На Волині кандидат на посаду голови ОТГ ледь не зірвав вибори

На Волині кандидат на посаду голови ОТГ ледь не зірвав вибори
На виборчих дільницях Цуманя один із кандидатів на посаду Цуманського голови об’єднаної територіальної громади, самовисуванець Михайло Ройко ввірвався на дільницю та почав звинувачувати виборчу комісію у фальсифікації голосів.

Про це повідомляє Район.Ківерці із посиланням на власні джерела.

Кандидат обурювався тим, що частина виборців голосує на дому через стан здоров’я. Мовляв, таким чином виборча комісія може підробляти голоси. Михайло Ройко почав вимагати документи тих людей, які мали право голосувати двома. Кандидат запевняв, щоб у кожен такий виборець повинен надати виборчій комісії копію паспорта та ідентифікаційного коду.

Хоча голова виборчої комісії запевнила: таких документів «хворі виборці» надавати не повинні. Все, що від них вимагається – це довідка про стан здоров’я та особиста письмова зава.

До слова, кандидат був не сам. З собою на виборчі дільниці він привів свого адвоката Сергія Архіпова, який теж почав грубо роздавати вказівки виборчій комісії та звинувачувати її у фальсифікації голосів людей, що вибирають голову на дому.

Названий адвокат ще о пів на дев’яту прийшов та представився членом виборчої комісії. Однак зареєструвати його не мали права, адже, згідно з чинним законодавством, реєстрація членів виборчої комісії проводиться не пізніше, ніж за п’ять діб до виборів.

«Якщо наші люди виберуть такого голову, то буде не громада, а каламбур! Я його знаю давно, але ніколи не думала, що він така неадекватна людина. В нас було ЧП, він хотів нам зірвати вибори!» – говорить член виборчої комісії.

На місце події Михайло Ройко та члени виборчої комісії викликали поліцію. Обидві сторони конфлікту написали заяви. Ось, що прокоментував заступник начальника Ківерцівської поліції Микола Цисюк про ситуацію.

«Нічого конкретного в нього нема! Адже законом це все не передбачено (копія паспорта та ідентифікаційного коду)» – поспіхом сказав поліцейський.

Свою вину Михайло Ройко не визнає. Він впевнений, що за рахунок людей, які голосували на дому, виборча комісія могла підробляти голоси.
«Ми зафіксували фальсифікацію виборів по заявах. Хворі та хромі люди підтасовують заяви, які не відповідають Закону України. Має бути заява, рукою написана, має серія паспорта бути прикріплена. Це свідчить про те, що людина має право голосувати на дому. Цього всього немає. А ці заяви не відповідають законодавству України», – коментує свої дії він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори, ОТГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині кандидат на посаду голови ОТГ ледь не зірвав вибори
30 жовтень, 2017, 09:48