«Лохотрон» для атовців: гроші взяли, а реабілітації не проводили

«Лохотрон» для атовців: гроші взяли, а реабілітації не проводили
Директорку рівненського центру, через лохотрон з реабілітацією атовців, судять у Києві.

Мова йде про дитячий табір «Джерельце», яке мало надавати послуги психологічної реабілітації. Однак згодом в діях директорки закладу виявили шахрайські схеми - пише Четверта влада.

Аллу Кучер підозрюють у вчиненні таких злочинів:

– за ч.1 ст.366 Кримінльного кодексу України (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів). Покарання – позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років ;

– ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем особливо великих розмірах ). Покарання – штраф або обмеження волі на строк до трьох років.

Справу розглядає колегія у складі трьох суддів Печерського. Щоправда провести засідання не вдається вже сім місяців.

Прокурор Київської місцевої прокуратури №7 направив обвинувальний акт до суду ще в березні. З того часу розгляд переносили принаймні чотири рази. Востаннє це відбулося вчора, 25-го жовтня.

Прес-секретар Печерського суду Віталій Чергавий пояснює чому суду не було:

"Справа знята з тих підстав, що одна із суддів, яка є в колегії (Христина Гладун), у неї закінчились повноваження. Тому зараз має вирішитись питання щодо заміни судді і після того справа буде призначена. Поки що інформації нема".

Чому суд переносили попередні рази, йому невідомо. Відмовився відповідати на це питання адвокат Кучер Іван Грозік.

За словами пре-секретаря Печерського, з понеділка буде відомо хто замінить суддю, тоді ж мають призначити дату суду.

Коротко про псевдореабілітацію в «Джерельці»

ДПС СОК «Джерельце» на чолі з Аллою Кучер отримало 3 мільйони 231 тисячу гривень від Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. За ці гроші дитячий табір мав надати послуги психологічної реабілітації для бійців.

Спочатку за 1 мільйон 77 тисяч гривень, напередодні 2016-го року мали надати послуги психологічної реабілітації 200-м постраждалим учасникам АТО. Тобто на кожного бійця випадало понад 5 тисяч. І це без проживання і харчування.

Атовці розповіли журналістам, що їм платили тисячу-півтори тисячі гривень, аби вони підписали заяву, що проходили реабілітацію. Решта – чотири тисячі – йшли невідомо куди.

Справою зацікавилися правоохоронці і з`ясували, що насправді жодної допомоги бійцям не надавали, а директорка Алла Кучер нібито мала намір продати майно табору, куплене за гроші Держслужби АТО.

Раніше справу розглядав Рівненський міський суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Лохотрон» для атовців: гроші взяли, а реабілітації не проводили
27 жовтень, 2017, 23:12