Кривавий теракт у Нью-Йорку: всі подробиці

Кривавий теракт у Нью-Йорку: всі подробиці
У вівторок, 31 жовтня, о 15:05 за місцевим часом (21:05 за Києвом), чоловік за кермом орендованого пікапу виїхав на велосипедну доріжку у Мангеттені у Нью-Йорку і почав збивати велосипедистів та пішоходів, які траплялися йому на шляху.

Він проїхав 20 кварталів і врізався у шкільний автобус. Спочатку повідомлялося про те, що водій стріляв, але ця інформація не підтвердилася, – пише ТСН.

Після цього чоловік вибіг і, за словами очевидців, почав кричати «Аллаху акбар!» і розмахувати двома муляжами зброї. Поліцейські поранили його, затримали і доправили до лікарні.

За словами мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, внаслідок нападу загинули 8 людей: шестеро з них на місці події, ще двоє померли у лікарні. Ще 11 людей отримали поранення, їхньому життю нічого не загрожує.

Очільник Нью-Йорка заявив, що напад розслідується як теракт. За повідомленнями американських ЗМІ, керівництво над розслідуванням взяв на себе відділ боротьби з тероризмом ФБР.

Поліція заявила, що нападником є 29-річний чоловік, але не назвала його імені. За інформацією ЗМІ, це виходець із Узбекистану Сайфулло Саіпов. Він приїхав до США у 2010 році і жив у місті Тампа, штат Флорида. Поки що жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, але керівник SITE Intel Group‏ Ріта Катц написала, що прихильники «ІДІЛ» святкують напад у Нью-Йорку і розповсюджують у Мережі постери з кадрами з місця злочину.

Ріта Катц також знайшла фото, на якому прихильник «ІДІЛ» нещодавно опублікував світлину із прапором терористичної організації недалеко від місця атаки.

Телеканал CNN повідомляє, що у вантажівці, яку нападник використовував для злочину, знайшли записку. В ній чоловік заявляє, що вчиняє теракт в ім’я «ІДІЛ».






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: теракт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кривавий теракт у Нью-Йорку: всі подробиці
01 листопад, 2017, 08:47