У Луцьку «на око» порахують пасажирів, аби скоротити маршрутки

У Луцьку «на око» порахують пасажирів, аби скоротити маршрутки
Аби вдосконалити рух маршруток у Луцьку у святкові дні та години «пік», у місті організують моніторинг руху пасажирів на низці маршрутів.

Про це стало відомо під час засідання виконкому 1 листопада.

Із проханням візуально обстежити наповнюваність маршруток до Луцькради звернулися ТзОВ «Санрайз» та ПрАТ «Луцьке АТП 10701», які пропонували зменшити кількість маршруток у вихідні дні. Мовляв, аби втримати тариф на рівні, який існує, треба знизити рівень витратна маршрутах у вихідні.

Візуальне обстеження у вихідні дні в години «пік», тобто з 9:00 до 12:00, пропонували провести на зупинках з найбільшим пасажирообігом на міських маршрутах №1, 2, 3, 9, 12, 23, 47. На зупинках стоятимуть 2 особи, які й оцінюватимуть кількість осіб у маршрутках: чи є стоячі пасажири, чи зайняті всі сидячі місця тощо. «Інспектори» не заходитимуть у маршрутку, а лише спостерігатимуть із зупинок.

Відповідно де результатів обстеження обіцяють відкоригувати рух – або збільшити кількість автобусів, або ж ,у разі низьких показників, таки зменшити їх кількість.

За словами депутата міськради Віктора Ящука, таким чином «можна дожитися», що Луцьк у вихідні залишиться без маршруток. Мовляв, перевізники почнуть диктувати свої умови, а лучани можуть позбутися зручності доїзду. Проте зрештою члени виконкому підтримали рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зменшити б кількість зубів тим підрахунам і перевізникам! Принципово не сідаю, за винятком, коли їду пізно ввечері, у "стоячі" маршрутки. Хай в умовах собачої буди депутати поїздять трохи. А 47 - то взагалі сміх, їх і так мало! Чи, коли менше людей, то їх возити не потрібно, хай таксі беруть?
Відповісти
Зараз ті артисти дорахуються до того, шо будемо, панове, займатися фізкультурою і легкими кардіо-тренуваннями кожен ранок...
Хай краще спершу прослухають декілка лекцій на кафедрі МБГ в ЛНТУ.
Відповісти
Все нормально окрім одного: це мають бути НЕЗАЛЕЖНІ рахувальники!!! А оскільки вже це взяли до рук перевізники - то начувайтесь. Ідеально було б найти пару хороших волонтерів і з технікою (фото/відео фіксація) порахувати незалежно!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «на око» порахують пасажирів, аби скоротити маршрутки
01 листопад, 2017, 10:26