Байцим іде з мерії і буде отримувати зарплату з Брюселя

Байцим іде з мерії і буде отримувати  зарплату з Брюселя
Заступник луцького міського голови Василь Байцим написав заяву на звільнення, оскільки «не хоче мірятися силами з депутатами Луцької міської ради».

Про це Байцим заявив після того, як стало відомо про його намір звільнитися.

Нагадаємо, раніше депутати Луцькради вимагали від Василя Байцима відзвітуватися, і, зокрема, вказати, скільки грошей з міського бюджету були витрачені на його відрядження, в тому числі й закордонні.

«Я прийшов вирішувати конкретні проблеми – щодо розвитку міжнародної співпраці, проектної діяльності, підтримки підприємництва, транспорту. Я їх вирішував. Але я не прийшов змагатися з депутатам міської ради. Я просто не хочу іти в конфлікт. Якщо депутати не хочуть, щоб я працював – я написав заяву, і я не працюю. А мірятися силами з депутатами не хочу. Їх не цікавлять мої відповіді, моя робота», - пояснив Байцим причину свого звільнення.

Він розповів, що, не зважаючи на звільнення, буде далі займатися міжнародною співпрацею в рамках проектів, які виграв Луцьк за міжнародною програмою добросусідства Польща-Білорусь-Україна. Тільки тепер він буде менеджером цих проектів, і отримуватиме зарплату з коштів, передбачених цими проектами.

«Я написав заяву, і попросив міського голову про те, щоб я займався тільки тими проектами. які я курував, за які я відповідав, які ми зараз виграли».

«Два роки тому було подано 12 проектів на конкурс Євросоюзу. З них виграло 4, з яких 2 готував я, за них я відповідав. І в рамках цих проектів все-рівно треба приймати рішення: або їх куруватиме чиновник мерії, або незалежний менеджер. Тому я просто вибрав другий варіант… Там є конкретна посада передбачена, менеджер міжнародної програми добросусідства «Польща-Білорусь-Україна». Там чітка зарплата, тільки платять цю зарплату з Брюселя», - пояснив Василь Байцим.

Нагадаємо, одним з цих проектів передбачена реконструкція Луцького зоопарку.

Байцим повідомив, що наразі він – у відпустці. Після якої, очевидно, він перестане бути заступником луцького міського голови.

«Там у мене кілька днів відпустки було зароблено, які я маю ще використати. Я не знаю, днів 10 відпустки, які я не використав. бо мене відкликали влітку, коли День міста був, і я відповідав за прийом закордонних делегацій», - пояснив Василь Байцим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розумне рішення,краше заробляти нормальну європейську зарплату з Брюсселю, ніж копійки держчиновника.Та вгождати корумпованим депутатам!
Відповісти
Вася просто спёкся. Рыл яму другому, а сам в неё попал. На Байциме можно уже крест ставить....
Відповісти
Байцим - єдиний адекватий заступник в мерії. Є єдине пояснення його невезінню: він не вміє себе захистити. Хіба з ним можна зрівняти Соколовську? Це те ж, що порівнювати речі великого і маленького розміру
Відповісти
Вася просто слишком любит серебрянники. Это его и погубило...
Відповісти
При чому тут Соколовська? Я так думаю, Вам не стільки хочеться стати "на захист" Байцима, як насамкінець зіштовхнути їх лобами.
І не робіть з Байцима маму Терезу - судячи із його туалетної згуби - він вже дорослий хлопчик, може сам за себе постояти.
Відповісти
Підтримую усі вище вказані коментарі. Байцим - це той європейський політик, якого нам не вистачатиме. Людина, яка привела до Луцька інвестиції, навчила місто заробляти і реалізовувати конкретні інвестиційні проекти. І що дивно - менталітет громади (сидіти вдома - і чекати "падіння грошей") - це той каток, який нищить усіх дійсно з працьовитими мізками. Маємо таку тенденцію - хто дійсно працює, той портить статистику "бідних і обездолених", а тому, щоб ми не дай Боже, не перетворилися на європейців і зростаючу націю - то потрібно знищити тих, хто портить таку статистику На жаль, але це факт!
Відповісти
Какие инвестиции? По словам самого Байцима за 2 года было поддержано всего 2 его проекта. Мда... большое однако достижение...
Відповісти
Хотілося б дочекатись,щоб самовільно написали заяви Кравчук і Соколовська.
Відповісти
Я так розумію, що звітуй-не звітуй, рішення у депутатів вже було написане. А так, типу, проявив принциповість - пішов сам.
Відповісти
Да у него просто с отчётом проблемы - нечего было сказать...
Відповісти
Избератель?Ти випадково не той лідер депкорпусу який мріє потрапити на місце Байцима?Слишком ты уж актитивен!И гныльцой от тебя тянет.
Відповісти
На месте Байцима я никогда в жизни не хотел бы оказаться- он же полный ноль...
Відповісти
Нуль чи не нуль? А на єврозарплату собі проєктиків написав!А ти Избератель ,подивись яку ти *Странненьку* міськраду избрал!? То треба подумати хто тут повний нуль!?Извеняюсь,что не очень толерантен.
Відповісти
Вы наверное никогда не получали европейские гранты, раз пишите такую ерунду. Получать он будет по украинским меркам зарплату хорошую, но это далеко не "еврозарплата" :)
Відповісти
Пропоную пану Байциму вивісити на одному з інтернет-ресурсів свій звіт. Хай громада оцінить, що досягнуто, що провалено...
Відповісти
+100. Поддерживаю.
Відповісти
Є інформація , що саме цього "євроПЄЙСА" турчинов планує зробити головою Волинської обласної організації "Батьківщина"
Відповісти
Ага, а на місце голови Луцької міської партрганізації "Батьківщини" сунуть повного неадеквата Сергійку Григоренка. Ото повний піпец Батьківщині.
Відповісти
Сережку на царство? Так он, лукавый, презлым заплатил за предобрейшее, сам захотел царствовать и всем владети! Повинен смерти!
Відповісти