Додати запис

Опозиція втрачає довіру виборців

Об’єднана опозиція з тріском провалила довибори у Верховну Раду України, які відбулись минулої неділі, 15 грудня.

Лише в одному з п’яти виборчих округів кандидат від опозиції здобув перемогу. На чотирьох інших - це позапартійні кандидати, або представники Партії Регіонів.

Варто зауважити, що вибори відбулись під час Євромайдану, коли емоційне напруження в суспільстві досягло апогею, а агітацію за опозиційних кандидатів можна було почути навіть у так званий «день тиші».

Опозицію вкотре підвела самовпевненість. Адже напередодні виборів у проблемних округах усі так звані рейтинги і екзитполи були на їх користь. А тут така халепа.

Усвідомлення прийшло після підрахунку голосів. Опозиційні кандидати не просто програли, вони отримали набагато меншу підтримку, ніж на виборах 2012 року в цих же округах.

Як завше в таких випадках почалась істерія, мовляв, знову були масові фальсифікації з боку провладних кандидатів. Знову пролунали погрози судами. Проте, Центральна виборча комісія не бачить підстав визнати вибори недійсними.

Які висновки можна зробити з довиборів у Верховну Раду України, які закінчились не на користь опозиції?

По-перше, цей програш – не просто тривожний дзвіночок для «революціонерів», це сигнал опозиційним силам від суспільства про те, що люди не підтримують радикалізм і хаос, які пропонують крикуни з Майдану.

По-друге, цей програш підтверджує, що значна частина людей на Євромайдані стоїть не за лідерів опозиції, а за конкретні питання, на які влада вже знайшла відповіді. Це, зокрема, європейський вектор розвитку країни, якого дотримуються Президент і Уряд. Опозиція втрачає довіру виборців. І це факт, підтверджений подіями 15 грудня.

Олег БАТЮК, кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри кримінального права і процесу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, депутат обласної ради
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже у східноєвропейському уміють аналізувати? Дивина....
Відповісти
ще і студентів учить..почому прокурори та комісії виборчі на кг чи пол штуках скуповують патрони?
Відповісти
Хвали мене моя губонько.Не опозиція втрачає рейтинг ,а люди продаються за копійки ,коли обирають всяких поплавських і ім подібних і таких як ви ,що підспівуєте цим збанкрутілим владцям,прийде друга влада і будете співати ім.
Відповісти
Хм...цікаво, якшо всі продались, то хто стоїть на майдані? Виходить, також продажні. Ті які стоять за одне, а голосують за інше. Чи як?
Відповісти
На рахунок Поплавського можна не любити його творчості, бо це справа смаку. Але те що його обрали свідчить, що рейтинг опозиція втрачає цьому є підтвердженням і відрив у 20%, а також це вказує на те, що люди бачать перспективу швидще від Поплавського аніж від члена партії ВО «Батьківщина» Миколи Булатецького
Відповісти
Юридично неоковирно, як для ствердження. Вам би, мабуть, так хотілося, але насправді не так воно є... Я був там, у вирі цих бандитських виборів, інакше назвати їх не можу, і багато про що можу розказати. І скоро люди дізнаються правду. Так що не тратьте даремно сил, злазьте з того ровера, бо заїхати на ньому можна хіба на смітник історії
Відповісти
У той смітник історичний вліз і просвітку немає.... Нещасний чоловік.
Відповісти
З Батюка юрист, як з мого кота льотчик.Про яких представників партії регіонів ви говорите. Регіонали,знаючи, що кандидатів від їхньої партії народ на дух не переносить, своїх партійних кандидатів не виставляли. Навіть у своїй вотчині на Миколаївщині побоялися дратувати людей регіоналівськими кандидатами. А те, що ви обдурили людей і цим хвалитеся,нехай залишиться на вашій совісті, якщо вона у вас є.
Відповісти
Цей автор - класичний наглядний посібник "інтелігенції", якій дав характеристику дідусь Лєнін. Ми знаємо, якого він поля ягідка. Був би непоганим швейцаром в поганенькому ресторані, чи чистильником взуття. З таким світоглядом тільки туди. І заробив би більше.

Відповісти
Хай цей Юрист-Доцент краще розкаже, як вiн бiгав по Луцьку в пiд час Помаранчевоi революцii в помаранчевому шалику.

Просто один з мiльйонiв пристосуванцiв.

