Додати запис

Звернення до волинян

Ситуація в державі щодня набуває нових обертів. Політики обох таборів не можуть порозумітися та домовитись про розв’язання конфлікту, як наслідок – на вулицях України тисячі людей щодня, впродовж двох місяців, виборюють право жити в демократичній державі ціною власних життів та добробуту своїх родин.

За два місяці мирні демонстрації студентів переросли в силове протистояння мітингувальників та спецпризначенців, внаслідок чого трагічно гинуть люди, ще більше – потрапляють до лікарень та відділків міліції.

Законопроект, який мав би звільнити усіх затриманих та засуджених під час протестів громадян, прийнятий Верховною Радою 29 січня у найгіршій редакції, яка не погоджена більшою частиною народних обранців.

Не зупинило окремих депутатів й те, що цей документ планувався, як продукт співпраці влади та опозиції, аби дійти порозуміння та почати розв’язувати конфліктну ситуацію, внаслідок якої гинуть та переслідуються мирні мешканці нашої держави.

Мені прикро, що думка нас, мажоритарних депутатів, не цікавить жодну із сторін переговорів, хоча ми могли б допомогти «навести мости» між двома таборами.

Вважаю, що у ці часи ми повинні згуртуватись ще більше і робити все для того, аби в країні запанував мир та спокій. Розумію, що відповідальність за події в державі лежить на політиках, депутатах та посадовцях усіх рівнів. Наше першочергове завдання на сьогодні – зупинити кровопролиття та відновити мир.

Тому, я Сергій Васильович Мартиняк, як представник інтересів мешканців виборчого округу №20 у Верховній Раді України, офіційно заявляю, що я роблю все в моїх силах, аби ситуація в державі стабілізувалась. Дві вимоги, які я публічно озвучував у ЗМІ, вже виконані. Я відчуваю відповідальність за кожного з вас і щиро співчуваю родинам, які понесли жертви в процесі протистоянь у Києві.

Свій план виходу з критичного стану в державі ми, позапартійні, озвучили через засоби масової інформації в неділю 26 січня.

Наші вимоги чіткі і зрозумілі – об’єднатися, аби зняти внутрішнє протистояння, налагодити діалог для невідкладного прийняття необхідних рішень, виключивши можливість введення надзвичайного стану в країні. У Зверненні до народних депутатів ми означили основну мотивацію роботи депутата у Верховні Раді:

- Відставка Кабінету міністрів України; (ВИКОНАНО 28 січня)
- Скасування законів, проведених через Верховну Раду України 16 січня 2014 року, окрім Закону про Державний бюджет України на 2014 рік; (ВИКОНАНО 28 січня)
- Прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління;
- Прийняття Закону про реальну амністію усіх учасників подій, пов’язаних з масовими акціями протесту;
- Після прийняття вищезазначених рішень ВР - здійснення зустрічних кроків щодо звільнення адміністративних будівель, розблокування урядового кварталу з відведенням спецпідрозділів.

Я переконаний, що за такої загрозливої ситуації Верховна Рада не може і надалі залишатися несамостійною, поділеною на два непримиренних табори з протягуванням через неї законів, примушуванням до цього депутатів. Це лише посилює суспільне невдоволення.

Сьогодні той момент, коли кожен депутат повинен усвідомити свою персональну відповідальність за недопущення подальшого розвитку драматичних подій в Україні. Сьогодні момент обов’язкового вибору для кожного з нас.

Верховна Рада має взяти на себе головну відповідальність за країну. І це вимагає її консолідації, зняття внутрішнього протистояння, налагодження діалогу для невідкладного прийняття необхідних рішень, виключивши можливість введення надзвичайного стану в країні.

Дорогі мої волиняни, знаю ваші переживання, адже щодня отримую відгуки з усіх куточків округу. Обіцяю робити все, що в моїх силах, аби припинити кровопролиття та об’єднати український народ задля мирного життя, де буде ще багато перемог та здобутків!

З глибокою повагою до вашої активної життєвої позиції народний депутат України Сергій Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехун.
Відповісти
Зарплату платiт людям бiлу, а не в конвертах
Відповісти
Мости спалені кровю мирних мітінгарів.Доголосувалися.
Відповісти
Мартиняк! Верни гроші в Західінкомбанк. От і буде Європа.
Відповісти
Амністія мітингувальників не означає зняття з них судимості.
Потрібна повна їх реабілітація!
Відповісти
Звання Народного депутата треба заслужити. А ти - один з кількох, хто, як написано в газетах за словами представників "Західінкомбанку", привласнив кровні гроші, зароблені простими людьми і внесені на депозити в "Західінкомбанк". Для тебе ці близько 30 млн. грн., отримані у вигляді кредиту на підставну фірму, допомогли більше розбагатіти і влізти у Верховну Раду, а для обкрадених громадян - це не куплені медикаменти для лікування страшних недуг, це відсутня допомога для дітей, внуків, це через нервові стреси - хвороби і смерті. Якщо банк каже не правду, то приїдь в банк, стань перед людьми і докажи, що ти не винний. Збори в першу середу березня 2014 року о 9 год.15 хв. Тут і за інші голосування поговоримо.
Відповісти
Де ви були раніше, коли голосували за відставку уряду, коли приймали драконівські закони.. ДЕ!?
Відповісти
Тут був ще один коментар. Ричук! Де коментар?
Відповісти
Оберіть з ким Ви? З народом,який Вас обирав,чи з диктатором?
Відповісти
Знаю, що тему Західінкомбанку спеціально роздуває один депутат-авантюрист з Києва.Він зумів переконати обдурених вкладників зробити довіреність що він має право представляти їх інтереси. Звісно, люди повірили. Так от, тему Західінкомбанку роздував він спеціально та умисно акцент на публічних заможних людях. До слова, у списку авантюриста багато тих, хто розрахувався з боргами ще в 2010му році. Мартиняк до речі оприлюднював оригінали судових документів, які свідчать, що боргів не має. АЛЕ оцей представник, користуючись нагнітанням ситуації, звертається до бізнесменів, які щедро поливаються брудом і фігурують у справі Західінкомбанку, за певну кругленьку суму припинити цькування у ЗМІ. Але після невдалих спроб збити гроші з бізнесменів, тема заглохла. Такщо ошукані вкладники знайте з ким мали справу!!!!
Відповісти