Без «чорнухи», але з дебатами: як на Волині агітують перед виборами

Без «чорнухи», але з дебатами: як на Волині агітують перед виборами
Під час моніторингу агітації напередодні виборів у низці об’єднаних територіальних громадах на Волині не зафіксували жодного факту поширення антиагітації стосовно кандидатів у депутати чи голови громад.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА 27 жовтня щодо проміжних результатів спостереження за першими місцевими виборами у волинських ОТГ напередодні дня голосування.

Координатор ОПОРИ на Волині Катерина Шарпата розповіла, що мережа проводить моніторинг дотримання правил передвиборчої агітації.

Позитивом стало те, що в окремих громадах кандидати на посади голів проводять публічні дебати. Йдеться по Колківську громаду, де дебатували 4 з 5 кандидатів, Цуманську та Рівненську громади, де до обговорень долучилися усі кандидати на посаду голови. У Любомльській міській громаді відбулися теледебати за участі 2 з 5-ти кандидатів.

Не зафіксовано також жодного факту поширення «чорного піару» проти кандидатів у голови громади чи депутати. Також ОПОРА не зафіксувала жодного розміщення агітації в недозволених місцях.

Негативною тенденцією залишилося поширення агітації без необхідних реквізитів – тиражу, відповідальної особи тощо. Такий випадок зафіксували у Жидичинській громаді, де самовисуванка Юлія Дацюк поширювала листівку-газету, виготовлену «за кошти меценатів».

У Колківській громаді кандидат на голову громади Ірина Олійник поширювала календарі та буклети без маркування. У Любешівському районі від кандидата–«радикала» Ігоря Демеха поширювали агітацію без належного маркування. До слова, в Іваничівському районі зафіксували поширення листівок із зображенням лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка з обіцянками підвищити зарплати та пенсії.

Стосовно цих фактів представники ОПОРИ звернулися до правоохоронних органів. Окрім того, нагадують, що завтра – день тиші, коли будь-яка агітація заборонена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Без «чорнухи», але з дебатами: як на Волині агітують перед виборами
27 жовтень, 2017, 15:58