Додати запис

І пішли розвантажувати «люміній»

Відомий армійський анекдот. Старшина оголошує взводові: «Сьогодні усі йдуть розвантажувати «люміній». Рядовий Петренко поправив: «Алюміній». Старшина вперто повторює своє. Солдат знову поправляє: «алюміній». На третій раз взвод пішов таки розвантажувати «люміній», а Петренко одержав два наряди поза чергою.

На диво, схожого «старшину» я зустрів у особі… водія маршрутного таксі « 27-а об 11:20 26 листопада. Простягнув своє посвідчення «почесного громадянина Луцька», підписане міським головою, яке дає дає право безоплатного проїзду у міському транспорті. Не перебільшу – таким користуються в Луцьку 2-3 людей.

- А це ще що таке? – нервово вибухнув водій, ніби я заміть законного документа простягнув шматок картону. – Таких (!) не возимо. Понаписують всякого… Я вас не повезу. В мене не написано возити таких (!), - і тицьнув пальцем у перелік пільгових категорій.

- У вас перелік датований 2012 роком, - кажу. – Ви ж бачите.

- Я нічого не знаю. А за посвідченням прийдете у міську раду...

І безцеремонно засунув моє посвідчення собі в кишеню. Мої докази, що це вина перевізника, бо не оновив рішення міської ради, аж ніяк не вгамували «старшину». «Люміній» і все! «Тут про таких не написано».

І лише моя категорична вимога повернути документ, який він не має права конфісковувати, і запевнення, що він його сам принесе мені, вплинули.

Безумовно, настрій був зіпсований. Щодня у своїй громадській роботі користуюся маршрутками. Зустрічаю переважно нормальних водіїв. Але є і грубіяни, які з презирством ставляться до пільговиків, пенсіонерів, називаючи їх «товаром» чи ще й гіршим словом. Це з категорії тих, про яких ідеться у народному прислів’ї: «Такий за копійку і воли до Києва пожене».

А пільговики – люди в літах, хворі.На їхню долю випали важкі роки війни, післявоєнної розрухи, комуністичного «раю», вони створювали економічний потенціал країни. І їм боляче слухати докори, образи на кшталт, що їх багато розвелося, що документи вони купили на базарі.

Вочевидь, управління транспорту і зв’язку міської ради не нагадує перевізникам про етику людського спілкування, забуває вимагати оновлення документів, які ухвалює міська рада щодо перевезення пасажирів. Бо випадок, про який я розповів, за три останні місяці трапився зі мною втретє. А що вже говорити про інших?

(Написано для газети «Луцький замок»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Схожий випадок. У відсутність політрука ротний старшина проводить політзаняття: "Куба - це країна, яка успішно будує комунізм, оазис в Карібському морі, де повзають зеленасті, жовтасті крокодили". Рядовий Петренко: "Товаришу старшина: крокодили не повзають, а літають...". Старшина (здивовано): "Може й літають, але дуже низько над землею...".
Відповісти
маршрутки вже давно пора ліквідувати, як ганебне явище та пережиток минулого.
вони засирають вулиці міста, несправні, брудні, водії на підпитку не рідкість, працюють ненормовано, втомлено, нехай дайці дадуть статистику дтп з маршрутками - це жах.
у європі, в яку всі так рвуться, є нормальний громадський траспорт із графіком руху, який завжди виконується.
Відповісти
Все через надмірну "любов" до грошей і хамство.
Як би був поруч, то заплатив би за Вас 2 грн.
Відповісти
Поважаю вашу сивину. Та ви за старою комуністичною звичкою звиклі до пільг та привілеїв. Я не думаю, що у вас пенсія менша за пенсію моєї бабусі - 1100 грн. У вас вона більша, як у колишнього депутата - це десь 17 тис. грн. А ціна питання 2 гривні.
Відповісти
Це людське. Скільки не маєш, а все ж мало.
Відповісти