Автостанція у Володимирі – жах для візочників, - мерія

Автостанція у Володимирі – жах для візочників, - мерія
Автостанція у Володимирі-Волинському не пристосована для потреб людей з особливими потребами.

Про це йшлося 27 жовтня під час засідання Комітету доступності, - повідомили у Володимир-Волинській міськраді.

У Володимирі-Волинському – 92 візочники, і вони мають безліч проблем у пересуванні вулицями. Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук зазначив, що одномоментно всі недоліки усунути не вдасться, тому слід обрати кілька найважливіших напрямків, по яких працювати першочергово. Зокрема вирішили, що передусім питання стосується автостанції та культурно-мистецького центру

Проблема незручності автостанції для людей з функціональними обмеженнями відома давно. Змусити ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» усунути деякі недоліки в облаштуванні її пандусом та поручнями кілька років тому довелось із приписом прокуратури, втім, належним чином ця споруда так і не облаштована, а від вказаного підприємства міськраді надходять формальні відписки. Тому було вирішено надалі застосувати звернення до структур, що здійснюють спеціальні перевірки, аби вони видали чергові приписи, виконання яких буде для автостанції обов’язковим.

Стосовно КМЦ було зазначено, що проект облаштування його пандусом був розроблений, його слід переглянути та закласти кошти на будівництво цієї допоміжної споруди. Так само вирішено зробити з облаштуванням вулиць спеціальним пониженням бордюр для зручного руху візочків: на вулицях Луцькій та Устилузькій, де будуть проводитись ремонти, такі роботи вже передбачені, а от на вулицях, де найближчим часом не заплановано капітальних втручань, вирішено проінспектувати та виправити з’їзди для людей з особливими потребами.

Крім того, ухвалено рішення про будівництво двох індивідуальних пандусів у будинках по вулицях Сагайдачного та Незалежності, де проживають громадяни, що пересуваються на візках.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Автостанція у Володимирі – жах для візочників, - мерія
27 жовтень, 2017, 22:08