Хто з волинських кандидатів витратив на виборах найбільше грошей

Хто з волинських кандидатів витратив на виборах найбільше грошей
Найбільше грошей на виборчу кампанію серед кандидатів у нардепи на останніх виборах до парламенту витратив самовисуванець Ігор Палиця.

Таку інформацію надали у Центральній виборчій комісії, - йдеться у матеріалі Тетяни Грішиної і Андрія Лучика «ТОП-10 волинських кандидатів, які найбільше витратилися на виборах».

Так, згідно зі звітом Ігоря Палиці, який він подав до ЦВК, на вибори з виборчого фонду він витратив 3 мільйони 869 тисяч 758 гривень.

Усі 3,9 млн гривень, витрачених із виборчого фонду, є власними коштами кандидата. Хоча у 2011 році Ігор Палиця задекларував лише 232 тисяч гривень доходу.

Зазначалося, що жодних коштів на рахунках у банках, акцій підприємств чи часток у статутному капіталі фірм Палиця не має.

На другому місці – ще оди переможець «мажоритарки» Степан Івахів. Він витратив 2 мільйони 724 тисячі 61 гривню.

Як і в попередньому випадку, всі кошти у виборчому фонді були власними коштами кандидата. Проте співвласник групи компаній «Континіум» задекларував за 2011 рік 12,5 млн доходів.

«Бронза» перегонів марнотратників – не у переможця виборів. Бо на третьому місці – кандидат у нардепи в окрузі з центром у Володимирі-Волинському Геннадій Частяков. Він витратив 1 мільйон 405 тисяч 180 гривень.

Хоча у підсумку Геннадій Частяков посів лише четверте місце по Володимир-Волинському окрузі, набравши 9,15% голосів виборців.

Четверте місце – у кандидата від партії УДАР в цьому ж окрузі Олександра Киричука. Той потратив на вибори 997 тисяч 110 гривень

З майже мільйона гривень виборчого фонду лише 39 тисяч добровільно пожертвували фізичні особи. Решта належала самому кандидату. Зауважимо, що за 2011 рік Киричук та його сім’я заробили тільки 100 тисяч гривень, тобто вдесятеро менше, ніж витратилися на вибори. Щоправда, у декларації вказано, що він мав і внески до статутного капіталу підприємств на 1,9 млн гривень.

На п’ятому місці - переможець виборів в окрузі з центром в Горохові, співвласник агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Мартиняк. У нього витрат - 804 тисяч 572 гривні.

Мартиняк у 2011 році мав дохід у понад 5 мільйонів гривень та ще 181 млн гривень у статутному капіталі підприємств

Більше читайте у матеріалі «ТОП-10 волинських кандидатів, які найбільше витратилися на виборах».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фігня це все. там цифри в 10 раз більші пішли напевне.
Відповісти
Цікаво, з якої "стелі" беруться такі цифри, чи, мо, приснилось? На 14 жовтня в Палиці витрати на вибори складали 14,9 млн. грн. Це - офіційна цифра, підтверджена банківськими платіжними документами, яка ні від кого не скривалась і була доступною усім перевіряючим службам. Але попереду ще було напружених 2 тижні і вона могла вирости ще на чверть. Варто зауважити, що Андрій Лучик відомий своїми журналістськими розслідуваннями, а тут він здорово промахнувся. На порядок більша сума витрат і в Івахіва. Не розкрию авторам таємницю, якщо скажу, що ЦВК має такі стосунки до витрат кандидатів, як монах до балету. В законах про ЗМІ давно пора запровадити сувору відповідальність журналістів за сказане, аби їх не обзивали балаболами і не гримали перд їх носами дверима.
Відповісти
Був би безмежно Вам вдячний, якби Ви надали мені офіційні документи, де зазначається цифра в 14,9 млн. грн. Справді :)

Щодо іншого, то справжні цифри витрат є тільки в штабах кандидатів, які ніхто ніколи офіційно не назве. Можна робити лише приблизну оцінку. Але оцінку ведення кожної кампанії можна зробити лише детально слідкуючи та аналізуючи діяльність кожного. На жаль, таких можливостей у нас не було.

Цифри, показані вище, є офіційними даними про кошти, які витрачалися кандидатами з виборчих фондів. Зрозуміло, що тут не відображені такі витрати як зарплата працівникам штабів, стимулювання членів ДВК, підкуп виборців, кошти на ведення кампанії до її офіційного старту етс. АЛЕ ці цифри показують тенденцію. З високою долею ймовірності кандидат, який витратив багато коштів з виборчого фонду, витратив пропорційно багато коштів й з-поза меж виборчого фонду.
Ну якось так :)
Відповісти
Останні новини
Хто з волинських кандидатів витратив на виборах найбільше грошей
27 грудень, 2012, 09:40