Кому найлегше знайти роботу в Польщі: перелік професій

Кому найлегше знайти роботу в Польщі: перелік професій
Business Centre Club(ВСС) на прохання Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики підготував перелік професій, представникам яких варто було б полегшити доступ на польський ринок праці.

Серед 24 професій, зокрема, електрик, зварювальник, слюсар, - пише СвітUA.

Як зазначили у ВСС, на сьогодні бракує робочих рук практично у всіх сферах, але найбільше помітні кадрові проблеми серед працівників, які виконують просту тимчасову роботу. Власне тому бізнес клуб позитивно оцінює ідею створення списку «особливо бажаних професій».

Відтак, експерти визначили 24 професії. Їхній вибір, як зазначено в повідомленні, був зроблений зважаючи на аналіз ринку праці, а також доступної інформації, зокрема опублікованих оголошень, інформації відповідних управлінь, даних про працівників, яких шукають на роботу через кадрові агентства з тимчасового працевлаштування, до яких звертаються підприємці, якщо не можуть самостійно знайти відповідних працівників.

Отож у списку професій, на які найбільший попит: інженер електрик, зварювальник, слюсар, електрик на будову, опікун, працівник пункту обслуговування (продавець), медсестра, водій, інформатик, інженер будівництва, комірник, фізичний працівник сільського господарства, касир, коптильник м’ясних виробів, продавець, оператор автонавантажувача, столяр, працівник на виробництво, тесляр, маляр у лакувальний цех і на будову, автомеханік, кухар, кондитер.

Як наголошують у Business Centre Club, «треба мати на увазі, що йдеться про створення списку професій, до яких мали б мати спрощений доступ працівники з-за меж ЄС і не з тих 6 країн, які на сьогодні вже мають привілейований доступ до ринку праці». Нагадаємо, що Україна теж серед цих 6 країн.

У вересні Business Centre Club провів серед членів клубу опитування стосовно працевлаштування іноземців. Воно показало, що 40 відсотків опитаних підприємців залучають працівників з-за кордону, а інші 60 планують це робити, оскільки серед поляків бракує працівників відповідної кваліфікації. Серед працівників-іноземців переважають українці, хоча не бракує також працівників білоруської, казахської, болгарської та навіть італійської національностей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кому найлегше знайти роботу в Польщі: перелік професій
31 жовтень, 2017, 02:01