Експерт сказав, з якими громадами може об’єднатися Луцьк

Експерт сказав, з якими громадами може об’єднатися Луцьк
Відповідно до закону, Луцьк має шанси об'єднатися з вже утвореними об'єднаними територіальними громадами. Однак подібного прецеденту доєднання в Україні поки що не було.

Про це 3 листопада в ефірі програми «Протилежний Погляд. Live» повідомив голова Центру Політичного та Виборчого Консалтингу Михайло Наход, - передає Конкурент.

Експерт підкреслив, що розмови про необхідність розширення меж міста тривають уже близько 10 років. Попри це реальні кроки у цьому напрямку стали можливі після прийняття деценитралізаційних законів.

Однак пропозиції Луцька до об'єднання не прийняла жодна навколишня сільська рада. Утворилися натомість Княгининівська, Заборольська, Боратинська та Жидичинська ОТГ.

Теоретично Луцьк може об'єднатися з утвореними ОТГ, але таких прецедентів не було. На думку експерта, утворені ОТГ та поки що ще «вільні» села перспектив приєднання не вбачають.

Те, що місто повинне розширювати підтвердили гості програми: голова облосередку «Укропу» Вячеслав Рубльов та лідер волинської організації БПП «Солідарність» Роман Романюк.

Однак оскільки позиція сільського голови Прилуцького поки що щодо об'єднання негативна, шукати підтримки потрібно у Підгайцях та Липинах. Силою затягнути до об'єднання громади не вдасться, підкреслив Роман Романюк. На його думку, близько 80% приміського населення працює у місті. Натомість Вячеслав Рубльов вбачає у процесі політичний підтекст та протидію влади. Він також заявив, що політична сила, яку він представляє, готова йти на перевибори у випадку утворення Луцької ОТГ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну вже якшо прийняли "деценитралізаційні закони" - то успіх забезпечений. Ото ми як пишемо, так і працюємо, так і Україну будуємо - такий і в кінці результат отримаємо. Правда, журналісте ? Ти ж якщо, не розумієш, що пишеш, то хоча би читай, що написав .Не ганьби себе, газети і власника.
Відповісти
80% населення працює в місті. Важливий аргумент. А не думали приєднати Луцьк до Любліна. Там працює дуже багато лучан.
Відповісти
Логічно було б приєднати до облцентру прой.бані землі масиву за "модернЕкспо". А що з цього приводу думають експрокурор району, він же - зять покійного губернатора Троц та засуджений ексголова Підгайцівської сільради Семенюк ?..
Відповісти
Останні новини
Експерт сказав, з якими громадами може об’єднатися Луцьк
03 листопад, 2017, 21:26