У Володимирі заяву про шлюб можна подати через інтернет

У Володимирі заяву про шлюб можна подати через інтернет
Відділ ДРАЦС у Володимир-Волинському районі приєднався до пілотного проекту.

На підставі розпорядження Кабінету Міністрів України з 26 червня 2015 запроваджено пілотний проект, який надав змогу фізичним особам подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», – пише Володимир медіа.

Метою запуску сервісу є спрощення процедури отримання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та підвищення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану.

З 1 листопада 2017 року, як зазначає провідний спеціаліст Володимир-Волинського районного відділу ДРАЦС Олена Семенюк, до пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет долучився Володимир-Волинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Через веб-портал http://dracs.minjust.gov.ua кожен має можливість подати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступні заяви: про державну реєстрацію розірвання шлюбу, про державну реєстрацію зміни імені, про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання, про повторну видачу свідоцтв та витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування.

Крім того, з використанням функціональних можливостей сайту користувач може здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних дати та часу з вказаних питань.

«Звертаємо увагу читачів, що заяви повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаним під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану», – підсумувала розмову Олена Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі заяву про шлюб можна подати через інтернет
02 листопад, 2017, 21:13