Хто стоїть за терактом у Києві: головні версії

Хто стоїть за терактом у Києві: головні версії
Експерти та правоохоронці озвучують чимало версій, хто стоїть за вибухом у Києві, котрий стався добу тому та обірвав два людських життя.

Варіантів у слідства чимало, особливо враховуючи, що мішенню зловмисників міг бути не тільки нардеп Ігор Мосійчук, - повідомляє ТСН.

У столичній прокуратурі не впевнені, що ціллю злочинців був саме Мосійчук. Однак наразі одна з головних версій – замах на нього з боку російських спецслужб. Про це говорив і сам депутат, і міркують політики з його оточення, бо дестабілізація ситуації нині може бути вигідна агресору для розхитування ситуації в країні. Однак криміналісти до такої версії ставляться із сумнівом, бо чимало ознак вказують на кустарне виготовлення вибухівки.

Другим після Кремля підозрюваним є чеченський лідер Рамзан Кадиров. Радник глави українського МВС Зорян Шкіряк пригадав, як той кілька років тому погрожував розправою Мосійчуку. Помічниця депутата Аміна Окуєва із чоловіком – теж серед тих, із ким кадирівці намагалися звести рахунки. Вони вважають, що почерк теракту може бути аргументом у такій підозрі. «Це гібридна війна, і така ситуація може повторитися в будь-якому місті», - вважає Окуєва.

Експерти кажуть, що імовірність того, що полювали саме на Мосійчука, більша за інші версії. Однак про причини такої уваги не беруться однозначно говорити навіть найближчі соратники нардепа. Олег Ляшко не виключає і політичних опонентів – зокрема через активну участь Мосійчука в розслідуванні оборудок Льовочкіна. Низка ж ЗМІ припустила, що замах міг стати наслідком боротьби за так званий «будинок Арбузова», через який сталася сутичка між між бійцями батальйонів «Одін» та «ОУН», а лідера останнього Миколу Коханівського Мосійчук днями активно захищав у суді та навіть хотів узяти на поруки.

Серед інших версій фігурують і бізнес-розбірки. Начебто товариство «Лубнигаз» звинувачувало Мосійчука в спробі рейдерського захоплення підприємства. Окрім того, сам Мосійчук ще раніше говорив про спробу нападу зі сторони так званої «лісової мафії», із якою він мав суперечки.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибух, Київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.