони ЗМУШЕНІ працювати закордоном, бо саме економічна ситуація в Україні змусила їх їхати за кордон і займатися тим, що ви написали...
Відповісти
чоловіче! Де ти біля себе хохлів назбирав? Очухайся...
Відповісти
Я знаю, що ти не гнеш спину на поляків. Я, взагалі, про тих, про яких Т. Шевченко писав: Німець скаже: «Ви моголи».
«Моголи! моголи!»
Золотого Тамерлана
Онучата голі.
Німець скаже: «Ви слав’яне».
«Слав’яне! слав’яне!»
Славних прадідів великих
Правнуки погані!
Відповісти
На жаль, в Україні немає шансу розвиватися... тому що сфера освіти на дуже низькому рівні!
Відповісти