На варті порядку: один день роботи луцьких патрульних

На варті порядку: один день роботи луцьких патрульних
Для служби інспекторів патрульної поліції в Луцьку 30 жовтня виявилося звичним днем. На щастя, обійшлось без резонансних подій та жахливих автопригод.

Цей похмурий холодний вітряний день минув спокійно, тож командир роти та його напарник вирішили зробити акцент на превентивній роботі, - йдеться у повідомленні патрульної поліції Луцька у Facebook.

Робота командира – координувати всі екіпажі, відслідковувати виклики, тримати постійний зв’язок з диспетчером служби 102, черговими частинами міського відділку поліції та управління патрульної поліції у Луцьку. У разі потреби – консультувати та приїжджати на допомогу. Оскільки кількість екіпажів у місті зменшилась, командири також обслуговують виклики зі служби 102, тож усі – в рівних умовах, хоча відповідальності значно більше…

По обіді перший виклик близько 13.30 надходить від громадянина про те, що в інтернеті транслюють рекламу… коноплі. Від написання заяви чоловік відмовляється, каже, що зателефонував з метою інформування. Про це патрульні повідомили кіберполіцію.

Одночасно – дзвінок від дівчини з проспекту Соборності, яку підтоплюють сусіди зверху. Інспектори пояснили, що це – цивільно-правові відносини, і вирішуватись вони мають у судовому порядку, у тому числі, й питання відшкодування збитків.

Патрульні завітали в парк на 40-му кварталі. Не той, що облагороджений, біля університету. А той, що на вулиці Карбишева, за наркодиспансером. Ця частина зеленої зони, очевидно, нікому не потрібна, бо захаращена і недоглянута. Між мокрим опалим листям розкидані пляшки та шприци, деякі – з залишками крові. Це місце, як і чимало інших зелених зон, полюбляють люди, залежні від наркотиків. Тож екіпажі систематично заїжджають сюди. Не завжди вдається піймати когось «на гарячому», тому просять громадян телефонувати на 102, якщо бачать підозрілих осіб.

О 14.20 – виклик на вулицю Кравчука, на який прибули за 4 хвилини: невідомі особи виламали балконні двері у помешкання на першому поверсі. Брати в квартирі не було що, бо тут – лише стіни, стеля та підлога. Стурбованій власниці пояснили, що скоро прибуде слідчо-оперативна група, яка проведе всі необхідні дії, аби вийти на слід зловмисників.

Силовики їдуть центром міста. Навпроти Палацу учнівської молоді, просто назустріч службовому автомобілю, водійка Nissan їде, розмовляючи по телефону. Жінку зупинили, винесли постанову, якою передбачено штраф в розмірі 425 гривень. Водійка з порушенням погодилась і навіть подякувала за роботу.

Далі вони завітали на проспект Соборності: 18-річна студентка повідомила, що, поки була вдома на вихідних, з її картки хтось зняв грошові кошти. Відповідне смс-повідомлення з вказаним місцем зняття грошей надійшло на мобільний телефон. У банку порадили звернутись до поліції, що й зробила дівчина. Прибувши за вказаною в смс адресою, побачили, що банкомат знаходиться на вулиці, біля супермаркету. Переглянули відео з камер спостереження, що є в магазині: можливо, крадій чи крадійка грошей заходили всередину. Та дівчина нікого не впізнає.

Тож справа передається слідчо-оперативній групі, яка надішле відповідний запит на відео в банк. Також слідчий поспілкується з людьми, які можуть бути причетними до зникнення грошей. Дівчина вдячна за допомогу і реакцію, запитує, чи це щодня такі виклики. Сама ж зі схожим стикається вперше. І добре, що зателефонувала, адже справа навіть не в сумі (яка не є значною), а в самому факті.

О 16.20 патрульні заїхали на вулицю Коновальця. Тут мешкають особи, на яких раніше часто жалілись сусіди. Двері відчиняє син, каже, що вдома лише він, п’яний батько, який спить, і телевізор. Дозволяє перевірити обстановку всередині, адже раніше у їхній квартирі часто збирались шумні компанії. Запевняє, що це – в минулому, нині чоловік уже навіть має роботу – вантажником. У квартирі страшенно брудно і дуже поганий запах. «Добре, що хоч вхідні двері встановили, бо раніше їх не було», - кажуть патрульні.

Поки ще не зовсім стемніло, поліцейські вирушили в район ДПЗ, в парк Дубки. Хоч погода холодна і вітряна, люди тут є. Двом дівчатам-підліткам порадили довго не засиджуватись у хащах, а йти додому. Інші молоді люди, яких зустріли, чемно вітаються та цікавляться, що сталось. На перший погляд, парк доглянутий і чистий. «У разі виявлення підозрілих осіб тут потрібно телефонувати на 102. Загалом, щодня ми «прочісуємо» парки, сквери, так звані «притони» – тобто ті місця, де можуть скупчуватись люди, що несуть загрозу та небезпеку іншим», - розповідає командир роти.

Коли остаточно темніє, рух транспорту стає інтенсивнішим. Розпочинається процес перезмінки. На годиннику – 20.00, і вже є перше повідомлення про ДТП, яке вчинив нетверезий водій. На перехресті вулиць Шевченка-Франка він, виїжджаючи з другорядної дороги, не надав переваги в русі Audi, що рухалась головною. У чоловіка є ознаки сп’яніння, тож отримує від полісменів два протоколи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На варті порядку: один день роботи луцьких патрульних
30 жовтень, 2017, 23:45