Росія буде пускати до себе за закордонним паспортом і з медстраховкою

Росія буде пускати до себе за закордонним паспортом і з медстраховкою
До 2015 року іноземці будуть здійснювати в'їзд в Росію тільки за закордонним паспортом та за наявності медстраховки.

Про це йшлося у середу на заключному в цьому році засіданні Державної прикордонної комісії Росії, повідомила Українська Правда.

Як розповів журналістам співрозмовник в комісії, на зустрічі піднімалося питання про обов'язкове медичне страхування для громадян, які прибувають до РФ в безвізовому порядку.

Росія має безвізовий режим з 37 країнами, переважно - це держави СНД і Середньої Азії.

Як пояснив співрозмовник, вихідці з цих, часто неблагополучних в економічному плані, держав є переносниками різних інфекційних захворювань (туберкульозу, ВІЛ і т.д.).

Крім того, багато хто, користуючись тим, що російські медики не мають права відмовляти в наданні екстреної допомоги, їдуть у Росію, щоб отримати безкоштовне лікування в разі складних вагітностей і необхідності складних операцій.

На думку членів комісії, розповів співрозмовник, виправити ситуацію може введення системи медстрахування. Однак цей захід може бути ефективним тільки після налаштування системи медичних полісів.

Співрозмовник в комісії також зазначив, що на засіданні погранкомісії приділили увагу питанню отримання достовірної інформації про іноземних громадян.

За словами джерела, зараз створюється державна система виготовлення та оформлення і контролю паспортно-візових документів нового покоління.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що до 2015 року в'їзд на територію країни має бути дозволений тільки за закордонними паспортами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в нас у чому проблема?:) С-ки біженців з Центр. та Сх. Азії їдуть у к-ни ЄС через нашу те-рію??? Над цим не задумувалися?С-ки утт туберкульозних, ВІЛ інфікованих і так далі...? Те саме і нам пора давно зробити,щоб контролювати це належним чином,в першу чергу в медичній сфері!!!
Відповісти
Останні новини
Росія буде пускати до себе за закордонним паспортом і з медстраховкою
27 грудень, 2012, 11:34