Додати запис

Другого шансу в Азарова не буде

Для більшості простих волинян, окрім окремих рафінованих опозиційних партійців, які хочуть таки дотиснути шанс захопити владу, сьогодні є очевидним – адекватних приводів для вуличних протестів не залишилося.

Парламент, який ми з вами вибирали, на сесії відмовився відправляти уряд у відставку, таким чином, підтвердивши довіру до Кабінету міністрів. Нардепи дали «добро» урядовцям законно врегульовувати нинішню складну ситуацію через стабілізацію соціально-економічного стану.

Однак з поправкою: відтепер уся відповідальність лягає виключно на плечі урядовців. Якщо Кабмін не впорається, то другого шансу в прем’єра Азарова не буде.

Хоча, на мою думку, буде неправильно, нечесно перекладати всю провину і відповідальність лише на вище керівництво. А влада на місцях? Дивує, коли сільські, селищні голови та мери оголошують страйки, кидають роботу та йдуть на майдани. Забувають, що «на носі» завершення фінансового року, потрібно формувати наступний бюджет.

І через таку безвідповідальність гроші від кабміну просто не дійдуть до таких органів влади. А що вже казати про пільги і субсидії, які теж зависнуть в повітрі. Бо їх фізично не встигнуть перерахувати тим, хто дозволяє собі мітингувати. Таке враження, ніби вони бавляться в політику замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки.

Для чого це кажу? Щоб нарешті навчитися бачити колоду у власному оці, а не вказувати на скалку в чужому. Це стосується й нашої місцевої опозиції. Кричать на майдані, що губернатор Клімчук, спікер Войтович такі-сякі, тримаються за владу.

Але чомусь ні депутати Гузь і Шиба, ні колишні керівники області Бондар і Грицюк не зізнаються громаді, що самі хочуть тієї ж влади. Ви не задумувалися, чому опозиція, закликаючи людей блокувати облдержадміністрацію та державні установи, нічого не пропонує взамін? Мовляв, їх не цікавить влада – лише помста за побиття «Беркутом» на Майдані.

Але повірте, якби нинішня влада пішла у відставку, то першими у списку на ці владні посади стояли б наші опозиційні політики. До речі, політики, які вже були при владі після першого Майдану. Чим все закінчилося – добре знаємо.

Тому сьогодні, я вважаю, не варто волинянам шукати «добра від добра», кидатися в крайнощі. Тим більше, що Президент та уряд зробили висновки. Та й міняти євроінтеграційний стратегічний курс ніхто не буде.

Керівництво країни вже заявило, що продовжить переговори з Євросоюзом щодо підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. А заодно, уряд намагатиметься врегулювати торгово-економічний режим із Росією, щоби наші товари повернулися на тамтешні ринки. Про відповідні переговори Президент домовився з керівництвом Євросоюзу і Росії. Урядові делегації вже їдуть на переговори до Брюсселю і Москви.

А що робити людям на майданах? Вважаю, маємо право залишити барикади і пожинати результати своєї перемоги. Ми відстояли свою громадську позицію, країна рухається далі до Євросоюзу.

А учасники розправи над столичним майданом будуть покарані. Зі своєї сторони, мусимо усвідомлювати: в країні діє Конституція і закони, порушувати які не можна нікому.

Проблеми треба вирішувати мирним способом. Не на вулиці, а через конструктивний діалог. Як бачимо, сьогодні уряд до такого діалогу готовий. Тому немає причин для подальшого протистояння.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто не хоче мирного діалогу - палицею по голові?
Відповісти
Абсолютно підтримую
Відповісти
"в країні діє Конституція і закони, порушувати які не можна нікому"
Ви хоча самі у це вірите? У те що пишете?Які закони можуть приймати, а тим більше виконували ваші кнопкодави з Партії ригів?
Прочитала вашу статейку і висновок один - у нас все так добре, що пора лягати, розкривати рота і чекати поки пакращення в нього впаде саме!
Відповісти
добріше вже буть не може! Тетяно Сергіївно, що ви плетете!!!
Відповісти
Тетяно! Тетяно! Ви хоча б розумієте те, що пишите? А хіба всі голосували за цей склад парламенту, за цього президента? Хіба всім подабаються ці підтоптані "лідери" майдану? Але три роки влада "професіоналів" будує сімейну форму економіки. Саме ця влада, зокрема разом з Клімчуком, Романюком, з волинською "батьківщиною" вивела людей на вулиці. То може варто позубутись комсомольського світогляду і почати говорити, хто довів людей до відчаю, а не яка в нас файна влада, і наскільки є тупим Гузь
Відповісти
не встигнуть перерахувати пільги субсидії, що ви плетете. а до Євромайдану у вас все було добре? чому затримки виплати лікарняних?Це після нашого безплатного лікування, можна без куска хліба остатися,а лікарнянні морозять,а казначейські рахунки забули...?
Відповісти
Що ви плетете за затримки пільг,а лікарнянні,а заблоковані рахунки в казначействі,все це до Євромайдану
Відповісти
А чому ж тоді Янукович, всупереч вимогам більшості українців, не підписав угоди про асоціацію, яку готували 7 років різні уряди і президенти. До речі, впливові європейські політики вже заявили, що ніяких угод з Януковичем підписувати не будуть. Та й навіть, якщо така угода буде підписана, вона однозначно не буде ратифікована всіма парламентами країн членів-ЄС, якщо ВФЯ буде при владі.
Відповісти
Люди, я подивилася, що вона з партії ригів. БОЙКОТ ЇХНІМ СТАТТЯМ! НЕ КОМЕНТУВАТИ!
Відповісти
Дуже одіозна жінка.
Відповісти
Бойкотую!
Відповісти
То виходить, що Дементьєва розумніша за цілий Львів... Я в шокови.
Відповісти
Звичайна регіональна маячня. Шкода лише, що її підписала така порядна людина як Тетяна Сергіївна.
Відповісти