Щоб зібрати гроші для армії, волинські барди відновили славетний фест

Щоб зібрати гроші для армії, волинські барди відновили славетний фест
Сольні виконавці, дуети та цілі колективи доєдналися до відродження багаторічної головної музичної візитівки Волині – фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг», який востаннє пройшов луцькими сценами 16 років тому.

Концерт-відкриття в рамках музичного проекту відбувся 2 листопада в Палаці культури міста Луцька та зібрав багатьох «зірок» колишніх фестивалів, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

«Цей фестиваль, який ми сьогодні продовжуємо, – це ніщо інше, як наше бажання жити, творити, прославляти свою Батьківщину, Бога власними піснями та творчістю… Людина, яка не любить свого ближнього, має черству душу, тому вона не може творити. А любляча людина не може мовчати, вона співає, співає, коли їй радісно й коли сумно, – усе, аби зробити себе щасливою», – відзначив присутній на відкритті фестивалю митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Він також висловив задоволення з приводу того, що фестиваль проходить не тільки задля популяризації співу, а й із метою прославляння рідного краю.

«Поки наша нація сміється, передусім із себе, і поки наша нація співає, доти ми непереможні», – акцентував голова журі, письменник Ігор Павлюк.

Перший концерт «Оберегу» відкрила пісня про Волинь, яку виконав Юрій Поліщук. Окрім того, зі сцени палацу культури прозвучали композиції лауреатів колишніх фестивалів, зокрема Володимира Смотрителя, Володимира Гречанюка та Ігоря Баранюка.





Найочікуванішою частиною концертної програми став виступ дуету «Простір музики» у складі Сергія Мороза та Ігоря Якубовського разом із академічним камерним оркестром «Кантабіле» Волинської обласної філармонії.

Відзначимо, що кошти, виручені від продажу квитків на концерт, скерують на потреби 14-ї ОМБ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Щоб зібрати гроші для армії, волинські барди відновили славетний фест
03 листопад, 2017, 06:55