У Росії закрили справу про банкрутство шахт Ахметова

У Росії закрили справу про банкрутство шахт Ахметова
Арбітражний суд Ростовської області припинив справу за позовом Шахтинського електромонтажного налагоджувального управління про визнання банкрутом Шахтоуправління Обухівська, що входить до складу енергохолдингу ДТЕК.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд прийняв відмову заявника від позову у зв'язку з повним погашенням шахтоуправлінням заборгованості у сумі 6,7 млн рублів, що підтверджено відповідними документами.

В ході засідання представник відповідача пояснив, що борг перед позивачем виник за договором підряду від 11 січня 2016 року, який передбачав ревізію і налагодження апаратури управління конвеєрами, підземного електрообладнання, видачу відповідного висновку. Факт надання послуг підтверджено актами.

Також зазначається, що представник шахтоуправління розповів, що заборгованість за договором підряду підтверджена рішенням суду від 20 липня 2017 року.

"Заборгованість повністю оплачена 28 вересня, і в цей же день було подано заяву про визнання банкрутом. Тобто, на момент подачі заяви грошових коштів ще не було у кредитора, тому, я так думаю, і було подано таку заяву", - пояснив він.

Шахтинська електромонтажне налагоджувальне управління займається ремонтом електричного обладнання. У числі засновників компанії - дві фізичні особи, сумарна частка яких у статутному капіталі становить 67%.

У 2016 році підприємство отримало виручку у розмірі 50,4 млн руб (зниження на 16% в порівнянні з показником 2015 року), чистий прибуток 16,6 млн руб (зростання у 5,9 рази).

Шахтоуправління Обухівська займається видобутком антрациту підземним способом. За даними Росстату, на 23 серпня 2017 роки її єдиним акціонером є компанія Донецька паливно-енергетична компанія.

У 2016 році шахта отримала 6,1 млрд руб виручки, що на 14,3% менше, ніж у 2015 році, і 444,7 млн руб чистого прибутку проти 342,4 млн руб чистого збитку роком раніше.

ДТЕК створений 2005 року для управління енергетичними активами групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
У Росії закрили справу про банкрутство шахт Ахметова
02 листопад, 2017, 13:07