«Ваш родич в поліції»: затримали організатора шахрайської схеми

«Ваш родич в поліції»: затримали організатора шахрайської схеми
Правоохоронці затримали організатора масштабної шахрайської схеми, в рамках якої зловмисники телефонували постраждалим і говорили, що їхній родич перебуває в поліції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України в середу, 1 листопада, - пише Корреспондент.

Шахраї виманювали гроші у громадян за схемою "Ваш родич в поліції", а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені Ощадбанку і Приватбанку.

У травні 2017 року трьом учасникам цієї злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні 78 епізодів злочинної діяльності.

"Загальна сума завданих збитків громадянам сягає понад 1,3 млн грн, а за оперативною інформацією, вона може досягати 4 млн грн. Ці кошти учасники злочинної групи розподіляли між собою, а також використовували для забезпечення комфортних умов відбування покарання в місцях позбавлення волі", - повідомили в МВС.

Дзвінки потерпілим надходили з виправної колонії, розташованої на тимчасово окупованій території в Луганській області. Також було встановлено, що учасники злочинної групи перебували в СІЗО в Полтавській області.

Поліцейські встановили особу одного з організаторів угруповання. Ним виявився 40-річний чоловік, який відбував покарання у виправній колонії на окупованій території в Луганській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ваш родич в поліції»: затримали організатора шахрайської схеми
01 листопад, 2017, 14:12