Волиньрада визнала кнопкодавів злочинцями

Волиньрада визнала кнопкодавів злочинцями
Волинська облрада змінила свій регламент у частині трактування так званого «кнопкодавства», коли один депутат голосує одночасно кількома картками.

Відтепер такі дії вважатимуться злочином, за які передбачена кримінальна відповідальність, повідомила IA ZIK.

Проект змін до регламенту Волиньради підготував голова фракції «НУ» Сергій Слабенко. Профільна комісія, яку очолює однопартієць Слабенка Володимир Навроцький, рекомендувала депутатам підтримати запропоновані зміни.

Однак з першої спроби Волиньрада не спромоглася проголосувати за цей проект рішення. Але до депутатів звернувся голова ОДА Борис Клімчук. Він закликав повернутися до цього питання. Друга спроба виявилася ефективною – «за» проголосували 49 депутатів за мінімально потрібного 41 голосу.

«Кожний депутат Волинської обласної ради в органах, до складу яких він входить, має один голос і особисто здійснює своє право на голосування», - вирішила облрада.

«У випадку вчинення діяння, голосування депутатом Волинської обласної ради за іншого депутата Волинської обласної ради, за своїми основними ознаками є нічим іншим, як перевищення влади або службових повноважень, відповідальність за яке встановлена статтею 365 Кримінального кодексу України», – йдеться в оновленому регламенті облради.

Нагадаємо, що постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту попросила міського голову Луцька Миколу Романюка розібратися з депутатами-кнопкодавами, які незаконно приймали рішення на одному з пленарних засідань міськради.

Довідка.

Стаття 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень) визначає:

«1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прийміть рішення,щоб сонце не сходило на небі.......бред
Відповісти
Останні новини
Волиньрада визнала кнопкодавів злочинцями
26 грудень, 2012, 17:37