На Волині на боротьбу з ВІЛ цьогоріч виділили 2 мільйони

На Волині на боротьбу з ВІЛ цьогоріч виділили 2 мільйони
Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації проаналізували впроваджені місцевою владою заходи і фінансування регіональних програм протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу в 2017 році. Аналітикам, насамперед, було цікаво, яка ж різниця між зазначеними цифрами на папері та реальними витратами на протидію епідемії.

Про це пише IA ZIK.

На Волині діє програма протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу на 2015-2018 роки. Всього на 2017 рік затвердили майже 2 мільйони гривень місцевих коштів, що становить 91% від прогнозованих. Та за перші півроку витратили з них 355 тисяч гривень.

«У першому півріччі зовсім не фінансували лікування супутніх захворювань людей, які живуть з ВІЛ. Хоча спочатку на це хотіли витратити 78 тисяч гривень. У той же час, інформаційно-просвітницьку роботу та соціальний супровід хворих не планували підтримувати», – зауважує аналітик ІАА Олександр Ткаченко.

Профінансованими за півріччя виявилися два напрямки: профілактика та лабораторний супровід. До цих напрямків входить: профілактика інфікування на робочому місці, насамперед для медиків, і забезпечення досліджень та лабораторний супровід при лікуванні.

«Лікування ВІЛ зараз здійснюється за кошти держави та неурядових організацій. Частина напрямків фінансується з місцевих бюджетів. Місцеві бюджети зазвичай йдуть нам назустріч і непогано фінансують цей напрям. 355 тис. грн за півроку – це не мало. Зараз ще допроводяться закупівлі і станом на початок жовтня касові видатки значно збільшилися. У порівнянні з минулим роком бюджетних коштів затвердили на третину більше, касові видатки за перші півріччя майже однакові», – розповідає заступник головного лікаря Волинського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Наталія Орлецька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь, СНІД
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині на боротьбу з ВІЛ цьогоріч виділили 2 мільйони
31 жовтень, 2017, 08:00