На Волині - проблема з монетизацією субсидій

На Волині - проблема з монетизацією субсидій
Майже третина населення Нововолинська, а це 13 600 осіб, мають право на переоформлення субсидій в опалювальному сезоні. 3700 із них скористалися такою можливістю.

Процес нарахування державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг триває. Однак, через брак коштів, виникли проблеми з монетизацією, - пише ВРД НТСУ.

У Нововолинську гальмується монетизація залишків зекономлених населенням коштів субсидії на опалення.

Як розповіла начальник управління праці і соціального захисту населення міськвиконкому Наталія Волчанюк, держава заборгувала економним домогосподарствам 870 тисяч гривень.

"Згідно із Постановою Кабінету Міністрів, ми сформували списки осіб, які зекономили кошти. По цих списках у нас було 1090 домогосподарств. –Усім домогосподарствам направлені повідомлення про те, що вони користуються субсидіями і мають зекономлені кошти. Протягом липня-серпня у нас, в управлінні, було організовано прийом заяв і до нас звернулося 1380 заявників, які написали про повернення коштів і вказали свої реквізити. Ми оформили заяви про повернення коштів. Зараз питають: де ж ті кошти? Ми їх чекаємо. Щойно вони надійдуть, ми відразу їх направимо на банківські рахунки. Разом з тим, продовжено термін таких заяв. Заяви будемо приймати до 1 листопада", - повідомила Наталія Волчанюк.

Контролюють посадовці й правомірність соціальних виплат.

"Люди не розуміють, що треба своєчасно повідомляти про вартісні покупки. Це боляче б’є по кишенях людей. Бо є моніторинг тої інформації, яка надходить до Міністерства фінансів. Я закликаю людей повідомляти про вартісні покупки. Вони на цю субсидію не вплинуть, а на наступну – так. У нас виявлено по верифікації близько десяти порушень, де є надміру витрачені кошти", – розповіла чиновник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.