Вчителям хочуть збільшити зарплату з 1 січня

Вчителям хочуть збільшити зарплату з 1 січня
Підвищення зарплати педагогів на 2018 рік передбачатиме просування оплати праці на 1 тарифний розряд єдиною тарифною сіткою, фіксування надбавки за престижність на рівні 20% для всіх вчителів, а для кращих надбавка буде 30%.

Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з керівниками обласних управлінь освіти сьогодні, 2 листопада 2017 року, - повідомили в МОН.

«Якщо зараз обсяг надбавки за престижність – рішення місцевої влади, то з 2018-го ми робимо її обов’язковою. Очевидно, що ці гроші передбачені в межах освітньої субвенції, яку ми даємо на зарплати вчителів з держбюджету. Кращі педагоги – наприклад, ті, що візьмуть перший клас в межах реформи НУШ, вчителі в інклюзивних класах та інші мають отримати надбавку на рівні 30%», – пояснила Лілія Гриневич.

Керівники управлінь освіти відзначили, що за формальними показниками освітня субвенція, з якої забезпечується зарплата вчителів, зросла порівняно з 2017 роком не на 25, а на 18 відсотків. Вони звернулись до МОН за роз’ясненням – чи вистачить цих грошей на відповідне підвищення.

«Цього року зарплату вчителів ми розраховували за формулою, тобто адресно для кожного регіону, враховуючи особливості місцевості та кількість учнів. Грошей вистачить. Однак, навіть якщо рахувати примітивно, просто збільшивши відсоток, теж все виходить. У нас наприкінці 2017 року залишиться 6млрд невикористаної освітньої субвенції – тобто це ті кошти, які ми дали вам на місця на зарплати вчителям, а ви їх вже фізично до кінця року не використаєте. Якщо розраховувати збільшення на 25% без цих 6 млрд, все збігається», – відзначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Передбачається, що залишки освітньої субвенції перейдуть на 2018 рік та використовуватимуться цільово на матеріально-технічне забезпечення та інші потреби освіти.

Також йшлося про те, що у видатки на наступний рік необхідно обов’язково закласти поділ класів на групи для вивчення іноземних мов, трудового навчання тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їм і ці гроші нема за що платити.Для чого їм платити.коли вони не дають ніяких знань учням. Репетиторів наймаємо.Зарплату їм потрібно платити від рівня знань учнів, які вони їм дали.А вони зовсім не хочуть працювати,аби день до вечора.Особливо цим старперам,які не знають комп"ютера,що можуть від таких вчителів взяти, коли в другому клас учні знають краще них.
Відповісти
Останні новини
Вчителям хочуть збільшити зарплату з 1 січня
05 листопад, 2017, 08:21