Додати запис

Як депутати ходили на «екскурсію» в управління освіти

Сьогодні мали відбутися виїзні засідання двох комісій Луцької міської ради з питань освіти – тимчасової та постійної. Планували обговорити ряд питань, в першу чергу проблеми в роботі самого управління освіти.

Результат – прийшли 4 депутати з 19, що входять до цих комісій: я, Осіпов, Калахан та Савчук. Не знаю в чому проблема, але маю суб'єктивну думку, що з деякими лояльними до міського голови депутатами переговорили, щоб вони пропустили це засідання і воно не стало легітимним, і, відповідно, щоб ми не змогли прийняти жодного рішення. А рішення, звичайно, могло бути не зовсім позитивним для начальника управління освіти Гребенюка.

Виходячи із ситуації, засідання комісії ми зразу перекваліфікували в зустріч з депутатами ЛМР та ознайомлення з роботою управління.

Зважаючи на склад депутатів, я думаю, шановні читачі, розумієте, що ми були налаштовані не хвалебні оди начальнику управління співати. Тому на захист підійшла "важка артилерія" в особі першого заступника міського голови Кравчука С.Є.

Адекватної розмови не вийшло, все перейшло на крики та звинувачення в політичній заангажованості (до чого тут це?), навіть, незважаючи на порушення Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", від нас вимагали припинити задавати питання спеціалістам управління та залишити "екскурсію", бо заважаємо виконувати працівникам їхні службові обов'язки.

Особливо смішно було чути, коли забороняли представникам ЗМІ фотографувати державних чиновників на робочому місці. Коли пристрасті врешті втихли і ми з колегами вказали службовцям, щоб ті не перешкоджали депутатам їхній діяльності, ми змогли дещо подивитись та розпитати. Можу сказати наступні речі, які в мене викликають як мінімум нерозуміння:

- У колективі управління є нездорова внутрішня атмосфера, де певна група керівників має більш привілейовані умови праці та присікається будь-яке "інакодумство";

- Працівники не мають доступу до мережі інтернет, а деякі і до внутрішньої мережі управління, окрім начальника, керівників відділів та юриста. Як вони мають виконувати ефективну свою роботу за даних обставин? Одна з методистів сказала, що змушена всю таку роботу робити вдома за рахунок власного доступу до інтернету. А як же система оцінювання якості ІSO за якою працює міська рада?;

- Ігнорування заступника начальника управління Лілії Кревської, в плані роботи управління на 2012 рік на неї не покладено практично жодної відповідальності, не виписаний розподіл її обов"язків та роботи з начальниками відділів (навіть на сайті управління в переліку працівників вона знаходить в списку після начальників відділів http://osvita.lt.ukrtel.net/index10.html), робоче місце знаходиться в кутку маленького кабінету без ремонту разом ще з трьома спеціалістами, коли начальник відділу з кадрово-методичного забезпечення пані Лещенко використовує сама втричі (!) більшу кімнату з новеньким ремонтом, замасковану під приміщення для проведення методичних нарад, а також має ще й власного секретаря з окремим приміщенням. Що за вибіркове ставлення?!

Є багато інших питань та зауваг до ефективності роботи керівництва управління, але виникає питання – для чого міські владці на керівні посади структурних підрозділів призначають людей, діяльність яких супроводжується одними скандалами та непрофесійністю?

А ось і НОВИНА на сайті міської ради про наш візит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Павло, така ситуація спостерігається не в одній освітній установі. Радянська авторитарна педагогіка переноситься часом і в управлінські дії освітянського менеджменту. Дружина працювала минулого року точно в таких умовах. Брала свій нетбук із підключеним інтернетом (на службовий треба було особливий дозвіл начальства). Крім того, керівництво жорстко контролювало всі програми, які є в службовому комп'ютері. Там у стандартних програмах навіть Paint був видалений. Не раз вже хотів завдати їм чортів (сам би такого ставлення не стерпів), але вона просила не чіпати. До того ж майже одразу знайшла для себе краще заняття.
Добре, що в нашій організації до інформаційних технологій зовсім інший підхід: в нас і WI-FI з ініціативи студентів встановили, і компів хоч завалися. І на своєму є де працювати. Мультимедійні дошки теж пилом не пропадають, а використовуються для занять.
Відповісти
Пане Данильчук, ви - магістр політології, то і займайтесь політикою та громадською діяльністю, якщо більше нічим не вмієте. (Прочитав вашу біографію, з цього - такий висновок). Чи працювали Ви хоча б один день в закладах освіти? Так само, як і всі інші... Краще запитайте у своїх колег Савчука та Осіпова про їхню діяльність на посаді викладачів ВДУ та ЛНТУ.
Відповісти