Напросився?
Ще нi один його допис не збирав стiльки "вiдгукiв".
Відповісти
З тебе такий же доцент, як з твого президента проффесор.Роззуй свої залиті баксами більма і глянь-скільки людей на Майдані і скільки під ВР.
Відповісти
ГАНЬБА партії регіонів. СЛАВА УКРАЇНІ...
Відповісти
Колишній мент. Запроданець. З таких вчених людей не буває. Мутант, зрадив своїх радехівських земляків. Ві нього усього можна чекати. Два порвані чоботи з коцаном. Один лівий, другий - правий. Тільки перший вчився, як нирки відбивати, а другий - як розмножуються червяки.
Відповісти
Ото новина!!!
Хто студентів вчить...
Відповісти
Втрата опозицією на виборах рейтингу це не фальсифікація, це скоріше тенденція та наслідок останніх подій. Результати цих виборів відображають весь реальний стан в країні та їхні прагнення. Підтвердження цього є й результати по всіх округах, а саме те що відрив був значним, або кандидат від опозиції навіть не був головним конкурентом.
Відповісти
А Олег Батюк втрачає совість...
Підлизнув "проффесору" ). Прогин зараховано) Лижіть далі ви це добре вмієте "доцент"....
Відповісти
Результати виборів - це яскравий приклад бульдозерної фальсифікації від ПР. Батюк - цинічний негідник, який нахабно перебріхує перебіг виборів і хоче переконати людей, що брехня - це правда. Крім того, завдання цього покидька відволікти увагу від побиття студентів 30 листопада у Києві. Як може вчити студентів особа, яка залишаючись у партії, що організувала побиття студентів, тим самим підтримує цей злочин "беркутівців".
Відповісти
опозиція винна хіба у тому що побоялася радикальних дій. не правий регіонал
Відповісти
Опозиція може і втрачає довіру, а партія регіонів її не має взагалі
Відповісти
Сьогоднішні путінські піддавки - це європейський вектор?
Відповісти
Вигляд в цього пана такий, як ніби його два тижні в капустяному розсолі вимочували.
Відповісти
Опозиція втрачає довіру людей, і цього не бачить лише сліпий! Якщо проаналізувати всю хаотичність створення євромайдану, явно видно, що опозиціонери добре прилаштувались до революційних настроїв і під "шумок" вклинились в все це дійство. А насправді на такий розиток подій ніхто і не надіявся, а щастя у вигляді незадоволених людей привалило. Плану подальших дій, ба, навіть адекватних вимог від опозиції не звучить. Безлаберність та неорганізованість - все що показує опозиція.
Відповісти
скільки тобі платять риги ?
Відповісти
Вибори показали, що люди на майдані відстоюють своє. Опозиція, не змогла завоювати довіри в населення.. Бути Яноковичу ще президентом мінімум 1,5 року.Тому що як бачимо достойної заміни йому зараз просто НЕМАЄ,
Відповісти
Якби вибори проходили законно, без купівлі- продажу, без фальсифікацій, то результати були б до навпаки. А оскаржити все це беззаконіє неможливо.Бо судді хто?
Відповісти
але опозиція вибори програла. Всі постгорлоння і звинувачення суті і результату не змінюють. І варто погодитися – сьогоднішні так звані опозиційні лідери не спроможні вигравати. Їх світогляд і мислення обмежується майданом. Влада в певний момент зробила свої висновки і виставляє на вибори гідних, мислячих і освідчених кандидатів. Опозиційні лінтяюги не хочуть на те що працювати, а й навіть провести ефективну виборчу кампанію. Вони надіються на ім’я Тимошенко-Кличка-Тягнибока і статус «опозиціонера». Люди бездєльніків вже не хочуть. Тому і не голосують. Це закономірно.
Відповісти
...гідних, мислячих і освідчених кандидатів...
Правильно було б - освічених, але якщо це про Ваших кандидатів - тоді можна.
Відповісти
Отак дожилися ,що Янукович став незамінним... час покаже своє.
Відповісти
Зато влада піднімає свій рейтинг.
Не смішить народ шановний!
Відповісти
Оппозиции хоть есть что терять
Відповісти
Башкаленку треба добре придивитись до Олега. Мабуть настав час передати йому своє партійне крісло. Або щось толковіше написати.
Відповісти
Нічого немає страшнішого для суспільства ніж "еліта" вирощена окупантами!
Відповісти