Гучні вбивства року: підірвані авто у 2017-му

Гучні вбивства року: підірвані авто у 2017-му
Невідомі вбили військову і громадського діяча Аміну Окуєву, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Журналісти згадали резонансні вбивства у 2017 році, - передають Факти ICTV.

Аміна Окуєва



Диверсійна група обстріляла машину Аміни Окуєвої і Адама Осмаєва біля села Глеваха під Києвом. Адам поранений, зараз у лікарні.

Лейтенант Збройних сил України, Народний герой України Окуєва Аміна загинула.

Ігор Мосійчук назвав кілька версій її вбивства. Євген Дейдей допускає зв’язок вбивств Тимура Махаурі зі вбивством Аміни Окуєвої.

Тимур Махаурі



8 вересня 2017 року Києві неподалік Бессарабської площі підірвали автомобіль Toyota Camry, в якому знаходився Тимур Махаурі. Його називали особистим ворогом Рамзана Кадирова. Він був також відомий тим, що боровся з путінським режимом.

Одна з версій вбивства говорить про те, що в його автомобіль заклали бомбу, коли він стояв у пробці. На Махаурі велося полювання. Про це говорить сам метод вбивства. Адже у нього не було охорони і його можна було «прибрати» набагато простіше.
Через кілька днів ЗМІ повідомили, що вбивця потрапив на відео камер спостереження. Тоді ж з’явилася й інформація про те, що почерк схожий з вбивствами Шеремета, Хараберюша і Шаповала.

Олександр Хараберюш



31 березня 2017 року у Маріуполі підірвали джип співробітника СБУ Олександра Хараберюша, який займав посаду начальника управління військової контррозвідки СБУ Донецької області.

Він помер не відразу, а в машині швидкої допомоги від втрати крові.
У той же день з’явилася інформація, що співробітника СБУ могли прибрати диверсанти так званих “ЛНР” і “ДНР”, оскільки в його прямі обов’язки входило виявлення шпигунів у зоні АТО.

Слідству вдалося встановити, що автомобіль Хараберюша підірвали за допомогою радіокерованої міни, а почерк називали схожим на вбивство Шеремета. Вбивцею назвали жінку-диверсанта, яка діяла з спільником, який контролював обстановку, давав їй команди.

Максим Шаповал



27 червня 2017 року Києві на перехресті вулиць Солом’янська та Олексіївська вибухнув автомобіль, в якому знаходився начальник спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максим Шаповал.

В його автомобілі спрацював вибуховий пристрій. Тоді з’явилися підозри, що це – терористичний акт російських спецслужб.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в організації підозрюються спецслужби РФ, оскільки Шаповал шукав докази причетності Росії до війни на сході України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вбивство
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гучні вбивства року: підірвані авто у 2017-му
31 жовтень, 2017, 03:49