Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті

Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті
Міжнародній видобувній компанії "Avellana Gold" повернули раніше вилучені спецдозволу на розробку Мужіївського родовища в Закарпатській області.

Генеральна прокуратура України повернула компанії спеціальний дозвіл на видобуток поліметалів у Мужіївському родовищі, - пише Gazeta.ua.

Наприкінці жовтня працівники правоохоронних органів провели обшук в офісі Карпатської рудної компанії, яка належить Avellana Gold. Проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна компанії "Закарпатполіметали".

У 2016 році компанія "Avellana Gold" придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" та "Західна геолого-розвідувальна компанія", які мали спеціальні дозволи на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування поліметалічних руд на Мужієвському родовищі.

Мужіївське родовище - єдине чинне в Україні з видобутку золота. Передбачається, що там залягає 55 т золота, 1 млн т цинку і свинцю розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті - майже $3,8 млрд.

Компанія з США Avellana Gold планує інвестувати близько $ 100 млн в розроблений нею проект з видобутку золотої і золото-поліметалічної руди на Закарпатті. Компанія має намір розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті
01 листопад, 2017, 21:02