Додати запис

Щодо ситуації з Гриценко та його інтерв’ю на Громадському

Так, ми всі розуміємо, що зараз не на часі критикувати опозицію і її політичних лідерів – потрібно забезпечувати єдність… Але, раз пішли вже тріщини, то слід задуматись над їх природою.
Коли ми взялись за розбудову демократичної, прозорої, чесної системи то слід і поводити себе демократично, чесно і прозоро. Можливо потрібно не тільки говорити про перемоги Майдану, але й задумуватись про причину його поразок і прорахунків. На одному оптимізмі далеко не зайдеш.

Для мене поки що особливих питань щодо чесності не виникає по відношенню до Ю. Луценка і Ю. Тимошенко. Коли їх так сильно хотіла ув’язнити влада і не знайшла нічого серйознішого ніж ті обвинувачення, що їм були інкриміновані то можна констатувати, що саме цим влада підтвердила їх чесність. Цікаво, хто з нинішніх членів уряду зможе пройти такий екзамен.

Ю. Луценко пропонує запровадити тест на детекторі брехні для всіх працівників правоохоронних органів після їх люстрації і переформатування. А чи не доцільно було б таку процедуру запровадити і до вищестоящих осіб, наприклад тих, хто претендує на статус лідера нації?

Я капля в океані, але мене цікавить:

Чому в парламенті так і не озвучили одну із дійсно реалістичних і природних в даних умовах вимог – повернутись до редакції Конституції 2004 р., незаконним чином відмінену в 2010 р. Можливо когось, як майбутнього гетьмана, цілком влаштовують закріплені нині за главою держави повноваження.

Питання щодо Яценюка у мене викликають:

а) слова А. Гриценка (цитувати не буду – на слуху);

б) слова О. Кужель (з інтерв’ю Українській правді:

- А Арсения Яценюка вы не видите в качестве нового лидера оппозиции?

- Я не вижу. Не потому, что я Яценюка не люблю, все глубже, сложнее. Человек же складывается из поступков и действий, не из слов. Возьмите его поступки, как он вел себя как глава Верховной Рады. Не поленитесь, поднимите стенограммы. Проанализируйте слова, с которыми он обращался к залу. И это еще парень не получил полной власти…

- Думаете, Яценюк будет новым Ющенко?

- Нет, что вы, они совершенно разные. Я думаю, Яценюк гораздо страшнее.
Джерело: http://www.pravda.com.ua/articles/2011/11/30/6800589/);

в) логіка його законопроектів – http://gazeta.dt.ua/POLITICS/neymovirni_prigodi__slugi_narodu_v_parlamenti_.html.

Питання щодо Тягнибока (при всій повазі до участі Свободи на Майдані, але так, в глибині душі…) – дуже легко і часто його пускали на ефіри центральних каналів, коли іншим представникам опозиції, особливо Ю. Тимошенко туди добратись не вдавалось...
Питання щодо Кличка – я не чітко бачу його політичну програму, я не знаю, що він насправді хоче робити в разі перемоги. Це, звичайно його передвиборча стратегія, він не хоче розгубити свій потенційний електорат необережними заявами. Але це перетворює його в сіру конячку.
Загалом це й основне питання до всіх лідерів (не обмежуюсь трьома, а передбачаю й потенційних інших). Всі розуміють, що вони засуджують існуючу систему. Але питання залишається відкритим – а якими вони бачать майбутні перетворення.

Окресліть чітко для тих же людей, що сумніваються на Сході й Півдні, яку систему ви розбудуєте в разі перемоги, які будуть основні постулати політичної трансформації. В чому суть вашого бачення майбутньої конституційної реформи. Які шляхи ви бачите виведення України з економічної і соціальної кризи. Обґрунтуйте ці тези. З чого людям черпати оптимізм? Запаліть їх – вкажіть шлях.

Чому зник клич "РЕВОЛЮЦІЯ"? Ми що, не хочемо революційних змін? Назвіть їх.
А так, що стосується подальшої боротьби – "ми порадимось", а щодо подальшого розвитку України….
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.